Корисна вечеря без вуглеводів: білкові страви для ледачих

Ти десь чула, що вечеряти треба чимось білковим, і з тих пір вечері в твоєму домі сумні — варена курка, курка відварна або куряча грудка, зварена в бульйоні з нічого. Не треба так страждати! Існує багато рецептів білкових страв, що не викликають відрази. Ось тобі для початку гаряча білкова десятка — всі страви прості, як ми любимо.

Жульєн з курки з шампіньйонами

1

Інгредієнти: 400 гр вареної курки, пакет заморожених печериць, 1 цибулина, стаканчик натурального йогурту, сіль

Відварну курятину наріж на дрібні шматочки. Печериці — скільки не шкода — обсмажити на майже сухій сковорідці з цибулькою. У форму для запікання виклади курку і гриби з цибулею і залий все це натуральним йогуртом (на 2 порції вистачить приблизно 50 мл). Постав форму в духовку хвилин на 15, щоб підрум’янилося, і можна їсти.

Запечена горбуша

2

Інгредієнти: ціла горбуша, зелень, лимон, сіль, спеції, оливкова олія

Очисти рибу (якщо тобі не пощастило і ти купила нечищену горбушу) і зроби на тушці кілька косих надрізів з кожного боку. Натри її сіллю і перцем. Набий черевце риби зеленню — петрушкою, кропом, цибулею, часником, базиліком — коротше, всім, що сохне в холодильнику. У надрізи засунь тонкі половинки скибочок лимона.

Накрий деко великим шматком фольги, розмаж по фользі ложку оливкової олії і постав туди горбушу. Загорни фольгу так, щоб вона накрила рибину, і запікати в розігрітій духовці хвилин 30.

Тельбухи в горщику

3

Інгредієнти: 400 гр курячих тельбухів, натуральний йогурт, цибулина, сіль

Звичайно, у тебе в господарстві знайдуться керамічні горщики, ми і не сумнівалися. Поклади на дно горщика курячу печінку і сердечка, посоли, додай нарізану цибулю — зовсім трошки — і залий їх натуральним йогуртом.

Горщики закрий кришками. Туши в духовці при температурі 200 ° С не менше 40 хвилин. Можеш час від часу перевіряти, чи не википів йогурт, а то він може.

Куряче філе в кефірі

4

Інгредієнти: куряче філе, кефір, зелень, перець, сіль

Остогидле куряче філе можна зробити ніжнішим, якщо його в чомусь вимочити. Ось хоч в кефірі. Філе посолити, поперчити, щедро засипати петрушкою і кропом і залити кефіром, розведеним навпіл з водою. Нехай плаває там години три. Потім філе дістати, і згасити на сковорідці без або майже без масла до готовності.

Рибні котлети

5

Інгредієнти: півкіло будь-якої морської риби, цибулина, часник, 1 яйце, трохи масла

Шматки морської риби промий, засунь в каструлю з водою і доведи до кипіння. Дістань рибу, вийми з неї всі підступні кісточки і прокрути її в м’ясорубці з цибулею і часником. У фарш додай сире яйце, зліпи котлетки і запікай в духовці на промасленому пергаменті хвилин 20 при температурі 180С.

Курка в гірчичному маринаді

6

Інгредієнти: курячі грудки, гірчиця, соєвий соус, лимонний сік

Курячі грудки промий, обсуши, натри сіллю і гірчицею. Змішай порівну лимонного соку і соєвого соусу, залий грудки цим маринадом і залиш їх у спокої на пару годин. Можна навіть замутити все зранку, якщо час є, а ввечері курка якраз буде добре промаринована. Промариновані грудки викласти на деко і запікати при температурі 200 ° С близько години.

Сирний омлет

7

Інгредієнти: нежирний сир, 2 яєчних білка, вода, зелень, перець

Змішай 2 яєчних білка з 100 грамами легкого сиру, 3 ложками води, петрушкою і чорним меленим перцем. Отриманий мікс збий вінчиком і вилий на сковорідку. Цей омлет можна запікати і на плиті під кришкою, і в духовці.

Запечені сирники

8

Інгредієнти: пачка легкого сиру, 1 яйце, вівсяні пластівці, сіль, цукор

Хороший рецепт для тих, у кого сирники на сковороді постійно розвалюються. Змішай в блендері пачку сиру, 1 яйце і жменю вівсяних пластівців. Сіль, цукор — це вже на твій розсуд. Розлий суміш по силіконових формочках і запікай в духовці 15 хвилин при температурі 180С, а потім трошки зменш жар і потримай їх ще хвилин 20.

Квасоля з цибулею

9

Інгредієнти: квасоля, цибуля, сіль

Зранку залий склянку квасолі водою — до вечора вона як раз розбухне. Відвари квасолю до готовності, поки вона кипить, наріж цибулину і обсмаж на мінімумі масла. В кінці посолити квасолю і перемішай із смаженою цибулею.

Куряча запіканка

10

Інгредієнти: курячий фарш, 3 яйця, кефір, висівки або зернові пластівці, сіль, зелень, спеції

Змішай 300 грамів курячого фаршу з 3 яйцями, 6 столовими ложками кефіру і 3 столовими ложками висівок або зернових пластівців. Посолити і поперчити цей заміс, можна додати якихось трав. Виклади в форму і запікай в духовці при температурі 180С близько півгодини.

Автор тексту: Ольга Лисенко

Мітки: ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK