2016/06/09Відпочинок2016/06/09Жіноче життя

Як правильно зберігати вино

До цих пір зберігання червоного вина в холодильнику вважалося новим смертним гріхом і каралося кам'яним презирством з боку енологів і просунутих цінителів вина.

Довгий час нормою в ресторанах і вдома вважалося тримати відкриту пляшку червоного в кімнатній температурі. Але відповіддю на одвічне питання "як ж все-таки зберігати вино?" відповіла британський експерт Дженсіс Робінсон.
Робінсон дає цьому гранично просте пояснення: низькі температури сповільнюють хімічні реакції, що провокується киснем, в тому числі окислення, таке шкідливе для вина.

З білим вином теж слід поводитися обережно і не заштовхувати всяку пляшку в холодильник. Не всі білі сорти і купажі добре реагують на холод. Шампанські вина і якийсь легкий рислінг повинні бути сильно охолоджені. Але що стосується зрілих, повнотілих вин, які формуються в дубових бочках, і, наприклад, бургундських, то їм потрібна кімнатна температура.

dailymail.co.uk

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...