10 актуальних, простих і дуже апетитних страв для великого посту

Якщо ти дотримуєшся суворого посту — це зовсім не привід морити себе чимось несмачним. Порадуємо ж душу з тілом — з любов’ю і зі смаком!

Гранола з медом

Інгредієнти: пара бананів, насіння (соняшнику, гарбуза), горіхи (волоські, мигдаль, фундук …), інжир, пара ложок меду.

Сам процес. Плоди дрібно нарізаємо, горіхи подрібнюємо. Все змішуємо, заливаємо медом, запиваємо молоком — і виходить супер-простий і максимально корисний сніданок!

1

Пісний борщ з грибами

Інгредієнти: на 300 грам квашеної капустки — стільки ж грибів (які знайшлися в лісі супермаркету), морквина, цибулина, пара ложок томатної пасти, трохи рослинного масла, кілька горошин чорного перцю, листочок лавру, зелень, сіль-перець.

Сам процес. Нарізану картоплю ставимо варити в підсолену воду. А тим часом нарізані цибулю і моркву пасеруємо на сковорідці і прибираємо в окрему посудинку. Після цього там же обсмажуємо гриби — і приєднуємо їх до наявної зажарки. Тепер настає черга вирушати в сковорідку капусті. Тушкуємо її там з перцем-горошком і лавровим листом, доливши туди трохи відвару від картоплі, після чого об’єднуємо з засмажкою, тушкуємо ще пару хвилин — і в каструлю. Залишилося ще хвилин 5 все це поварити, спробувати, досолити-поперчити при необхідності, посипати нарізаною зеленню, дати постояти під кришкою — і радувати себе і ближніх!

2

Суп-пюре з селери

Інгредієнти: на середній корінь селери — 3 невеликих картоплини, морквина, цибулина, пара зубчиків часнику, трохи рослинного масла, кріп-петрушка, сіль-перець.

Сам процес. Цибулю з морквою нарізаємо і рум’янимо на сковорідці, поступово додаємо спочатку подрібнений часник, а потім очищену і нарізану кубиками селеру. Ще через кілька хвилин туди ж відправляється картопелька (теж нарізана, звичайно), все це поливається водою і тушиться під кришкою хвилин. Тепер дістанемо вірний блендер і все це змішаємо. Після чого — в каструлю, і нехай покипить ще кілька хвилин. Готово! Прикрашаємо зеленню — і радіємо смачному пісному обіду.

3

Розсипчаста гречана каша з грибами

Інгредієнти: на півтори склянки гречаної крупи — пара цибулин, жменя сушених білих грибів, рослинна олія, кріп, сіль.

Сам процес. Крупу заливаємо водою, засипаємо грибами — і на сильний вогонь. Коли закипить, солимо, варимо ще хвилин 10 на середньому вогні, поки не загусне, а потім ще хвилин 5-7 — на слабкому. А за цей час чистимо, ріжемо і підсмажуємо цибульку. Коли вода випарується, а каша зварилася, перемішуємо її з піджаркою, прикрашаємо зеленню і споживаємо.

4

Паста з горіховим соусом

Інгредієнти: на півкілограмову пачку хорошої пасти — стакан очищених волоських горіхів, по чверті склянки вершків, оливкового масла, тертого пармезану, білого сухого вина, трохи петрушки, зубок часнику, сіль-перець.

Сам процес. Пасту варимо як радять на пачці — але до стану «аль денте» (трохи недовареного), відкидаємо на друшляк, а воду поки не виливаємо. А за цей час горіхи обсмажуємо в сковорідці до ненав’язливого ​​золотистого — і відправляємо в комбайн разом з сиром (його теж трохи залишаємо) і часником. Солимо-перчимо — і гарненько перемелюємо. Тепер змішуємо наявні рідини — і вливаємо їх туди ж, не вимикаючи комбайн. Додаємо до пасти. Якщо вийшло сухувато, можна розбавити завбачливо залишеною водичкою. Посипаємо залишками пармезану — і тішимо тіло і душу!

5

Паштет з білої квасолі

Інгредієнти: на півбанки білої квасолі — пів-лимона, часточка часнику, оливкова олія, м’ята або інша зелень, можна перчик (червоний гострий або солодкий), сіль-перець.

Сам процес. Квасолю відправляємо в кухонний комбайн, а за нею — вичавлену половинку лимона, збиваємо. Потім туди ж запускаємо інші інгредієнти — і продовжуємо перетворювати в однорідну масу, додаючи водички для м’якості. Пробуємо, солимо-перчимо до смаку, намазуємо на чорний хлібець або грінки, прикрашаємо зеленню і нарізаним перцем — і споживаємо.

6

Апельсиновий салат

Інгредієнти: на три середніх апельсина — солодка червона цибулина, пара десятків маслин без кісточок, оливкова олія, фенхель, сіль-перець.

Сам процес. Апельсинки акуратно позбавляємо від шкірки і плівок, ріжемо на дольки, так, щоб сік зберегти. Цибулю ріжемо тонким півкругом, маслини в залежності від бажання і їх габаритів розрізаємо навпіл або залишаємо так. Тепер все об’єднуємо, солимо-перчимо, поливаємо олією і даємо настоятись 10. Після чого насолоджуємося легкістю, смаком і корисністю.

7

Печені фаршировані яблука

Інгредієнти: на 4 невеликих яблучка — 1 апельсин, по жменьці родзинок, кураги і подрібнених волоських горіхів, трохи кориці і меду.

Сам процес. Вимиті яблука позбавити від серединок, залишивши «кришечки». Сухофрукти промити, курагу дрібненько нарізати. Змішати сухофрукти з горіхами, присмачити корицею — і цією сумішшю начинити яблука, а зверху полити медом. Тепер в духовку їх (де вже 180 градусів) на півгодинки — після чого полити вичавленим з апельсина соком і допікати ще хвилин 10. Пахучі, зубочисткою проколюються легко? Пора насолоджуватися!

8

Солодкий печений гарбуз

Інгредієнти: на маленький гарбуз — по ложці меду і цукру, очищене насіння і листочки м’яти для прикраси.

Сам процес. Гарбуз очищаємо і нарізаємо зручними шматочками, викладаємо у форму для випічки на відповідну «підстилку». Мед розбавляємо водою до стану негустого сиропу, поливаємо ним гарбузові скибочки — і все це випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15. Потім посипаємо цукром і тримаємо ще хвилин 5. Страва стала м’якою? Відмінно! Прикрашаємо і наминаємо!

9

Пісний медовий торт

Інгредієнти: на півтори склянки борошна — склянка горіхів, по півсклянки цукру, меду і рослинного масла, пара ложечок розпушувача, трохи кориці і мускатного горіха, сіль.

Сам процес. Цукор розчиняємо в склянці теплої води, туди ж додаємо рослинну олію і мед, розмішуємо, щоб все добре розчинилося. Змішуємо розпушувач, борошно, сіль і приправи — ​​і відправляємо суху суміш в рідку. Перемішуємо, додаємо борошно, гарненько вимішуємо тісто, додаємо в нього горіхи — і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 40. Пропеклося як слід? Пора чаювати!

10

Мітки: ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика