2016/02/24Кухня
Качка, запечена з айвою

Качка, запечена з айвою

Традиційне зимове святкове блюдо - качка з яблуками. Ми пропонуємо замінити яблука айвою і надати старим рецептом нові фарби.

Складові:

Качка 1 шт.
Айва 2 шт.
Картопля 3 шт.
Часник 4 зубчики
Перець мелений за смаком
Майоран сухий за смаком
Чебрець сухий за смаком
Розмарин сухий за смаком
Сіль за смаком

41

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 170 С.
Качку будемо заколювати зубочистками. Щоб вони не згоріли в духовці, заздалегідь покладіть їх у воду.
Підготуйте качку. Промийте від крові зсередини. Обшпарте зовні. Обсушити паперовим рушником. Натріть зсередини і зовні спеціями і сіллю.
Наріжте айву (чистити не треба) вздовж на 4 частини. Почистіть картоплю і наріжте так само. Очистіть часник.
Покладіть всередину птиці часник і айву, скільки поміститься. Заколіть зубочистками.
Покладіть качку в качатницю. Навколо птиці розкладіть залишилася айву і картоплю. Налийте окріп до половини.
Закрийте кришкою і поставте в духовку на півтори години.
Через півтори години переверніть птицю. Через годину можна вимкнути.

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...