6 рецептів для тих, кому набридла звичайна гречка - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

6 рецептів для тих, кому набридла звичайна гречка

Звичайна гречка часто здається одноманітною багатьом: тим, хто сидить на дієті і не дотримуються ЗСЖ, хто постить і ні, вегетаріанцям і м’ясоїдам. Але і без неї в раціоні зовсім не обійтися.

Для всіх, кому звичайна гречка здається нудною, ми підібрали шість цікавих і нових рецептів, в яких основний інгредієнт — саме ця крупа.

Червона гречка

1

Складові:

250 г гречаної крупи
1 середній буряк (відварений або запечений)
1 цибулина
3 зубчики часнику
1 ч. л. лимонного соку
2 ст. л. рослинної олії
сіль, чорний мелений перець
750 мл окропу

Приготування:

Гречану крупу підсушують на сухій розігрітій сковороді на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 4-5 хвилин. Стежимо, щоб крупа не пригоряла. Вона повинна тільки трохи змінити колір і аромат.

Обсмажену гречку висипаємо на тарілку.

Цибулину і зубчики часнику очищаємо і дрібно нарізуємо.

На розігрітій сковороді в рослинній олії пасеруємо цибулю до прозорості протягом 4-5 хвилин, потім додаємо часник і готуємо ще 1 хвилину на невеликому вогні.

Всипаємо крупу, вливаємо киплячу воду. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і готуємо 15-20 хвилин на невеликому вогні до готовності гречки. Якщо рідина випаровується надто швидко, підливаємо киплячу воду під час готування.

Очищаємо і натираємо на тертці буряк, змішуємо з готовою гречкою, додаємо лимонний сік.
Прогріваємо на вогні ще 2-3 хвилини.

Подаємо, посипавши зеленню, горіхами. Можна додати йогурт або сметану.

Солодка гречана каша з родзинками і корицею

2

Складові:

250 мл молока
2 яйця
280 г гречки
150 г родзинок
100 г вершкового масла
1 ч. л. подрібненої кориці
4 ст. л. цукру
дрібка солі
волоські горіхи для прикраси

Приготування:

Ретельно промиваємо крупу і перетираємо її з сирими яйцями до отримання однорідної маси. Гречку просушуємо і просіюємо через друшляк.

У сотейник наливаємо молоко і кладемо половину вершкового масла, цукор, щіпку солі і доводимо суміш до кипіння. У закипіле молоко додаємо гречку. Гречку варимо, постійно помішуючи, протягом п’яти хвилин, після чого каструлю накриваємо кришкою і доварювали ще 12 хвилин.

Промиваємо родзинки в гарячій воді.

У горщик для запікання перекладаємо гречану кашу, додаємо корицю, промиті родзинки і масло, що залишилося.

Горщик накриваємо кришкою і ставимо в розігріту духовку.

Тримаємо в духовці 30 хвилин. Час від часу дістаємо горщик і перемішуємо.

При подачі посипаємо волоськими горіхами.

Сирно-гречана запіканка з родзинками і яблуками

3

Складові:

100 г сиру
2 середніх яблука
200 г гречки
3 ст. л. сметани
50 г родзинок
цукор за смаком
мелена кориця
ванілін

Приготування:

Протираємо сир за допомогою сита, ріжемо яблука кубиками, замочуємо родзинки.
Варимо гречку до готовності і заправляємо вершковим маслом.

Додаємо яйця, збиті з цукром, родзинки, яблука, сир, сметану, корицю і цукор. Ретельно все перемішуємо.

Підготовлену форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо отриману суміш.

Запікаємо при температурі 180 градусів 10-15 хвилин.

Овочева гречка

4

Складові:

200 г гречаної крупи
100 г замороженого зеленого горошку
1 болгарський перець
1 невеликий кабачок
1 морква
5 печериць
6 шт. брюссельської капусти
1 ріпчаста цибуля
3 зубчики часнику
кріп петрушка
2 ст. л. рослинної олії
1 стакан води
чорний перець за смаком
сіль за смаком

Приготування:

Всі овочі миємо, чистимо і ріжемо дрібно. Брюссельську капусту ріжемо на половинки або четвертинки.

Перемішуємо овочеву суміш з сирою гречкою.

Солимо, перчимо, додаємо роздавлений часник і добре перемішуємо.

Викладаємо у форму для запікання, підливати води і масла, накриваємо фольгою так, щоб пар з форми не виходив назовні.

Ставимо в духовку і готуємо при температурі 180 градусів близько 35 хвилин.

Салат з гречкою, морквою і куркою

5

Складові:

200 г гречаної крупи
200 г відвареної курки
1 ч. л. солі
3 ст. л. оливкової олії
1 велика морква
1 стебло селери
1 ч. л. подрібненого часнику
1/4 ч. л. меленого перцю
1 ст. л. лимонного соку
свіжа петрушка для прикраси

Приготування:

Відварюємо гречку до готовності, солимо до смаку.

Вливаємо 1 ст. л. олії в сковороду і нагріваємо. Кладемо в сковороду нарізану моркву, селеру, часник. Солимо, перчимо і перемішуємо.

Тушкуємо овочі до м’якості приблизно 4-5 хвилин.

Перекладаємо овочі в салатник, додаємо гречку і порізану дрібно курку.

Заправляємо 2 ст. л. оливкової олії з лимоном і чорним перцем. Перемішуємо, прикрашаємо зеленню.

Теплий салат з гречкою і нутом

6

Складові:

Для салату:
200 г гречаної крупи
2 склянки води
1 ч. л. солі
1 невеликий баклажан
150 г томатів черрі
200 г відвареного нуту
1 ч. л. меленого кмину
3 ст. л. оливкової олії
50 г родзинок
2 цибулини-шалот
листя кінзи
сіль, перець за смаком

Для заправки:

сік 1 лимона
стебла кінзи
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. меду
сіль, перець за смаком

Приготування:

Гречану крупу солимо і варимо на повільному вогні до готовності приблизно 10-12 хвилин.
Знімаємо з вогню і залишаємо ще на 10 хвилин.

Баклажан ріжемо кубиками і обсмажуємо на сковороді протягом 5 хвилин, додаємо відварений нут і смажимо ще 5-7 хвилин.

Помідори ріжемо навпіл, цибулю — кільцями, листя кінзи дрібно рубаємо.

Стебла кінзи, сік лимона, оливкова олія, мед збиваємо в блендері до однорідної маси. Додаємо сіль, перець і перемішуємо отриману заправку.

Змішуємо гречку і смажені баклажани з нутом, родзинками, цибулею, помідорами, кмином. Салат заправляємо і подаємо, поки не охолов.

AdMe.ru

Мітки: , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK