7 корисних і дуже смачних салатів

добавлено в | 22 марта 2016 в 11:10

Ми так втомилися від важких, не дуже корисних страв і складних салатів! Деякі, особливо вразливі, при слові «майонез» змінюються в…

Ми так втомилися від важких, не дуже корисних страв і складних салатів! Деякі, особливо вразливі, при слові «майонез» змінюються в обличчі …

Тепер нам хочеться їжі простої і здорової, але при цьому все-таки смачної. Маємо для вас кілька рецептів апетитних і ситних салатів з корисними інгредієнтами і легкими заправками.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

5

Вам буде потрібно:

1 середня морква
половина великої пекінської капусти
половина пучка кінзи
1 ст. л. насіння чорного кунжуту
1 ст. л. насіння білого кунжуту
35 г кеш’ю (за бажанням)
200-300 г курячого філе
2 ст. л. соєвого соусу
2 ст. л. білого винного оцту (за бажанням)
2 см кореня імбиру
2 ст. л. оливкового масла
1,5 ч. Л. кунжутного масла
2-3 пера зеленої цибулі
сіль за смаком.

Приготування:

Для заправки в невеликій мисці змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль і дрібно порізані цибулю і імбир. Ретельно перемішайте і дайте настоятися. У цей час натріть моркву на великій тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубайте кінзу. Куряче філе відваріть і розділіть руками на великі шматочки. Овочі і куряче філе покладіть у велику салатницю, додайте кунжут, кешью, заправку і добре все перемішайте. Смачний салат, від якого всі будуть в захваті, готовий.

Теплий салат з сочевицею

6

Вам буде потрібно:

200 г сочевиці
1 цибулина
2 ст. л. оливкового масла
150 г шпинату
50 г бринзи
3 ст. л. червоного винного оцту
3 стебла селери
2 солодких перці (за бажанням)
кріп, орегано за смаком
сіль, перець за смаком.

Приготування:

Викладіть в каструлю сочевицю і залийте 3 склянками води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть півгодини. Нарізані цибулю і селеру обсмажте в оливковій олії. Через пару хвилин додайте нарізаний соломкою солодкий перець, сіль, спеції і 2 ст. л. води. Гасіть протягом 5 хвилин. У готову сочевицю покладіть тушковані овочі, оцет, сіль і спеції. Перемішайте і прикрасьте салат листям молодого шпинату, сиром і кропом.

Салат з рисом і лососем

7

Вам буде потрібно:

200 г рису
350 г копченого лосося
3 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. будь-яких подрібнених горіхів
1 ч. Л. меду
2 ст. л. гарбузового насіння або насіння соняшнику
щіпка зіри (за бажанням)
сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування:

Відваріть рис у великій кількості води. Поки він вариться, наріжте лосось невеликими шматочками. Обсмажте на сухій сковороді насіння і горішки, постійно перемішуючи. Для заправки змішайте оливкову олію з медом, додайте сіль і спеції. Злийте воду з рису, остудіть його. Викладіть в салатник рис, рибу і насіння з горішками. Залийте заправкою і перемішайте.

Простий і вишуканий салат з фети і буряка

8

Вам буде потрібно:

4 середні буряка
60 г сиру фета
пучок петрушки
2 зубчики часнику
2 чайні ложки лимонного соку
чорний перець і сіль за смаком
2-3 столові ложки оливкової олії.

Приготування:

Відваріть буряк до готовності, остудіть, очистіть. Буряк і сир фета наріжте кубиками.

Петрушку дрібно нарубати. Для заправки змішайте лимонний сік, оливкову олію і перець.

Посоліть салат, залийте заправкою і обережно перемішайте.

Салат з фунчозою, баклажанами і яловичиною

9

Вам буде потрібно:

300 г філе яловичини
250 г баклажанів
1 морква
4 зубчики часнику
1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру
100 г фунчози
зелень за смаком
сіль
рослинна олія
4 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:

Нарізати яловичину на тонкі смужки (можна злегка заморозити для цього). Замаринувати в двох ложках соєвого соусу на півгодини, а потім дати рідині стекти. Тонко нашаткувати моркву, часник дрібно порубати. У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажувати м’ясо 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Покласти часник і імбир і смажити одну хвилину, а потім додати моркву і 2 столові ложки соєвого соусу. Перемішати і готувати ще 10 хвилин, постійно помішуючи.

Окремо в добре розігрітій олії обсмажити баклажани, нарізані смужками. Відварити фунчозу, як зазначено на упаковці, промити її і змішати з м’ясом і баклажанами. Подавати салат можна і холодним, і гарячим, заправивши зеленню.

Салат з куркою і сухариками

10

Вам буде потрібно:

200 г курячого філе
250 г огірків
200 г батона
150 г твердого сиру
1 цибулина
пучок зеленого салату
2 зубчики часнику
1 ст. л. білого винного оцту
3 ст. л. рослинної олії
сіль, перець за смаком.

Приготування :

Обсмажте кубики батона в рослинній олії до золотистої скоринки. Наріжте відварене куряче філе і огірки дрібними шматочками, цибулю — півкільцями, а сир натріть на тертці. Для заправки змішайте рослинну олію, подрібнений часник, оцет, сіль і перець. Складіть все, крім салату і сухариків, в миску і залийте заправкою.

Зелений салат порвіть руками і обережно перемішайте з іншими інгредієнтами. Посипте сухарями і зеленню (перемішувати не потрібно) і подавайте на стіл.

Хрусткий салат з пастою, яблуком і горіхом пекан

11

Вам буде потрібно:

200 г шпинату або листового салату
півтори склянки черепашок або інших дрібних макаронів
1 стебло селери
півсклянки сушеної журавлини
банка консервованих мандаринів або 5-6 свіжих, очищених і розібраних на часточки
1 велике зелене яблуко
1 чайна ложка лимонного соку
1/3 склянки горіхів пекан (можна замінити на волоські, кешью)
трохи сиру фета
4 ст. л. оливкової або рослинної олії
2 ст. л. яблучного оцту
2 ст. л. білого винного оцту
2-4 ст. л. цукру
паприка за смаком
1 столова ложка маку (за бажанням).

Приготування:

Поки макарони варяться, підготуйте соус. У кухонному комбайні або блендері змішайте масло, яблучний оцет, білий винний оцет, цукор, паприку і мак. Можна просто покласти все в невелику банку, закрити її кришкою і гарненько потрясти. Злийте воду з макаронів, промийте їх і відразу додайте кілька ложок заправки, щоб вони просочилися її смаком і ароматом. Поставте макарони охолоджуватися в холодильник.

Шпинат покладіть в миску цілком (якщо використовуєте салат — порвіть його руками), додайте нарізану селеру, журавлину і мандарини. Яблуко наріжте на тонкі часточки, збризніть лимонним соком і покладіть в салат. Залийте салат заправкою, перемішайте і тільки потім додайте холодні макарони. Горіхи пекан можна підсушити без масла на сковороді протягом пари хвилин (волоські смажити не треба), постійно помішуючи. Посипте салат горіхами, прикрасьте розкришеним сиром фета і подавайте на стіл.

Присоединяйтесь к нам в Facebook ➔

Читать полностью
Загрузка...