Вчені розкрили лікувальні властивості шашлика





Канадські медики заявили, що шашлик не тільки смачний, але і корисний для організму.

Фахівці прийшли до твердження, що любителі шашлику разом з м’ясом отримують додаткову порцію антиоксидантів — речовин, як захищають клітини людини від вільних радикалів. «Антиоксиданти містяться в травах і спеціях, використовуваних для приготування шашлику. Ці речовини борються з розвитком вікових хвороб, в тому числі раку, катаракти, серцево-судинних захворювань, інсульту і артриту», — цитує канадських медиків наукова преса.

За словами лікарів, шашлик унікальний тим, що в цій страві корисні нутрієнти, що потрапляють в м’ясо при маринуванні, зберігаються в ньому навіть після готування на мангалі.

Фахівцями були протестовані різні зразки маринованого м’яса на рівень вмісту в них антиокисних компонентів. Вони встановили, що м’ясо, оброблене маринадом, що містить часник, мед, червоний перець, лимонний перець, кунжутне масло, трави і імбир, відрізняється особливо високою концентрацією антиоксидантів.





Магазин
Це теж цікаво


1 коментар до публікаціїНаписати свій коментар
  1. Да-да, только пусть не забудут о роли шашлыка в развитии острого панкреатита и статистику дадут сколько людей за год от этого умирают (особенно, если с алкоголем крепеньким его употребить).

Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK