Курка качіаторе

Cacciatore — в перекладі з італійської означає «мисливець». Раніше це традиційне італійське блюдо готували з дикими птахами, а зараз використовують курку. Виходить не гірше!

Складові:

Курячі стегна з шкірою і кісткою 8 шт.
Цибулина 1 шт.
Солодкий перець 1 шт.
Печериці 300 г
Часник 2 зубчики
Червоне або біле вино 1/3 чашки
Консервовані рубані помідори 400 г
Мелений чорний перець за смаком
Чебрець сухий за смаком
Орегано сухий за смаком
Рослинна олія за смаком
Сіль за смаком
Цукор за смаком

32

Спосіб приготування:

Обсушіть курячі стегна паперовим рушником. Натріть сіллю.
Розігрійте в сковороді олію і обсмажте стегна до золотистого кольору, приділяючи особливу увагу стороні зі шкірою. Цей етап потрібний не тільки для смаку і краси, а й щоб витопився зайвий жир.
Цибулю наріжте півкільцями. Перець — тонкою соломкою. Гриби — тонкими скибочками. Часник роздушіть і дрібно порубати.
У сотейник, де буде гаситися блюдо, налийте олію і покладіть цибулю, томіть до м’якості і прозорості.
Додайте до цибулі часник, перець і гриби, готуйте на невеликому вогні майже до готовності, не даючи підгоряти. Гриби віддадуть вологу, яка повинна випаруватися.
Коли овочі стануть м’якими, зменшаться в обсязі і будуть майже готові, покладіть обсмажену курку і налийте вино. Увімкніть максимальний вогонь і дайте провину випаруватися протягом 5 хвилин.
Покладіть помідори, посоліть, поперчіть і посахаріте за смаком. (Помідори, особливо консервовані, досить кислі. Щоб нейтралізувати цей присмак, обов’язково потрібно трохи цукру.)
Накрийте і переставте на найменшу конфорку на мінімальний вогонь.
Через сорок хвилин всипте чебрець і орегано. Перемішайте і дайте згасити ще хвилин 10.
Спробуйте соус. Досоліть, досахаріте або додайте спецій, якщо треба. Якщо ні, страва готова.

Мітки: , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK