Як швидко і смачно приготувати курку по-італійськи: 5 простих і швидких рецептів - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

Як швидко і смачно приготувати курку по-італійськи: 5 простих і швидких рецептів




Якщо в раціоні серед м’ясних продуктів переважає курятина, то рано чи пізно виникне бажання урізноманітнити меню декількома новими рецептами приготування ароматної курочки. Пропонуємо познайомитися з італійським поглядом на всьому звичний інгредієнт.

Курка в вершково-сирному соусі

1

Інгредієнти (4 порції):

• 500 г спагеті
• 1 зубчик часнику, подрібнити
• 1 стакан натурального йогурту
• 1 столова ложка вершкового масла
• 0,5 чайної ложки солі
• ¼ чайної ложки італійських спецій
• ¼ чайної ложки сушеного червоного перцю
• 0, 5 склянки тертого сиру пармезан
• перець
• мускатний горіх
• 2 курячі грудки-гриль
• зелень петрушки

Як приготувати

1. У киплячу воду опускаємо спагеті і варимо до готовності.
2. Подрібнюємо часник і додаємо в киплячу воду, поки варяться спагеті.
3. У мисці змішуємо йогурт, сіль, італійські спеції, червоний перець.
4. Як тільки спагеті зварилися, проціджуємо їх і повертаємо назад в каструлю. Додаємо вершкове масло і перемішуємо.
5. Акуратно додаємо пасту в суміш з йогуртом і перемішуємо, поки весь соус не покриє спагеті.
6. Посипаємо спагеті сиром пармезан і даємо постояти. Подаємо з половинкою курячої грудки, приготовленої на грилі, додавши петрушку, ще трохи сиру. Перець за смаком і дрібку мускатного горіха.
Приготувати курячу грудку гриль можна всього лише за 5 хвилин, вона буде соковитою і ніжною. Кожне філе ділимо уздовж на 2 частини. Вони повинні вийти приблизно рівними по товщині. Натираємо їх сіллю і приправляємо перцем. Дуже сильно розігріваємо сковороду-гриль. Ні в якому разі не змащуємо її маслом. Викладаємо на сковороду куряче філе і обсмажуємо 1-2 хвилини. Пробуємо перевернути філе на іншу сторону. Якщо воно прилипло до сковороди, значить, його рано перевертати, скоринка ще не сформувалася. Коли скоринка сформується, перевернути філе не складе ніяких труднощів. Перевернувши філе, обсмажуємо його ще 2-3 хвилини. Тепер його можна змастити зверху рослинною олією. Воно відразу стане глянцевим і дуже апетитним.

Куряча грудка в бальзамічному оцті

2

Інгредієнти (4 порції):

• 0,5 ст. бальзамічного оцту
• 0,5 ст. курячого бульйону
• ¼ ст. цукру
• 3 зубчики часнику
• 4 курячі грудки з кісточкою і шкіркою
• 1 ч. л. сушеного базиліка
• 0,5 чайної ложки сушеного орегано
• ¼ ч. л. сушеного чебрецю
• 1/7 ч. л. сушеного розмарину
• ¼ ч. л. сушеного червоного перцю
• сіль, мелений чорний перець за смаком
• 2 ст. л. петрушки, подрібнити

Приготування:

1. У мисці змішуємо бальзамічний оцет, курячий бульйон, цукор і часник. Відставляємо сторону.
2. Курячі грудки обсипаємо приготованими спеціями, включаючи базилік, орегано, чебрець, розмарин, червоний перець, сіль і мелений чорний перець за смаком.
3. Перекладаємо курку в сотейник, додаємо соус з бальзамічним оцтом. Накриваємо кришкою і тушимо 3 години в духовці при температурі 100 градусів.

