7 корисних і дуже смачних салатів

Ми так втомилися від важких, не дуже корисних страв і складних салатів! Деякі, особливо вразливі, при слові «майонез» змінюються в обличчі …

Тепер нам хочеться їжі простої і здорової, але при цьому все-таки смачної. Маємо для вас кілька рецептів апетитних і ситних салатів з корисними інгредієнтами і легкими заправками.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

5

Вам буде потрібно:

1 середня морква
половина великої пекінської капусти
половина пучка кінзи
1 ст. л. насіння чорного кунжуту
1 ст. л. насіння білого кунжуту
35 г кеш’ю (за бажанням)
200-300 г курячого філе
2 ст. л. соєвого соусу
2 ст. л. білого винного оцту (за бажанням)
2 см кореня імбиру
2 ст. л. оливкового масла
1,5 ч. Л. кунжутного масла
2-3 пера зеленої цибулі
сіль за смаком.

Приготування:

Для заправки в невеликій мисці змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль і дрібно порізані цибулю і імбир. Ретельно перемішайте і дайте настоятися. У цей час натріть моркву на великій тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубайте кінзу. Куряче філе відваріть і розділіть руками на великі шматочки. Овочі і куряче філе покладіть у велику салатницю, додайте кунжут, кешью, заправку і добре все перемішайте. Смачний салат, від якого всі будуть в захваті, готовий.

Теплий салат з сочевицею

6

Вам буде потрібно:

200 г сочевиці
1 цибулина
2 ст. л. оливкового масла
150 г шпинату
50 г бринзи
3 ст. л. червоного винного оцту
3 стебла селери
2 солодких перці (за бажанням)
кріп, орегано за смаком
сіль, перець за смаком.

Приготування:

Викладіть в каструлю сочевицю і залийте 3 склянками води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть півгодини. Нарізані цибулю і селеру обсмажте в оливковій олії. Через пару хвилин додайте нарізаний соломкою солодкий перець, сіль, спеції і 2 ст. л. води. Гасіть протягом 5 хвилин. У готову сочевицю покладіть тушковані овочі, оцет, сіль і спеції. Перемішайте і прикрасьте салат листям молодого шпинату, сиром і кропом.

Салат з рисом і лососем

7

Вам буде потрібно:

200 г рису
350 г копченого лосося
3 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. будь-яких подрібнених горіхів
1 ч. Л. меду
2 ст. л. гарбузового насіння або насіння соняшнику
щіпка зіри (за бажанням)
сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування:

Відваріть рис у великій кількості води. Поки він вариться, наріжте лосось невеликими шматочками. Обсмажте на сухій сковороді насіння і горішки, постійно перемішуючи. Для заправки змішайте оливкову олію з медом, додайте сіль і спеції. Злийте воду з рису, остудіть його. Викладіть в салатник рис, рибу і насіння з горішками. Залийте заправкою і перемішайте.

Простий і вишуканий салат з фети і буряка

8

Вам буде потрібно:

4 середні буряка
60 г сиру фета
пучок петрушки
2 зубчики часнику
2 чайні ложки лимонного соку
чорний перець і сіль за смаком
2-3 столові ложки оливкової олії.

Приготування:

Відваріть буряк до готовності, остудіть, очистіть. Буряк і сир фета наріжте кубиками.

Петрушку дрібно нарубати. Для заправки змішайте лимонний сік, оливкову олію і перець.

Посоліть салат, залийте заправкою і обережно перемішайте.

Салат з фунчозою, баклажанами і яловичиною

9

Вам буде потрібно:

300 г філе яловичини
250 г баклажанів
1 морква
4 зубчики часнику
1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру
100 г фунчози
зелень за смаком
сіль
рослинна олія
4 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:

Нарізати яловичину на тонкі смужки (можна злегка заморозити для цього). Замаринувати в двох ложках соєвого соусу на півгодини, а потім дати рідині стекти. Тонко нашаткувати моркву, часник дрібно порубати. У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажувати м’ясо 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Покласти часник і імбир і смажити одну хвилину, а потім додати моркву і 2 столові ложки соєвого соусу. Перемішати і готувати ще 10 хвилин, постійно помішуючи.

Окремо в добре розігрітій олії обсмажити баклажани, нарізані смужками. Відварити фунчозу, як зазначено на упаковці, промити її і змішати з м’ясом і баклажанами. Подавати салат можна і холодним, і гарячим, заправивши зеленню.

Салат з куркою і сухариками

10

Вам буде потрібно:

200 г курячого філе
250 г огірків
200 г батона
150 г твердого сиру
1 цибулина
пучок зеленого салату
2 зубчики часнику
1 ст. л. білого винного оцту
3 ст. л. рослинної олії
сіль, перець за смаком.

Приготування :

Обсмажте кубики батона в рослинній олії до золотистої скоринки. Наріжте відварене куряче філе і огірки дрібними шматочками, цибулю — півкільцями, а сир натріть на тертці. Для заправки змішайте рослинну олію, подрібнений часник, оцет, сіль і перець. Складіть все, крім салату і сухариків, в миску і залийте заправкою.

Зелений салат порвіть руками і обережно перемішайте з іншими інгредієнтами. Посипте сухарями і зеленню (перемішувати не потрібно) і подавайте на стіл.

Хрусткий салат з пастою, яблуком і горіхом пекан

11

Вам буде потрібно:

200 г шпинату або листового салату
півтори склянки черепашок або інших дрібних макаронів
1 стебло селери
півсклянки сушеної журавлини
банка консервованих мандаринів або 5-6 свіжих, очищених і розібраних на часточки
1 велике зелене яблуко
1 чайна ложка лимонного соку
1/3 склянки горіхів пекан (можна замінити на волоські, кешью)
трохи сиру фета
4 ст. л. оливкової або рослинної олії
2 ст. л. яблучного оцту
2 ст. л. білого винного оцту
2-4 ст. л. цукру
паприка за смаком
1 столова ложка маку (за бажанням).

Приготування:

Поки макарони варяться, підготуйте соус. У кухонному комбайні або блендері змішайте масло, яблучний оцет, білий винний оцет, цукор, паприку і мак. Можна просто покласти все в невелику банку, закрити її кришкою і гарненько потрясти. Злийте воду з макаронів, промийте їх і відразу додайте кілька ложок заправки, щоб вони просочилися її смаком і ароматом. Поставте макарони охолоджуватися в холодильник.

Шпинат покладіть в миску цілком (якщо використовуєте салат — порвіть його руками), додайте нарізану селеру, журавлину і мандарини. Яблуко наріжте на тонкі часточки, збризніть лимонним соком і покладіть в салат. Залийте салат заправкою, перемішайте і тільки потім додайте холодні макарони. Горіхи пекан можна підсушити без масла на сковороді протягом пари хвилин (волоські смажити не треба), постійно помішуючи. Посипте салат горіхами, прикрасьте розкришеним сиром фета і подавайте на стіл.

Мітки: , , , ,


Коментарі
1 коментар до публікаціїНаписати свій коментар
  1. I failed. Neither wrist touches the floor, but the knuckles do. I don’t think my lower ribs are touching the mat either. If my neck is supposed to be flat on the mat, it is#8&n217;t. I have hip problems and chronic shoulder, neck and upper back tightness. The vertebrae in my lower back in the hip area touch the floor almost as if they are jutting out.

Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика