2016/03/17Вибір редакції2016/03/17Кухня Метки: , ,

10 найбільш апетитних рецептів італійської пасти

Страви італійської кухні міцно влаштувалися на нашому столі. Перше, що згадується при згадці Італії, - це, звичайно ж, паста. Вона відрізняється простотою, легкістю приготування і ароматною привабливістю.

AdMe.ru пропонує вашій увазі 10 чудових рецептів італійської пасти, на які ви не витратите багато часу.

Спагеті карбонара

6847460-650-1456321087-1

Складові:

350 г сирокопченої шинки або бекону
400 г спагеті
2 ст. л. оливкового масла
4 яєчних жовтки
2 зубчики часнику
225 мл вершків або сметани
75 г тертого пармезану
сіль

Приготування:

Розігріваємо на сковороді оливкове масло, обсмажуємо подрібнений часник. Додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3 хвилини.

Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан, сіль і перець за смаком.

Варимо спагеті. Кидаємо їх в сковороду з шинкою. Заливаємо соус і на повільному вогні готуємо 7-8 хвилин до загустіння.

Запечені макарони зi смаженими овочами

6847560-650-1456321087-2

Складові:

2 червоні болгарські перці
2 цукіні
2 кабачки
гриби на смак
1 головка ріпчастої цибулі
1/4 склянки оливкової олії
1 ч. л. дрібної солі
1 ч. л. меленого чорного перцю
1 ст. л. сушених італійських або прованських трав
450 г макаронів Пенне
3 склянки соусу марінара
1 стакан тертого сиру
1/2 склянки тертого копченого сиру моцарелла
1/2 склянки замороженого горошку
1/4 склянки тертого пармезану і 1/3 ст. для посипання
2 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Розігріваємо духовку до 230 градусів. На деко викладаємо перець, нарізаний смужками, кабачки і цукіні, нарізані кубиками, гриби і цибулю, перемішуємо з оливковою олією.

Додаємо 1/2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. перцю і сушених трав і запікаємо овочі до м'якості близько 15 хвилин.

Варимо макарони близько 6 хв, щоб усередині вони залишилися твердими. За готовності зливаємо воду.

У великій мисці обережно перемішуємо макарони з смаженими овочами, соусом марінара, сиром, горошком, 1/2 ч. л. солі і 1/2 ч. л. перцю.

Перекладаємо все в змащену маслом форму для запікання. Посипаємо блюдо сиром пармезан, зверху розкладаємо шматочки вершкового масла. Випікаємо, поки скоринка не стане золотистою і сир повністю не розплавиться.

Паста під вершковим соусом песто

6847010-600-1456321087-53i8VPB9

Складові:

3/4 склянки свіжого листя базиліка
1/2 склянки тертого сиру пармезан
3 ст. л. кедрових горішків
2 зубчики часнику
сіль
перець
1/3 склянки оливкової олії
1/3 склянки жирних вершків
2 ст. л. масла
340 г макаронів
2 помідори

Приготування:

У чашу блендера скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль і перець за смаком. Потім невеликими порціями влити оливкову олію. Добре перемішати.

У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. У каструлю додати соус песто і перемішати.

Макарони відварити в підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори (за бажанням), ретельно перемішати.

Пенне рігате зі свинячою вирізкою

6847360-650-1456321087-4

Складові:

250 г пенне рігате
250 г свинячої вирізки
1 червона цибуля
1 червоний перець чилі
500 мл томатного пюре
3 ст. л. оливкового масла
6 помідорів чері
1 пучок зеленого базиліка
сир пармезан тертий
сіль
перець чорний мелений
цибуля зелена

Приготування:

Свинячу вирізку ріжемо на тонкі шматочки, обсмажуємо на оливковій олії 7 хвилин.

У м'ясо додаємо червону цибулю півкільцями, дрібно нарізаний перець чилі, попередньо очищений від насіння, базилік, половинки чері. Підсмажуємо ще 3 хвилини. Додаємо томатне пюре або дрібно нарізані томати. Солимо, тушкуємо 10 хвилин.

В цей час в киплячу підсолену воду занурюємо пенне рігате і варимо до готовності. Зливаємо воду, висипаємо їх в готовий соус, залишаємо на хвилину.

Викладаємо блюдо на тарілку, посипаємо тертим пармезаном, прикрашаємо зеленою цибулею.

Карбонара з цукіні і фрикадельками

6847210-650-1456321087-nRPGXhRImHesPPMix6wL3KvMgo9tUY9xs

Складові:

500 г свинячого фаршу
1 ріпчаста цибуля
4 смужки бекону
500 г спагеті
4 яєчних жовтки
2 цукіні
1 склянка вершків
1 лимон
120 г тертого сиру пармезан
1 пучок петрушки
2 ст. л. вершкового масла

Приготування:

У фарш додаємо подрібнену цибулю і спеції за смаком. Перемішуємо і скочуємо фрикадельки.

На добре розігрітій сковороді розпускаємо вершкове масло і обсмажуємо фрикадельки протягом 5-6 хвилин. Додаємо нарізані кубиками цукіні і шматочки бекону. Готуємо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Відварюємо пасту в підсоленій воді. В окремому посуді змішуємо яєчні жовтки з цедрою одного лимона, подрібненою зеленню і пармезаном.

Пасту змішуємо з соусом і викладаємо в сковороду до фрикадельок. Ретельно перемішуємо.

Заправляємо спеціями за смаком.

