Вчені розкрили лікувальні властивості шашлика - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

Вчені розкрили лікувальні властивості шашлика




Канадські медики заявили, що шашлик не тільки смачний, але і корисний для організму.

Фахівці прийшли до твердження, що любителі шашлику разом з м’ясом отримують додаткову порцію антиоксидантів — речовин, як захищають клітини людини від вільних радикалів. «Антиоксиданти містяться в травах і спеціях, використовуваних для приготування шашлику. Ці речовини борються з розвитком вікових хвороб, в тому числі раку, катаракти, серцево-судинних захворювань, інсульту і артриту», — цитує канадських медиків наукова преса.

За словами лікарів, шашлик унікальний тим, що в цій страві корисні нутрієнти, що потрапляють в м’ясо при маринуванні, зберігаються в ньому навіть після готування на мангалі.

Фахівцями були протестовані різні зразки маринованого м’яса на рівень вмісту в них антиокисних компонентів. Вони встановили, що м’ясо, оброблене маринадом, що містить часник, мед, червоний перець, лимонний перець, кунжутне масло, трави і імбир, відрізняється особливо високою концентрацією антиоксидантів.







1 коментар до публікаціїНаписати свій коментар
  1. Да-да, только пусть не забудут о роли шашлыка в развитии острого панкреатита и статистику дадут сколько людей за год от этого умирают (особенно, если с алкоголем крепеньким его употребить).

Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK