7 весняних, легких і корисних салатів для вашого здоров’я

На початку весни дуже хочеться більш різноманітної, веселої за кольором і легкої їжі. Майонез і занадто ситні салати зараз саме час поміняти на щось новеньке і не нудне.
Ми вибрали 7 кращих салатів для цієї весни — свіжі, нескладні у приготуванні і корисні. Вони стануть не тільки смачною основою вечері, але і додадуть гарного настрою.

Салат з рисом і фетою

1

Складові:

500 мл курячого бульйону
50 г листя базиліка
50 г петрушки
1 ст. рису
10 помідорів чері
1 ріпчаста цибуля
100 г оливок без кісточок
150 г сиру фета

Для заправки:

1/2 чашки оливкової олії
2 ст. л. лимонного соку
сіль і перець за смаком

Приготування:

Відварюємо рис в бульйоні. Солимо і перчимо до смаку.

Дрібно ріжемо базилік, петрушку, ріпчасту цибулю.

Оливки і черрі ріжемо на половинки.

З’єднуємо в салатник рис, черрі, оливки, цибулю, зелень, порізану фету.

Змішуємо оливкову олію, лимонний сік, за смаком сіль і перець.

Додаємо в салат заправку і перемішуємо.

Салат з тунця в яблучній чашці

2

Складові:

250 г тунця у власному соку
1 ч. л. діжонської гірчиці
2 ч. л. сметани / майонезу / йогурту
2 стебла селери
1 червона цибулина
2 соковитих яблука
1 лимон
сіль, перець за смаком

Приготування:

У мисці змішуємо тунець, гірчицю, йогурт.

Відрізаємо шапки яблук і вирізаємо у них серединки так, щоб утворилися чашечки.

Яблука зсередини натираємо соком лимона для того, щоб вони не почорніли.

Вирізану м’якоть яблук без серцевинок розминаємо виделкою і додаємо до тунця.

Селеру і цибулю ріжемо маленькими шматочками і додаємо в салат.

Все добре перемішуємо. Солимо і перчимо до смаку і розкладаємо по яблучних чашках ложкою.

Ситний салат з горішками і в’яленою вишнею

3

Складові:

3 скибочки бекону
2 яйця
качан салату
1 яблуко
1 груша
30 г горіхів пекан (можна волоські)
50 г сушеної вишні (можна журавлини)
1 ч. л. оливкової олії

Для соусу:

1/3 склянки йогурту / сметани
2 столові ложки цукру
1 столову ложку бальзамічного крему
сіль, перець за смаком

Приготування:

Бекон ріжемо кубиками, обсмажуємо на оливковій олії приблизно 5-7 хвилин. Перекладаємо на паперовий рушник.

Яйця відварюємо, охолоджуємо і ріжемо.

Салат рвемо руками, яблуко і грушу ріжемо кубиками.

Салат викладаємо в салатник і зверху кладемо рядами яблуко, грушу, вишню, яйце, горіхи.

Змішуємо інгредієнти для соусу за допомогою вінчика і поливаємо соусом салат.

Салат з беконом і лаймовою заправкою

4

Складові:

4 скибочки бекону
1 ч. л. оливкової олії
качан салату
1 авокадо
8-10 помідорів чері
100 г консервованої кукурудзи
100 г сиру

Для заправки:

1/4 чашки оливкової олії
1/4 чашки яблучного оцту
2 ст. л. свіжовичавленого соку лимона
2 ч. л. цукру
сіль за смаком

Приготування:

Ріжемо і обсмажуємо бекон на оливковій олії близько 6-8 хвилин. Охолоджуємо.

Салат рвемо руками, авокадо ріжемо кубиками, черрі ріжемо навпіл.

Для заправки з’єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо.

З’єднуємо в салатник бекон, черрі, авокадо, кукурудзу, салат, сир.

Додаємо заправку і перемішуємо.

Салат з кіноа в азіатському стилі

5

Складові:

1 чашка кіноа
1/4 чашки бальзамічного оцту
цедра 2 лаймів
1 середній манго
1 червоний перець
1/2 червоної цибулі
1/2 чашки квасолі маш
1/4 чашки нарізаного мигдалю
1/4 чашки родзинок
листя кінзи за смаком
сіль за смаком

Приготування:

Відварюємо кіноа відповідно до інструкції на упаковці. Охолоджуємо.

Відварюємо квасолю відповідно до інструкції на упаковці. Охолоджуємо.

Ріжемо кубиками перець, манго.

Вінчиком збиваємо заправку — бальзамічний оцет і цедру лайма.

У салатник змішуємо кіноа, перець, цибулю, манго, мигдаль, родзинки, квасолю.

Солимо за смаком.

Дрібно ріжемо листя кінзи і додаємо в салат. Перемішуємо.

Додаємо заправку і добре перемішуємо.

Креветковий Кобб

6

Складові:

200 г очищених креветок
2 ст. л. оливкової олії
4 скибочки бекону
2 яйця
качан салату
1 авокадо
1 чашка консервованої кукурудзи
100 г м’якого сирного сиру

Для заправки:

невеликий пучок кінзи
сік 1 лайма
2 зубчики часнику
сіль і перець за смаком
2 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. яблучного оцту

Приготування:

На деко на пергаментний папір викладаємо креветки, скроплюємо їх оливковою олією і запікаємо 4-5 хвилин.

Ріжемо невеликими шматочками бекон і обсмажуємо його на середньому вогні на оливковій олії близько 6-8 хвилин. Бекон повинен стати хрустким. Обсушуємо бекон на паперовому рушнику.

Варимо яйця, охолоджуємо і ріжемо середніми шматочками.

Авокадо ріжемо кубиками.

Салат рвемо руками в салатник.

Кукурудзу змішуємо з сирним сиром.

На салат викладаємо рядами креветки, кукурудзу, авокадо, бекон, яйця.

Ріжемо дрібно кінзу, тиснемо часник. Для салатної заправки з’єднуємо кінзу, сік лайма, часник, оцет і масло. Солимо і перчимо до смаку. Збиваємо вінчиком. Викладаємо на салат.

Овочі в човнику з авокадо

7

Складові:

3 стиглих авокадо
1/2 ріпчастої цибулі
10 помідорів чері
2 нектарина
1 зубчик часнику
кінза за смаком
сік 1 лайма
сіль, перець за смаком

Приготування:

Очищені авокадо ріжемо навпіл, виймаємо кісточки.

Викладаємо на деко на пергаментний папір.

З’єднуємо сік лайма, сіль і перець. Змащуємо авокадо зсередини.

Запікаємо в духовці до утворення легкої кірки.

Ріжемо кубиками нектарини, цибулю. Четвертинками ріжемо черрі.

Видавлюємо часник, подрібнюємо кінзу.

З’єднуємо нектарини, цибуля, черрі, кінзу з часником. Додаємо сік лайма, сіль і перець і перемішуємо.

Викладаємо салат ложкою в теплі човники авокадо.

AdMe.ru

Мітки: , , , , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика