5 простих і смачних весняних супів за півгодини - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

5 простих і смачних весняних супів за півгодини




Все геніальне просто. Саме так можна сказати про рецепти освіжаючих весняних супів, серед інгредієнтів яких в основному овочі. Такі легкі і здорові супчики, як часниковий, гороховий або морквяний, можна готувати цілий рік, але все ж весна — ідеальний час для них.

Часниковий суп

1

Інгредієнти (4-6 порцій):

2 л курячого бульйону
230 г зеленого пір’я часнику, тонко нарізати
1 стебло цибулі-порею, помити і тонко нарізати
сіль
чорний перець, мелений
сік лимона
4 цибулі-шалот, дрібно нарізати
1 багет, нарізати на скибочки товщиною 1,5 см
оливкова олія
2 столові ложки нарізаного часнику

Приготування:

У велику каструлю наливаємо курячий бульйон, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму.

Додаємо зелені нарізані пір’я часнику і цибулю-порей. Варимо на слабкому вогні 5 хвилин.

Додаємо сіль, перець і лимонний сік. (На цьому етапі суп можна відставити, остудити і використовувати як основу для подальшого приготування пізніше.) У самому кінці варіння додаємо цибулю-шалот.

Поки вариться суп, обсмажуємо грінки на оливковій олії до золотистої скоринки.

Наливаємо суп в тарілку і подаємо з грінками, посипавши його нарізаними сирими пір’ями часнику.

Цибулевий суп на бульйоні з морквою

2

Коли мова заходить про нарізку моркви, то в основному все обмежуються кружечками і соломкою. Для приготування цього супу її необхідно буде нарізати так, як для приготування моркви по-корейськи. З цією метою краще використовувати велику моркву. Замість моркви можна взяти селеру або цукіні.

Інгредієнти (4 порції):

1 велика цибулина, нарізати кубиками
2 ч. л. оливкового масла
2 стебла селери
2 зубчики часнику, подрібнити в чеснокодавку
1,5 л води
1/4 ч. л. меленого білого перцю
230 г грибів, тонко нарізати
1 велика морква, очистити, нарізати у вигляді довгих макаронин (як для приготування моркви по-корейськи)
3 цибулі-шалот, нарізати кубиками
сіль і перець за смаком

Приготування:

У велику сковороду, розігріту на середньому вогні, додаємо оливкову олію. Як тільки вона розігріється, обсмажуємо цибулю протягом 5-7 хвилин або до готовності.

Додаємо селеру, часник, воду, перець і доводимо до кипіння. Даємо супу трохи покипіти, зменшуємо вогонь і варимо ще 1 хвилину. Виймаємо з супу овочі і додаємо в нього гриби і моркву.

Збільшуємо вогонь і варимо 2-3 хвилини до готовності моркви. Додаємо цибулю-шалот, даємо покипіти ще 1 хвилину і подаємо.

Гороховий крем-суп

3

Це вегетаріанський суп, але при бажанні в нього можна сміливо додати ковбаску.

Інгредієнти (4 порції):

1 ст. л. оливкової олії
0,5 цибулини, нарізати
1 зубчик часнику, подрібнити в чеснокодавку
1 упаковка замороженого горошку
0,5 л овочевого бульйону, можна більше
сіль, перець за смаком
листя петрушки
кайенський перець

Приготування:

У каструлі розігріваємо на середньому вогні масло. Додаємо цибулю і готуємо 7-10 хвилин. Додаємо часник і обсмажуємо ще 1 хвилину. Додаємо горох і овочевий бульйон. Варимо на слабкому вогні.

Охолоджений суп перекладаємо в блендер і збиваємо до стану пюре. При необхідності додаємо трохи овочевого бульйону. Перекладаємо пюре в чисту каструлю.

Доводимо суп на середньому вогні до кипіння, постійно помішуючи. Додаємо бульйон при необхідності і сіль, перець за смаком.

Розливаємо суп-пюре по тарілках, прикрашаємо петрушкою і посипаємо перцем кайенським.

Весняний суп за 10 хвилин

4

Складові:

1 ст. бульйону
пучок руколи
по 2 ст. л. подрібненого естрагону, пір’я часнику (або іншої улюбленої зелені)
1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
1 ст. л. оливкової олії
морська сіль за смаком

Приготування:

Бульйон розігріваємо і додаємо в нього всі інгредієнти, крім солі і спецій. Переливаємо бульйон в блендер і акуратно подрібнюємо все на високій швидкості до отримання однорідної маси.

Додаємо сіль, спеції і лимонний сік за смаком.

Суп з шинки з білою квасолею

5

Складові:

300 г шинки, нарізати кубиками
2 зубчики часнику, подрібнити
1 цибулина, нарізати
3 морквини, почистити і нарізати
2 стебла селери, нарізати
2 ст. відвареної квасолі
0,5 ч. л. сушеного орегано
1/4 ч. л. сушеного розмарину
2 лаврові листки
сіль, чорний перець за смаком
зелень петрушки, нарізати

Приготування:

У каструлю накладаємо шинку, часник, цибулю, моркву, селеру, квасолю, орегано, розмарин і лавровий лист. Вливаємо 1,5 л води, додаємо сіль і перець.

Накриваємо каструлю кришкою і на повільному вогні готуємо страву 1,5 години.

Подаємо гарячим, прикрасивши зеленню петрушки.







Мітки: , , , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK