Десять продуктів, які не варто їсти взимку

Після новорічних свят настає сіра рутина з усіма витікаючими: депресіями, застудами і втомою. Мороз і похмура погода за вікном все тільки посилює. Щоб хоч якось скрасити зимові будні, ми намагаємося урізноманітнити раціон яскравими і життєрадісними, на наш погляд, продуктами — вже з ними життя точно здасться веселіше. Однак фахівці стверджують, що покупка багатьох з них — марна трата грошей: в зимовий період від усієї цієї продуктової какофонії немає ніякої користі. Більш того, деякі несезонні продукти можуть стати причиною поширених зимових захворювань — від застуд та грипу до запалення суглобів. Так чи варто ризикувати? Розповідаємо про продукти, які варто обходити стороною в зимовий час. Вони не принесуть користі ні вашому здоров’ю, ні гаманцю.

main_post_5d81c802ffff37d91ef92c0ebd8940ef

Молочні продукти

Молоко, сир і йогурт — не кращий варіант для зимового харчування. По-перше, взимку на прилавки надходить більша кількість так званого відновленого молока, в якому міститься мінімальна кількість необхідних організму корисних речовин. А по-друге, згідно східній медицині, багато молочні продукти володіють охолоджуючим дією, а значить, можуть посилити ряд классіческіхх зимових захворювань: ангін, бронхітів, запалень внутрішніх органів.

Лосось

Як не дивно, але про лососеві до кінця зими краще забути. Його вилов дозволений з лютого по серпень, а значить, вся та риба, яка в решту часу продається під виглядом дикого лосося, надходить на ринкові прилавки контрабандним шляхом і виловлена ​​невідомо де. Зрозуміло, це не відноситься до лосося, вирощеному на рибних фермах — його можна купувати цілий рік.

main_post_58759db6859aa94bc0de865a070cdc7c

Томати

У січні яскраві і пружні помідори, хоч і здаються зовні апетитними і соковитими, навряд чи будуть такими ж на смак. До того ж і вітамінів в зимових томатах мізерно мало. Тому побережіть гроші, а в якості альтернативи використовуйте домашній томатний сік або консервовані помідори — їх можна вживати в їжу просто так чи готувати на їх основі соуси і підливи.

Персики

Велика спокуса купити парочку персиків, щоб побалувати себе або близьких. Але не поспішайте цього робити: так як зима для цих фруктів не сезон, вони цілком можуть виявитися несмачними і пухкими. Так що краще почекайте до літа, а поки купите зимових яблук — вони доступні, смачні і дуже корисні.

main_post_a0357fa5d43402c0357ffd86ffba12a6

Полуниця

Якщо взимку на ринку або в магазині ви побачили полуницю, то майже зі стовідсотковою ймовірністю вона прибула до нас здалеку, наприклад, з Ізраїлю. Однак м’які ягоди дуже швидко псуються і можуть пом’яти під час транспортування, тому є ризик, що під красивими і зовні цілими полуничками ви виявите неабияк пом’яті і несвіжі. Так що або будьте гранично уважні при покупці, або почекайте літа, коли на прилавках з’явиться місцева полуниця.

Цукор

У холодну погоду хочеться з огортає солодким гарячим чаєм або чашкою какао. І звичайно, цукру для цих напоїв ми не шкодуємо. Проте лікарі стверджують, що підвищене споживання цукру знижує імунітет, через що ласуни частіше хворіють. Спробуйте замінити звичний рафінад медом — це і смачніше, і корисніше. Про інші альтернативах цукру читайте в нашій статті.

main_post_6893df93a443509bcfd8c1fa056d7111

Кавун

Зараз купити взимку кавун, як втім і інші фрукти і ягоди, вже не проблема. Але чи треба? У привезених з жарких країн смугастих ягід і смак не той, і аромат інший, та й коштують вони майже як літак. Але полювання пущі неволі, і якщо ви все ж вирішили купити кавун, то візьміть на замітку: кращі кавуни взимку до нас привозять з Коста-Ріки.

Стручкова фасоль

Стручкова квасоля має дуже ніжний смак і масу корисних властивостей. Однак в замороженому вигляді, в якому її продають взимку, вона досить жорстка і волокниста. До того ж, згідно східній медицині, квасоля, як і решта бобові, відноситься до категорії охолоджуючих продуктів, так що взимку від її вживання краще утриматися.

main_post_fe8e1ed8a737aecde29a7f40dcc884f7

Кайенскийперець

Він допоможе вам прочистити закладений ніс, але викличе бурю в шлунку. Уникайте кайенского перцю, якщо застудилися або гріппуете — він дратує запалені слизові дихальних шляхів і підсилює їх набряки. В якості альтернативи кайенского перцю взимку підійде імбир: він знімає нудоту і заспокоює шлунок, а теплий імбирний чай зігріває в січневі морози.

Кукурудза

Взимку свіжу кукурудзу знайти вкрай складно. Але якщо вона вам все ж зустрілася, швидше за все, це розморожені залишки минулого сезону — така кукурудза жорстка, несмачна і корисних речовин у ній практично не залишилося. Спробуйте замінити кукурудзу брюссельською капустою — її можна посмажити або запекти в духовці.

main_post_a896a617117a57c92eeae34fa211bbcb

Мітки: , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK