Як правильно зберігати вино





До цих пір зберігання червоного вина в холодильнику вважалося новим смертним гріхом і каралося кам’яним презирством з боку енологів і просунутих цінителів вина.

Довгий час нормою в ресторанах і вдома вважалося тримати відкриту пляшку червоного в кімнатній температурі. Але відповіддю на одвічне питання «як ж все-таки зберігати вино?» відповіла британський експерт Дженсіс Робінсон.
Робінсон дає цьому гранично просте пояснення: низькі температури сповільнюють хімічні реакції, що провокується киснем, в тому числі окислення, таке шкідливе для вина.

З білим вином теж слід поводитися обережно і не заштовхувати всяку пляшку в холодильник. Не всі білі сорти і купажі добре реагують на холод. Шампанські вина і якийсь легкий рислінг повинні бути сильно охолоджені. Але що стосується зрілих, повнотілих вин, які формуються в дубових бочках, і, наприклад, бургундських, то їм потрібна кімнатна температура.

dailymail.co.uk







Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK