2015/11/05Кухня Метки: , , ,

Теплий салат з гарбузом і білою квасолею

Дуже зимовий салат: ситний і зігріваючий. А головне, простий.

Складові:

М'якоть гарбуза 500 г
Біла квасоля, консервована 400 г
Сирний сир без добавок 100 г
Оливкова олія, рафінована за смаком
Оливкова олія, нерафінована 1 ст. л.
Білий винний оцет 1 ч. Л.
Чебрець за смаком
Сіль по смак

28

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 С.
Очистіть гарбуз від шкірки, насіння і волокон. Наріжте кубиками зі стороною 1 см. Покладіть у жароміцних форму. Добре, якщо це буде скляна або керамічна форма, в якій салат можна буде і подати. Посоліть гарбуз, посипте чебрецем і збризніть рафінованим оливковою олією. Поставте в духовку. Гарбуз запікається різний час залежно від сорту. Зазвичай це займає від 40 хвилин до 1,5 годин. Шматочки повинні стати м'якими.
Коли гарбуз буде готова, покладіть у форму квасоля і знову поставте в духовку на кілька хвилин, щоб квасоля теж стала теплою.
У цей час приготуйте заправку: покладіть в мисочку дрібку солі, налийте оцет, а потім повільно вливайте нерафінована олія, одночасно збиваючи вінчиком.
Дістаньте форму, вилийте в салат заправку, акуратно перемішайте.
Викладіть чайною ложкою сир.

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...