Паста з креветками і винно-томатним соусом

6847060-650-1456321087-00092515

Складові:

4 ст. л. оливкового масла
3 зубчики часнику
4 склянки нарізаних кубиками помідорів
1 стакан сухого білого вина
2 ст. л. вершкового масла
сіль, перець за смаком
400 г спагеті або інших макаронних виробів
400 г креветок
1 ч. л. приправи для морепродуктів

Приготування:

У каструлі розігріваємо 2 ст. л. оливкового масла, додаємо часник і обсмажуємо 2 хвилини. Додаємо вино, помідори й тушкуємо, помішуючи, близько 30 хвилин. В кінці варіння додаємо сіль і перець за смаком.

Варимо макарони в підсоленій воді, зливаємо воду, додаємо вершкове масло і перемішуємо.
Розігріваємо інше масло, додаємо креветки і трохи обсмажуємо. Потім змішуємо креветки з томатним соусом.

Викладаємо пасту на тарілку, поливаємо соусом і подаємо до столу.

Паста болоньєзе

6847310-650-1456321087-8

Складові:

300 г пасти
1 головка цибулі
1 стебло селери
1 морква
200 г фаршу яловичого
200 г фаршу свинячого
1 банка томатів у соку
3 зубчики часнику

Приготування:

Нарізаємо цибулю, селеру і моркву, і обсмажуємо на оливковій олії до м'якості: спершу цибуля, через хвилину селера, через ще 2 - морква.

Тушкуємо м'ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м'ясо не підрум'яниться.
Варимо спагеті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м'ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40 хв. - 1 ч. У самому кінці додаємо часник.

Діталіні з соусом із зеленого горошку

6847510-650-1456321087-114

Складові:

80 г пасти діталіні
215 г горошку
45 г оливкової олії
1 головка ріпчастої цибулі
50 г бекону
35 г м'яса краба
10 г сиру пармезан
80 г помідорів чері
перець чилі

Приготування:

У сковороді розігріваємо 20 г оливкової олії і обсмажуємо цибулю і бекон. Коли вони зарум'яняться, додаємо 200 г горошку і, як тільки горошок почне зменшуватись, знімаємо з вогню. Перекладаємо горошок в блендер і робимо з нього пюре.

Варимо пасту відповідно до інструкції.

У сковороді розігріваємо 20 г оливкової олії і протягом хвилини прогріваємо горошок, що залишився, додаємо пасту і швидко перемішуємо.

У глибоку тарілку виливаємо соус з горошку, викладаємо в нього пасту, прикрашаємо крабом, половинками помідорів чері і тертим пармезаном. Поливаємо оливковою олією і при бажанні прикрашаємо дрібно нарізаним перцем чилі.

Спагеті з червоним вином і броколі

6847260-650-1456321087-9

Складові:

800 г капусти броколі
450 г спагеті
1 ч. л. цукру
4 зубчики часнику
1/3 склянки оливкової олії
1/2 ч. л. пластівців перцю чилі
сіль за смаком
перець чорний мелений за смаком
1/2 склянки тертого сиру пармезан
750 мл червоного сухого вина

Приготування:

Розбираємо броколі на маленькі квіти і бланшуємо 2 хвилини у великій каструлі з киплячою підсоленою водою. За готовності виймаємо і перекладаємо капусту в миску.

Воду, в якій бланшували броколі, доводимо до кипіння і кидаємо туди спагеті. Варимо, помішуючи, 5 хвилин і зливаємо всю воду.

У каструлю наливаємо червоне вино, додаємо цукор, кип'ятимо 2 хвилини. Потім кладемо недоварені спагеті в кипляче вино і варимо, помішуючи приблизно 6 хвилин, поки більша частина рідини не випарується. Макарони повинні бути трохи недоварені.

Розігріваємо на сковороді оливкове масло, кидаємо туди подрібнений часник і червоний перець пластівцями. Обсмажуємо часник до блідо-золотистого кольору. Додаємо броколі, сіль, чорний перець і готуємо, помішуючи, 1 хвилину.

Викладаємо спагеті на сковорідку з броколі і готуємо, поки все вино не випарується. Знімаємо з вогню, змішуємо з сиром і подаємо до столу.

Гостра паста з куркою

6847410-650-1456321087-4320864576_05030ff87a_o

Складові:

2 курячі грудки
1/2 упаковки фетучіні
2 солодких болгарських перців
1/2 червоної цибулини середнього розміру
2 зубчики часнику
4 невеликих помідора
1 стакан молока
оливкова олія для смаження
чорний перець за смаком
червоний перець за смаком
соус теріякі
свіжа зелень для прикраси

Приготування:

Ріжемо куряче філе кубиками, заправляємо червоним перцем. Розігріваємо сковороду, наливаємо масло і обсмажуємо курку. Викладаємо обсмажену курку в тарілку.

У цій же сковорідці обсмажуємо дрібно нарізані овочі 30-40 секунд і перекладаємо в тарілку до курки.

Варимо пасту відповідно до інструкції. Воду всю не зливати, залишаємо приблизно стакан.
У сковорідку виливаємо воду, що залишилася після макаронів, наливаємо молоко. Додаємо пару ложок соусу теріякі, трохи чорного перцю. Соус помішувати, щоб не пригорів, доводимо до кипіння і викладаємо туди овочі, перемішуємо.

Перекладаємо пасту в сковороду і перемішуємо. Тушкуємо 5-7 хвилин. Посипаємо зверху зеленню, розкладаємо по тарілках і подаємо.

AdMe.ru

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...