Феттучіні «Альфредо»

Вершковий і дуже смачний соус Бешамель і тонкі нотки мускату — це феттучині «Альфредо». Блюдо відмінно підійде для неспішного вечері тет-а-тет і найкраще розкриється в компанії легкого білого італійського вина.

Складові:

Італійські макарони 1 уп.
Вершкове масло 4 ст. л.
Борошно 5 ст. л.
Мускатний горіх тертий 2 щіпки
Молоко 2,5 чашки
Сіль, перець за смаком
Оливкова олія 2 ст. л.
Лук-шалот 1/2 чашки
Часник 2 зубчики
Сир Пармезан 1/2 чашки
Сир Пекоріно Романо 1/2 чашки
Зелень петрушки 1/4 чашки
Гвоздика 1-2 суцвіть

atnex

Спосіб приготування:

У середній каструлі на невеликому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і добре перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму. Додайте мускатний горіх і гвоздику. Потомити 2 хвилини. Повільно додайте молоко і доведіть соус до кипіння. Прокип’ятіть 3 хвилини, посоліть, поперчіть і відставте убік.
Окремо відваріть макарони у великій каструлі з підсоленою водою.
У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію і протягом 4 хвилин припустіть в ньому тонко нарізаний цибулю-шалот і подрібнений часник. Додайте 1 чашку води з каструлі з макаронами і соус Бешамель.
Не чекаючи повної готовності макаронів, викладіть їх в сковороду з соусом і тушкуйте, поки соус не загусне, а паста не дійде до стану «аль денте».
Викладіть макарони в глибокі тарілки, посипте тертим сиром, дрібно нарізаною зеленню петрушки і перцем.

Мітки: , , , ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK