2015/09/26Кухня Метки: , ,

Курка качіаторе

Cacciatore - в перекладі з італійської означає "мисливець". Раніше це традиційне італійське блюдо готували з дикими птахами, а зараз використовують курку. Виходить не гірше!

Складові:

Курячі стегна з шкірою і кісткою 8 шт.
Цибулина 1 шт.
Солодкий перець 1 шт.
Печериці 300 г
Часник 2 зубчики
Червоне або біле вино 1/3 чашки
Консервовані рубані помідори 400 г
Мелений чорний перець за смаком
Чебрець сухий за смаком
Орегано сухий за смаком
Рослинна олія за смаком
Сіль за смаком
Цукор за смаком

32

Спосіб приготування:

Обсушіть курячі стегна паперовим рушником. Натріть сіллю.
Розігрійте в сковороді олію і обсмажте стегна до золотистого кольору, приділяючи особливу увагу стороні зі шкірою. Цей етап потрібний не тільки для смаку і краси, а й щоб витопився зайвий жир.
Цибулю наріжте півкільцями. Перець - тонкою соломкою. Гриби - тонкими скибочками. Часник роздушіть і дрібно порубати.
У сотейник, де буде гаситися блюдо, налийте олію і покладіть цибулю, томіть до м'якості і прозорості.
Додайте до цибулі часник, перець і гриби, готуйте на невеликому вогні майже до готовності, не даючи підгоряти. Гриби віддадуть вологу, яка повинна випаруватися.
Коли овочі стануть м'якими, зменшаться в обсязі і будуть майже готові, покладіть обсмажену курку і налийте вино. Увімкніть максимальний вогонь і дайте провину випаруватися протягом 5 хвилин.
Покладіть помідори, посоліть, поперчіть і посахаріте за смаком. (Помідори, особливо консервовані, досить кислі. Щоб нейтралізувати цей присмак, обов'язково потрібно трохи цукру.)
Накрийте і переставте на найменшу конфорку на мінімальний вогонь.
Через сорок хвилин всипте чебрець і орегано. Перемішайте і дайте згасити ще хвилин 10.
Спробуйте соус. Досоліть, досахаріте або додайте спецій, якщо треба. Якщо ні, страва готова.

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...