Пікката

3

Інгредієнти (4 порції):

• 4 маленьких або 2 великих курячих грудки
• 4 ст. л. вершкового масла
• ¾ ст. сухого білого вина
• 2 ст. л. лимонного соку
• 2 ст. л. каперсів
• петрушка, подрібнити

Приготування:

1. Оброблену курячу грудку посипаємо сіллю і перцем за смаком.
2. У глибокій сковороді розігріваємо 2 столові ложки вершкового масла на середньому вогні. Як тільки воно розтопиться, кладемо на сковороду курячу грудку і обсмажуємо до золотистої скоринки з обох сторін по 2 хвилини.
3. Перекладаємо курку зі сковороди на тарілку. Накриваємо фольгою.
4. На середньому вогні в сковороду додаємо вино і уварюємо його, помішуючи, до половини.

Додаємо лимонний сік і кип’ятимо ще пару хвилин. Додаємо вершкове масло. Перемішуємо і повертаємо курку в сковороду. Тушкуємо в отриманому соусі 1-2 хвилини. Подавайте курку з каперсами і петрушкою.

Паста з куркою Капрезе

4

Інгредієнти (4 порції):

• 230 г пасти будь-якої форми
• 3 ст. л. оливкової олії (розділити цю кількість на 2 порції)
• 500 г курячої грудки, нарізати шматочками по 1 см
• 0,5 ч. л. солі (розділити на дві порції)
• 0,5 ч. л. чорного меленого перцю (розділити на дві порції)
• 0,5 кг помідорів, розрізати навпіл
• 3 зубчики часнику, подрібнити в чеснокодавку
• 3 ст. л. бальзамічного оцту
• 2 ст. шпинату, нарізати
• пучок базиліка, нарізати
• 100 г моцарели, нарізати кубиками

Приготування:

1. Доводимо воду в каструлі до кипіння, солимо її. Готуємо пасту відповідно до інструкцій, зазначених на упаковці. Проціджуємо пасту, залишивши 0,5 склянки води, в якій вона варилася. Відставляємо пасту сторону, додавши оливкову олію.

2. У цей час розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії в сковороді. Обсмажуємо на маслі курку, посолити і поперчити її. Готуємо її по 3 хвилини з кожного боку. Перекладаємо курку зі сковороди на тарілку на паперову серветку.

3. Зменшуємо вогонь до середнього, додаємо оливкову олію (1 столова ложка). Додаємо помідори, часник і ¼ чайної ложки солі і чорного перцю. Готуємо протягом 1 хвилини, потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 5-7 хвилин, акуратно помішуючи, поки помідори не стануть м’якими. Додаємо бальзамічний оцет і готуйте ще хвилину.

4. У сковороду перекладаємо пасту, курку, шпинат і готуйте пару хвилин, поки шпинат не стане м’яким. Якщо паста здається вогкуватою, то додаємо залишену раніше воду, в якій вона варилася, і проварюємо пару хвилин. Знімаємо сковороду з вогню, перемішуємо, додаємо базилік і моцарелу.

Курка з пастою в вершковому соусі з лимоном

5

Інгредієнти (4 порції):

• 2 курячі грудки
• сіль і перець за смаком
• ¼ ст. борошна
• 1,5 ст. л. вершкового масла
• 1 ст. л. оливкового масла
• 300мл курячого бульйону
• ¾ ст. вершків будь-якої жирності за бажанням
• 3-4 ст. л. лимонного соку
• паста (на вибір)
• петрушка, нарізати

Приготування:

1. Нарізаємо курячу грудку горизонтально, щоб з однієї грудки вийшло дві відбивні.
2. Солимо, перчимо, обвалюємо у борошні.
3. У сковороді розігріваємо вершкове масло і оливкову олію на середньому вогні.
4. Обсмажуємо курку до золотистої скоринки з обох сторін. Переносимо курку зі сковороди на тарілку.
5. Зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо в сковороду ¼ склянки курячого бульйону, проварюємо трохи, помішуючи. Додаємо бульйон і вершки. Проварюємо 2 хвилини до загустіння. 6. Додаємо лимонний сік, сіль і спеції. Додаємо часточки лимона.
7. Перекладаємо курку в сковороду і готуємо ще 1 хвилину.
8. Подаємо курку порційно з пастою або картопляним пюре. Додаємо в тарілку петрушку і вершково-лимонний соус.

novate





Мітки: , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK