Як приготувати Суші? Готуємося готувати роли!

Японські роли — блюдо оригінальне, смачне і дуже поживне. Для того, щоб покуштувати незвичний для багатьох продукт, необов’язково відправлятися в суші-бар або купувати в магазині готові, але сумнівної якості. Їх цілком можна приготувати самостійно.

Я говорю саме про приготування макідзусі — різновиди суші, в яких начинка скручується в циліндричну форму і розрізається на порції. Готувати їх набагато цікавіше, ніж інші види японського блюда.

У приготуванні ролів в домашніх умовах немає нічого складного. Досить правильно підготуватися до цього процесу — і все пройде на ура. Оригінальний і смачний перекус або вечерю зможе приготувати будь-який, навіть той, хто в житті не цікавився кулінарією. Основу смаку ролів і суші взагалі складають його інгредієнти. Потрібно тільки правильно приготувати і скомбінувати продукти. Ну і доведеться запастися терпінням.

Вирушаємо в магазин

Супермаркети сьогодні пропонують нам простий вихід із ситуації. Тепер нічого замислюватися про список продуктів і навіть не потрібно шукати його в інтернеті. На магазинних полицях — готовий набір з усього, що знадобиться при виготовленні ролів. У такі набори, як правило, входять:

• Бамбукова рогожа для скручування (макісу)
• Упаковка сушених водоростей норі
• Два комплекти бамбукових паличок для їжі, пакетики з соєвим соусом, рисовим оцтом, васабі та маринованим імбиром
• Упаковка спеціального рису для суші (250 г)

Тепер питання: чи варто купувати такий набір? Обійдеться він у 100-150 грн. Плюс вам доведеться самостійно підбирати начинку. Краще і всі компоненти цього набору купити окремо — вийде і вигідніше, і за обсягами більше.

Як вибрати і приготувати рис для ролів

Спеціалізовані полки в супермаркетах пропонують нам придбати спеціальний рис, має крохмалисту структуру. Але будь-який кулінар, який спробував готувати суші зі спеціального і звичайного рису, з упевненістю заявить, що різниці ніякої. Так що сміливо купуйте круглозёрний рис, і не в упаковках по 250 г, а, як завжди, по кілограму.

Щоб отримати хороший рис, потрібно правильно його зварити. Перед варінням його промивають 5-6 разів в холодній проточній воді і прибирають все сміття і спливли рисинки. Далі — заливають водою в пропорції 1: 1,25. Ставимо на середній вогонь, залишаємо під кришкою і кладемо до нього шматочок норі. Хвилин через 7 рис закипить. Потрібно прибрати шматочок водорості, зменшити вогонь до мінімального і залишити рис на плиті ще на 10 хв під кришкою.Після — вимкнути газ і дати постояти. Рис вийде м’яким і клейким.

Як вибрати норі

Сушені водорості продають готовими в упаковках по 10 аркушів. Розрізняються лише за ціною, а за структурою вони приблизно однакові. При виборі продукту зверніть увагу на те, щоб упаковка зберігала цілісність і була чистою. Якщо водорості намокнуть в процесі зберігання, вони злипнуться, і з них не вийде еластичною форми для ролів. Як правило, одного листа норі вистачає на два ролу.

Чи потрібні нам рисовий оцет і васабі?

Заправка з рисового оцту — незмінна приправа для відвареного рису. Вона робить його більш ароматним і слухняним. Якщо плануєте часто готувати суші і роли, придбайте оцет відразу в пляшках, а не по пакетиках. Вартість однієї — близько 30 грн. Досить її на 8-9 сеансів готування. Багато господині замінюють рисовий оцет на звичайний яблучний і так само готують заправку. А для неї необхідно змішати 50 мл оцту, 3 чайні ложки цукру і 2 чайні ложки солі на 250 грамів готового рису. Додавати до крупі відразу після варіння.

Васабі як в Україні, так і часто в Японії, являє собою видозмінений підфарбований хрін або столову гірчицю. В оригінальній рецептурі суші і ролів гостру приправу використовували для того, щоб убити мікробів в сирій рибі. Тепер же приправа чисто для смаку. Так що купувати її чи ні — це теж на ваше гастрономічне розсуд. Вартість тюбика — близько 100 р.

Соєвий соус і маринований імбир

Соєвий соус, треба сказати, давно зайняв місце в холодильниках наших співвітчизників.Ароматна і солона приправа добре підходить для різних страв, а ще в ньому нерідко маринують курку для запікання і м’ясо для шашлику. А ось маринований імбир — задоволення на любителя. В японській кухні він дозволяє перебити смакові відчуття від попередньої трапези, щоб наступний рол ви змогли оцінити у всій красі. Його так само можна придбати окремо.

Мабуть, ми придбали все з готового набору окремо. Бамбукову рогожу доведеться пошукати, зате ви безсумнівно придбаєте якісний товар. Тому що в наборах вона — на жаль — має квадратну форму і невеликий розмір. Скручувати нею роли не дуже зручно, а новачкові і зовсім важко. Коли є всі інгредієнти, потрібно задуматися і про начинку.

Начинка для ролів в домашніх умовах

Навряд чи знайдеться така людина, який вирішив приготувати роли будинку, але при цьому жодного разу не пробував це блюдо. Приблизний список начинок можна легко уявити. Це:
• слабосоленої лосось
• Креветки
• Крабові палички
• Ікра лосося
• Восьминіг
• Копчений вугор
• Овочі (огірок, авокадо, яблуко, червоний перець)
• Сирний або вершковий сир
• Японський омлет

Сиру рибу я настійно не рекомендую купувати. Або, в крайньому випадку, вживати в складі ролів. За смаком відмінностей мало, а ось на здоров’я може відбитися.

Креветки звичайні або королівські підійдуть для ролів футомакі (де норі зовні, а начинка всередині), а тигрові креветки підуть для нігірі або ролів урамакі рисом назовні. Перед приготуванням креветки потрібно відварити протягом пари хвилин (інакше стануть гумовими), а після очистити.

Крабові палички — їжа не настільки оригінальна, тому до неї бажано додати ще компоненти.Підійдуть сирний сир або огірок.

Овочі перед приготуванням бажано очистити. Звичайно, не обов’язково, але в іншому випадку яскравий смак шкірки може перебити аромати інших інгредієнтів.

Після приготування роли не варто відразу прибирати в холодильник. Через години дві, якщо щось залишилося, можна накрити харчовою плівкою. Хоча це блюдо бажано поглинати відразу, наробити його про запас не вийде. Так що готуйте роли і кличте всіх друзів! Тим більше, тепер це зовсім не складно.

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK