2016/01/24Кухня Метки: ,

Білоруські картопляні галушки

Галушки або кнедлі зазвичай додаються в суп, але можуть подаватися і як окреме друге блюдо. Ми підібрали рецепт білоруських картопляних клецек, який не забере багато часу.

Складові:

Бульби картоплі середнього розміру 8-10 шт.
Яйце 1 шт.
Цибулина велика 1 шт.
Борошно 3-4 ст. л.
Сіль за смаком
Вершкове масло 20 г
Сметана 150 г

12

Спосіб приготування:

Картоплю натріть на самій дрібній тертці і через марлю відіжміть в миску картопляний сік.
На цій же тертці натріть цибулину і змішайте з картоплею.
У вийшла густу картопляну масу розбийте яйце і додайте сіль.
Акуратно злийте з миски картопляний сік і зберіть з дна тонкий шар блідо-рожевою застиглої маси - крохмалю.
Крохмаль змішайте з картоплею і додайте борошно.
З отримав м'якого тіста зробіть кульки діаметром 3 сантиметри.
Перед формуванням галушок поставте на вогонь велику широку каструлю на 4 літри, наполовину заповнену водою.
Отримані кульки помістіть на присипаний борошном тацю.
Коли вода закипить, посоліть її, додайте пару лаврових листочків і горошінок запашного перцю (за бажанням).
За допомогою ложки по одній опустіть галушки в воду. Коли всі галушки опиняться в каструлі, акуратно і дуже обережно перемішайте їх, щоб переконатися, що жодна не прилипла до дна.
Варити галушки потрібно партіями не більш ніж 30 штук на слабкому вогні, не допускаючи бурхливого кипіння.
Після того як галушки спливуть, проваріть їх 2 хвилини і відкиньте на друшляк.
Галушки потрібно викладати по одній, обсмажувати кожну з усіх боків, кілька разів перевернувши. Подавати галушки гарячими зі сметаною.

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...