5 страв, які перенесуть у відпустку

Поки весна не вступила в свої законні права, особливо хочеться зануритися в приємну атмосферу спогадів про відпустку, теплі, яскраві фарби, запах моря, сонячних зайчиків.
Перенести до моря і сонця по-справжньому всіх охочих ми не можемо, але нагадати про те, що відпустка не за горами, в наших силах. Ми підібрали 5 рецептів, які точно додадуть вам прекрасного сонячного настрою.

Лазанья в чашечках

7

Складові:

10 листів для лазаньї
500 г яловичого фаршу
1 стакан соусу для спагеті або томатної пасти
150 г твердого сиру
150 г сиру Рікотта
сіль, перець за смаком
вершкове масло для змащування форм

Приготування:

Обсмажуємо фарш. Солимо і перчимо його на смак. Додаємо соус і добре перемішуємо.
Змішуємо рікотту з дрібкою солі і перцю, перемішуємо.

У змащені вершковим маслом форми для кексів укладаємо листи лазаньї, які підходять за розміром під форму.

У чашечки кладемо рікотту, зверху — фарш.

Посипаємо тертим твердим сиром.

Накриваємо зверху пластиною тіста.

Випікаємо в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин.

Теплий салат з пряною куркою і брускеттою

8

Складові:

Для курки:

2 курячі грудки
1 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. бальзамічного крему
1/2 ч. л. морської солі
1 зубчик подрібненого часнику

Для брускетти:

4 скибочки хліба
2 ст. л. оливкової олії
сушена петрушка за смаком
1 зубчик подрібненого часнику

Для салату:

1 качан салату
10 помідорів чері
половина червоної цибулини
150 г сиру фета
1 авокадо
жменю листя базиліка

Для заправки:

1 ст. л. бальзамічного крему
1 ч. л. соку лайма
сіль за смаком
2 ст. л. води

Приготування:

Змішуємо в мисці оливкову олію, бальзамічний крем, сіль і часник. Кладемо в маринад курячі грудки. Добре обмазуємо їх маринадом і накриваємо харчовою плівкою. Ми залишаємо на 20 хвилин.

На сковороді-гриль обсмажуємо з двох сторін курячі грудки до золотистої скоринки і потім тушкуємо їх під кришкою до готовності. Ріжемо готову курку смужками і даємо їй охолонути.
Змішуємо оливкову олію, часник і петрушку. Змащуємо кожну сторону шматка хліба. Обсмажуємо до золотистої скоринки кожну брускетту.

Змішуємо в салатнику порваний руками салат, половинки чері, тонко порізану кільцями цибулю, порізане авокадо, базилік і нарізаний сир.

Готуємо заправку, змішуючи всі інгредієнти. Поливаємо салат заправкою і акуратно перемішуємо.

Зверху салату викладаємо курку. Поруч кладемо брускетти.

Кока з баклажанами по-каталонски

9

Складові:

2 пласта листкового тіста
12 анчоусів
4 скибочки сиру
2 баклажана
25-30 помідорів чері
2 зубчики часнику
оливкова олія
25 г кедрових горішків
листочки базиліка або кінзи
петрушка або м’ята

Приготування:

Розігріваємо духовку до 200 ° С.
Помідори розрізаємо навпіл, кладемо на деко, посипаємо сіллю і перцем і запікаємо в розігрітій духовці 5-6 хвилин.

Покриваємо деко папером для випічки. З тіста нарізаємо 4 прямокутника і викладаємо на деко. Накриваємо тісто папером для випічки і зверху притискаємо іншим листом.

Запікаємо коржі в духовці протягом 18-20 хвилин.

Баклажани ріжемо кружальцями 0,5 см завтовшки. Викладаємо їх на блюдо, солимо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб пішла зайва волога.

Обсмажуємо баклажани в оливковій олії і перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Часник подрібнюємо і додаємо до нього трохи оливкової олії.

Змащуємо отриманою пастою коржі, зверху кладемо баклажани, на них скибочки сиру.

Розподіляємо по сиру помідори, анчоуси і кедрові горішки. Запікаємо в духовці кілька хвилин, поки сир не розплавиться.

Прикрашаємо гілочками петрушки.

Швидка паелья з креветками

10

Складові:

120 г ковбасок копчених чоризо (кружечками)
1 стакан замороженого зеленого горошку
250 г варених, очищених креветок
1 болгарський перець
1 склянка рису довгозернистого
2 ст. л. оливкової олії
1 цибуля ріпчаста (половинки, різані смужками)
3,5 склянки рибного бульйону
1/4 ч. л. шафрану
сіль за смаком
чорний мелений перець за смаком
петрушка рубана для прикраси

Приготування:

У великій сковороді на середньому вогні розігріваємо оливкову олію. Кладемо в сковороду цибулю і червоний перець, смажимо, помішуючи, близько 2 хвилин.

Потім додаємо ковбаски і рис. Готуємо близько 1 хвилини.

Наливаємо в сковороду рибний бульйон і кладемо шафран. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і готуємо, періодично помішуючи, приблизно протягом 10 хвилин, до напівм’якого стану рису.

Додаємо до рису зелений горошок і креветки, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин до м’якості рису.

Вимикаємо вогонь і даємо постояти під кришкою приблизно 10 хвилин.

Викладаємо паелью на теплі тарілки, посипаємо рубаною петрушкою.

Овочевий рататуй

11

Складові:

1 кабачок
1 баклажан
4 помідори
1 червоний перець
1 жовтий перець
100 г сиру фета
100 г сирного сиру
2 ч. Л. лимонного соку
4 зубчики часнику
1 чашка томатної пасти
оливкова олія

Приготування:

Ріжемо всі овочі півкільцями.

Змішуємо овочі з сіллю, перцем.

Змішуємо томатну пасту, роздавлений часник і оливкову олію.

Викладаємо овочі в скляну форму для запікання.

Зверху на овочі викладаємо томатний соус.

Змішуємо сир, фету і лимонний сік.

Викладаємо сирний соус зверху овочів.

Запікаємо рататуй близько 1 години при температурі 180 ° С.

При подачі прикрашаємо дрібно рубаними листям базиліка.

Мітки: ,


Коментарі
1 коментар до публікаціїНаписати свій коментар
  1. any awareness we can put out there for ovarian cancer, the silent killer, is so hell2up&#8f30;…love Teal toes, the writer of this article and this site for featuring it. Love & understanding comes in many forms, this being one of them…thank you for featuring this article. Linda

Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика