9 смаколиків, які не зіпсують вашу фігуру

9 смаколиків, які не зіпсують вашу фігуру
2016/03/18Вибір редакції2016/03/18Кухня
Метки:

Обмежувати себе в чомусь завжди складно, особливо коли справа стосується улюблених страв. Заборонені тістечка і цукерки апетитно ваблять з вітрин кондитерських, а домашні без докорів сумління продовжують насолоджуватися солодким у вас на очах. Як тут втриматися?

Ми розуміємо, як важливо стежити за своїм харчуванням, тому зібрали 9 найсмачніших і корисних десертів, що не загрожують збільшенням у вазі.

Кокосовий пиріг без випічки

litedeserts01

Вам знадобиться:
Для начинки:

500 г кокосової стружки
4 ст. л. меду
ваніль

Для основи:
200 г горіхів
100 г сушеної журавлини
10 шт. фініків без кісточки

Приготування:

Подрібнити в блендері фініки, горіхи і сушену журавлину і викласти суміш у форму для торта.
Кокосову стружку перемолоти в борошно в кавомолці, щоб по консистенції вона більше нагадувала пасту, потім змішати з медом і ваніллю і гарненько розім'яти руками, щоб маса була липкою.

Укласти пасту на основу, розрівняти і прибрати в морозилку на 1-2 години.

Абрикосовий рулет без випічки

litedeserts02

Вам знадобиться:

500 г насіння
500 г кокосової стружки
300 г кураги
5 ст. л. какао
6 ст. л. меду
кориця і мускатний горіх

Приготування:

Тісто: насіння перемолоти на борошно, додати 3 ст. л. меду. Перемішати і відкласти в холодильник на годину.
Начинка: перемолоти кокосову стружку в борошно, змішати в блендері з курагою, 3 ст. л. меду і спеціями.

Викласти на плівку частину тіста, розкачати пласт, намазати начинкою і закрутити рулет, щільно притискаючи. Відправити в холодильник.

Кавові цукерки

litedeserts03

Вам знадобиться:

1 чашка кешью
2 ст. л. кава
1 чашка фініків
1/4 чашки гіркого шоколаду

Приготування:

Подрібнити в блендері горіхи і каву.
Додати фініки і перемішати до однорідності.
Шоколад порубати і додати до маси. Перемішати.
Скачайте кульки і приберіть в холодильник.

Горіхові батончики з імбиром, м'ятою і лимоном

litedeserts04

Вам знадобиться:

1/2 склянки волоських горіхів
1/2 склянки кешью або мигдалю
1 стакан кураги
1 ст. л. сухої або свіжої м'яти
1 ст. л. тертого свіжого імбиру
2 ст. л. насіння льону
2 ст. л. насіння кунжуту
сік 1/2 лимона
1 ст. л. тертої лимонної цедри

Приготування:

Курагу промити, замочити ненадовго.

У блендері подрібнити горіхи, насіння. Додати курагу, подрібнити. Додати інші інгредієнти і ще раз перемішати.

Вологими руками сформувати батончики, загорнути в плівку і охолодити в холодильнику, зберігати там же не більше 2 тижнів.

Бананово-арахісове морозиво

litedeserts05

Вам знадобиться:

4 великих стиглих банана
2 ст. л. арахісового масла

Приготування:

Очистіть банани, наріжте круглими скибочками, розташуйте в один шар на тарілці і заморожуйте протягом 1-2 годин.

У блендері збийте заморожені шматочки банана, потім додайте арахісове масло і змішайте до однорідності. Ви можете подавати десерт відразу, якщо любите м'яке морозиво, або прибрати в холодильник на кілька годин.

Капкейки з авокадо і ківі

litedeserts06

Вам знадобиться:

140 г фундука
80 г кокосової стружки
5 фініків без кісточки
3 авокадо
1/2 лайма
1 ч. л. цедри лайма
3 ківі
підсолоджувач за смаком

Приготування:

Подрібніть в блендері фініки, фундук і кокосову стружку, покладіть по 2-3 ч. л. отриманої суміші в кожну з приготованих формочок.

Покладіть очищені авокадо в блендер, додайте сік і цедру лайма, а також потрібну кількість обраного підсолоджувача, збийте все до однорідної консистенції. Одержаний крем розкладіть по формах поверх першого шару.

Очистіть ківі, поріжте кружечками і прикрасьте ними капкейки.

Поставте десерт в морозильну камеру на 1-2 години, перед подачею на стіл помістіть його в холодильник на 30-60 хвилин для отримання потрібної консистенції.

Вівсяний пиріг з бананами і яблуками

litedeserts07

Вам знадобиться:

3 банана
2 яблука
250 г вівсяних пластівців
4 ст. л. меду
жменя волоських горіхів

Приготування:

Банани нарізати кружечками, додати мед, вівсянку, перемішати руками (банани при цьому стають однорідною масою).

Викласти отриману масу в силіконову форму, зверху прикрасити тонко нарізаними яблуками і рубаними волоськими горіхами.

Випікати пиріг приблизно 30 хвилин при 200 градусах.

Вівсяне печиво з кокосом

litedeserts08

Вам знадобиться:

300 г вівсяних пластівців
300 г кокосової стружки
200 г фініків
200 г родзинок
100 г кураги
1 ч. л. кориці

Приготування:

Замочити родзинки і курагу в теплій воді.

Окремо перемолоти вівсяні пластівці і кокосову стружку в борошно в кавомолці або блендері.
Відправити всі інгредієнти в блендер і гарненько збити до однорідної маси.

Виліпити з отриманої маси печеньки і випікати в духовці до золотистого кольору при 180 градусах.

Запечені яблука з сирним кремом

litedeserts09

Вам знадобиться:

1 яблуко
1 ст. л. нежирного сиру
1 ст. л. молока
підсолоджувач (стевія) або мед
горіхи і родзинки
ваніль

Приготування:

Яблуко помити, відрізати верхівку, вирізати внутрішню частину.

Змішати сир, молоко, підсолоджувач, ванілін, але так, щоб по консистенції маса нагадувала густу сметану.

Розігріти духовку.

Заповнити кремом яблуко.
Відправити яблуко в духовку на 180 градусів на 20-30 хвилин.

Прикрасити зверху горіхами і родзинками.

bigpicture.ru

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...