Сільський курячий суп з яєчною локшиною

Нагодувати сім’ю при мінімумі зусиль? З рецептом цього смачного ароматного супу впорається навіть новачок.

Складові:

Курка (ціла потрошеная або улюблені шматочки) 1,5 кг
Морква середніх розмірів 5 шт.
Селера 5 шт.
Ріпчасту цибулю 1 середня цибулина
Часник 3 часточки
Чебрець (по можливості, свіжий) 2-3 гілочки
Петрушка 1 пучок
Перець горошком 5 горошин
Сіль за смаком
Яєчна локшина 250 г
Мелений чорний перець по смак
Вода 3000 мл

27

Спосіб приготування:

Почистіть моркву. 2 морквини для бульйону поріжте шматочками по 5 см .Залишається 3 плоду наріжте кружальцями по 1 см, вони підуть в суп. Аналогічно поріжте селеру. Великі 5-сантиметрові шматочки послужать для бульйону, менші — для супу.
Почистіть цибулю і часник. Цибулю наріжте на великі шматочки, часник — кожну часточку навпіл.
Відокремте від курки кістки і шкіру, м’ясо, що залишилося розділіть на рівні великі шматочки і залиште зберігатися в прохолодному місці, поки готується бульйон.
Помістіть частину м’яса і кістки у велику каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала вміст каструлі, доведіть до кипіння, і протягом 3 хвилин бланшируйте на великому вогні. Після закінчення процедури злийте воду, промийте м’ясо і кістки.
Помістіть кістки і м’ясо назад в каструлю, додайте крупно нарізані селера, цибуля, морква, часник, чебрець, перець горошком, петрушку і залийте інгредієнти 3 літрами води, доведіть до кипіння і залиште варитися на повільному вогні, прикривши кришкою до середини на 1,5 години.
Після варіння бульйону з допомогою шумівки витягніть м’ясо, кістки і овочі. (Порада: відварене м’ясо можна використовувати для курячого салату). Злийте бульйон в окремий посуд, промийте каструлю і влийте бульйон назад.
Посоліть бульйон за смаком (з розрахунку приблизно 1-2 ч. Л. Солі на 1 літр води).
Додайте в бульйон дрібно посіченою моркву і селеру. Варіть на повільному вогні.
Викладіть в бульйон попередньо нарізане і охолоджене м’ясо і варіть до його готовності.
Далі покладіть в суп яєчну локшину, продовжуйте варити на повільному вогні. Пам’ятайте, що локшина швидко розварюється. Вам достатньо 5 хвилин для того, щоб вона приготувалася до стану «аль денте», тобто зберегла пружність і була готова до вживання.
Подавайте в керамічному посуді, прикрашаючи порцію дрібно посіченою петрушкою.

Мітки: , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK