2016/03/17Вибір редакції2016/03/17Кухня Метки: , ,

13 порад тим, хто ненавидить овочі

Ви ненавидите овочі? Можливо, ви просто неправильно їх готуєте. Ось 13 порад, які допоможуть вам зробити овочі обов'язковою і улюбленою частиною свого меню.

Є люди, які просто ненавидять всі овочі, крім картоплі, і намагаються виключити їх зі свого меню. Тим часом овочі - це невід'ємна частина здорового харчування. Ось 13 порад, які допоможуть вам по-іншому подивитися на овочеві страви, включити їх в своє меню і дійсно полюбити.

1. Якщо ви не любите щось, то просто не вмієте це готувати

8067301712_dda32eb665_k_1455085623-630x389

Можливо, ви з дитинства ненавидите моркву або вважаєте гарбуз породженням зла. Швидше за все, це відбувається тому, що ваші батьки несмачно готували цей овоч і змушували вас їсти нелюбимі страви.

Не поспішайте, дайте овочам другий шанс. Наприклад, багато хто не люблять варену брюссельську капусту і при цьому ніколи не пробували обсмажувати її до золотистого кольору. Але ж так вона набагато смачніша.

Хтось любить овочі сирі або варені - добре, вони отримають більше вітамінів. Але якщо це не про вас, то не поспішайте відмовлятися від овочів раніше, ніж спробуєте приготувати їх різними способами: обсмажити, запекти, використовувати в салатах і випічці.

2. Не знаєте, як приготувати? Підсмажте

21057255961_e96ee9d53d_b_1455085325-e1455085359370-630x359

Більшість овочів стають набагато смачнішими, якщо їх підсмажити. Трохи підсмаживши овочі, ви збережете їх хрусткими, смачними і ароматними. Ви можете додавати смажені овочі практично в будь-яку страву, яку готуєте.

3. Не подобається блюдо - додайте бекон

303366201_f5ece4515e_b_1455085460-630x420

Майже всі овочі добре поєднуються з беконом: солодка картопля, зелена квасоля, кабачок, болгарський перець, цибуля-порей, цвітна капуста, помідори, броколі та інші. Тушковані блюда, паста, салати, запіканки - рецептів безліч.

4. Готуйте овочі заздалегідь, щоб вони не пліснявіли в холодильнику

produce-boxes-6_1455084760-e1455084773293-630x327

Отже, ви купили багато різних овочів і зелені, розклали їх по контейнерах і прибрали в холодильник. Якщо ви не задумали готувати певне блюдо, контейнери, швидше за все, будуть стояти недоторканими доти, поки в них не заведеться нова форма життя.

Щоб точно використовувати овочі, приготуйте їх відразу. Купили, помили, нарізали, склали в контейнер і прибрали в холодильник. Так вам не доведеться довго возитися з овочами, і ви охочіше будете включати їх в свої страви. Або навіть використовувати як легкий перекус замість цукерок чи булочок. Просто подарунок для вашої фігури і здоров'я.

5. Салати - це не завжди сумно

steaksalad-3_1455085245-630x376

Салати - це не прісне і сумне блюдо, яке їдять тільки для того, щоб почати здоровий спосіб життя. Якщо підібрати правильний салат з інгредієнтами, які ви любите, він може бути дуже смачним і зовсім не зайвим на вашому столі.

Наприклад, ось яскравий і смачний салат з курячою грудкою і сиром моцарелла, помідорами чері і авокадо. Тонни різних смакових відчуттів і кольору. І таких рецептів безліч. Просто шукайте салати зі своїми улюбленими продуктами і напевно знайдете багато цікавих рецептів з овочами.

6. Експериментуйте зі складом супу

3232218412_45c36e7da2_b_1455084824-e1455084835671-630x379

Суп можна приготувати практично з будь-яких продуктів. Дістаньте овочі, які є в холодильнику, підсмажте їх, додайте часник, цибулю і ароматні трави, залийте рідиною - водою, бульйоном, кокосовим молоком - і суп готовий.

Ось базові принципи , які допоможуть швидко зварити суп без рецепта і до нескінченності експериментувати з інгредієнтами.

7. Ви можете вподобати смак овочів в блюді

Це, напевно, найбільш дитячий спосіб змусити себе їсти овочі, але для деяких він спрацює. Можна приготувати страву так, що нелюбимі вами овочі просто не будуть помітні, але вам все ж дістанеться вся користь і вітаміни. Наприклад, шпинат взагалі не відчувається в складі смузі , кабачки начебто зникають в лазаньї, а цвітна капуста майже непомітна в картопляному пюре.

Іноді продукти можуть не подобатися вам через свою структуру. Наприклад, деякі з цієї причини не люблять гриби. Але, якщо приготувати ці продукти по-іншому, наприклад дуже дрібно нарізати гриби і їсти їх в складі соусу болоньєзе, ви можете в повній мірі насолодитися їх смаком.

8. Спагеті-сквош - відмінна заміна звичайним макаронам

spaghetti-squash_1455084289-630x461

Сквош - це сорт гарбуза, який легко розщеплюється на волокна, що нагадують спагеті. На відміну від звичайних макаронів, ці містять менше калорій і більше вітамінів і корисних речовин.

Щоб страва була смачніша і більш поживна, можна заправити спагеті-сквош різними соусами, наприклад м'ясним спайсі або іншими смачними варіантами .

9. Переварені овочі - гидота

Якщо замість пружної зеленої квасолі ви отримуєте сіре кашоподібне щось, а жорстка приємна структура броколі перетворюється в м'яку несмачну масу, про любов до овочів годі й говорити.

Овочі краще залишати трохи жорсткими, ніж варити до тих пір, поки вони не перетворяться в м'яку масу. Так вони зберігають приємну структуру, насичений смак і аромат.

10. Спробуйте овочі фрі

Багато просто жити не можуть без картоплі фрі з соусом, але мало хто знає, що інші овочі фрі будуть не менш смачною і більш корисною закускою. Хрусткі кабачки фрі в духовці, смачні чіпси з овочів і безліч інших корисних рецептів з солодкою картоплею, морквою, кабачками і навіть яблуками.

11. Майже всю зелень можна додати в песто

4380014002_891fe4bd9e_b_1455085081-630x421

Є класичний рецепт соусу песто , але ви можете експериментувати з його складом. Все, що вам потрібно, щоб приготувати смачний песто, - це оливкова олія, якісь горіхи, пармезан і будь-яка сезонна зелень.

Домашній песто стане відмінним доповненням до риби і курки , ним можна заправляти пасту або просто намазати на хліб і перекусити. А вітамінів і корисних елементів в оливковій олії, сирі, горіхах і зелені хоч відбавляй.

12. Приправи - ваше все, а часник - кращий друг

4167866112_5ce954c914_b_1455085213-630x420

Відмінний спосіб полюбити овочі - використовувати приправи, ароматні трави і часник. Розмарин, шавлія і чебрець підійдуть для будь-якої страви з смажених овочів, а імбир, часник і соєвий соус додадуть азіатські нотки.

Напевно, 80% людей, які ненавидять овочі, просто не пробували смажити їх з приправами і часником.

13. Ненавидіти якісь овочі - це нормально

Незважаючи на те, що будь-який овоч можна приготувати дуже смачно, є продукти, які ви просто не любите. Вам не подобається структура, смак і аромат цього овоча, і ви не будете його їсти ні в якому разі. І це нормально.

Пробуйте готувати овочі по-різному, додавати приправи і соуси, але якщо якийсь овоч все одно вам не подобається, не мучтеся і просто приберіть його з раціону. Думаю, навіть найсуворіші вегетаріанці не їдять абсолютно всі овочі.

Якщо у вас є свої поради, як полюбити овочі, діліться в коментарях.

lifehacker.ru

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...