13 літніх рецептів страв з оливками - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

13 літніх рецептів страв з оливками




Коли мова заходить про оливки, перше, що спадає на думку, — мартіні! Однак, ми зібрали ще 13 цікавих і дуже літніх рецептів, для яких тобі знадобляться оливки. Мартіні, як ти розумієш, передбачено за замовчуванням!

Хумус з оливками і запашним перцем

1

Складові

Консервований нут — 1 банка
Оливки — 1 банка
Часник, запашний перець, лимонний сік, оливкова олія, сіль — за смаком

Інструкція

Викладіть інгредієнти в чашу блендера і подрібніть. Важливо починати з мінімальної швидкості, щоб все як слід перемішалося і вийшло однорідної консистенції. В процесі можеш додавати оливкову олію, регулюючи густоту хумусу на власний розсуд.

Запечені оливки

2

Складові

Оливки — 300 г, в ідеалі вибрати різнокольорові або з різними начинками
Сир фета — 150 г
1 або 2 перчика халапеньо
Лимон — 1 шт
Оливкова олія — ​​3 ст.л.
Вино, херес або винний оцет — 2 ст.л.

Інструкція

Розігрій духовку, виклади всі інгредієнти в форму і акуратно перемішай і випікай приблизно 20 хвилин до того, як олія почне кипіти. Прикрась гілочкою чебрецю і подавай на стіл зі свіжим багетом.

Оливковий хліб

3

Складові

Борошно — 450 г
Дріжджі — 20 г
Оливкова олія — ​​4 ст.л.
Сіль за смаком
Вода — 220 мл
Нарізані оливки — 160 г

Інструкція

Змішай воду і дріжджі, залиш на пару хвилин, після чого гарненько перемішай і вилий в борошно, змішане з сіллю. Додай оливкову олію і оливки, заміси тісто, доміси його, поки воно не стане м’яким і еластичним, а потім залиш його в теплому місці на 2-3 години, щоб воно піднялося. Після цього дістань тісто, розділи на 4 частини, кожну з них розкачай в довгу ковбасу і переплети по дві штуки між собою, щоб вийшла замкнута в коло косичка. Виклади на деко, накрий і дай хвилин 30 постояти. Змасти кожну косичку оливковою олією, посип оливками і відправляй в духовку на півгодини.

Рагу з баранини в горщику

4

Складові

Філе ягняти — 900 г
Великі картоплини — 4 шт
Цибулина
Помідори черрі — 150 г
Червоне вино — 250 мл
Овочевий або м’ясний бульйон — 250 мл
Паста з анчоусів -1 ст.л. (Або 4 шт. Дрібно порізаних анчоусів)
Мед — 2 ст.л.
Соняшникова олія — ​​2 ст.л.
Часник — 1 невелика головка
Сіль, перець, чебрець — за смаком

Інструкція

Розігрій духовку до 160 градусів. Натри м’ясо з усіх боків сіллю і перцем, після чого обсмаж в гарячій олії приблизно 10 хвилин. Витягни ягня і в тій ж олії пасеруй цибулю до м’якості, після чого додай часник, картоплю, помідори і анчоуси. Помішуючи, туши все разом ще 5 хвилин. Додай вино, бульйон і мед, доведи до кипіння, поверни в каструлю м’ясо разом з оливками, накрий кришкою і запікай в духовці приблизно 2,5 години, поки картопля не стане м’якою. Подавай з м’яким хлібом, яким можна буде промокнути соус, і пристойним червоним вином.

Фаршировані оливки

5

Складові

Великі чорні оливки — 1 банка
Італійська солодка ковбаса — 1 шт.
Яйця — 2 шт.
Вода — 1 ст.л.
Борошно — 1/2 склянки
Панірувальні сухарі — 1/2 склянки
Олія для смаження

Інструкція

Наріж ковбасу на маленькі шматочки, якими буде зручно фарширувати оливки, після чого виклади її на папір або на харчову плівку і відправ на 10 хвилин в морозилку — це зробить процес фарширування значно простішим. Поки ковбаса морозиться, зроби паніровку: змішай борошно з сіллю і перцем, додай воду, яйця і гарненько збий всю суміш. Окремо приготуй панірувальні сухарі. Розігрій олію в сковороді з високими бортиками — воа повинна покривати дно приблизно на 2 см. Ретельно нафаршируй оливки, після чого обваляй їх в борошні, макни в яєчну суміш і гарненько обваляй в сухарях. Смаж партіями по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Подавай на стіл теплими з соусом айолі, майонезом або будь-яким іншим за смаком.

Вегетаріанський листковий пиріг

6

Складові

Листкове тісто — 1 лист
Баклажан — 1 шт
Червоний цибуля — 1 шт (нарізаний кубиками)
Оливки — 2 ст.л.
Пармезан — 100 г (тертий)
Рослинна олія — ​​2-3 ч.л.
Сіль, перець, базилік — за смаком

Інструкція

Обсмаж баклажан на середньому вогні 5-6 хвилин до м’якості. Після чого виклади його на попередньо розкачане листкове тісто разом з цибулею, оливками і сиром, посип сіллю і перцем і відправляй в духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин, поки пиріг не стане золотисто-коричневого кольору. Подавай на стіл гарячим, посипавши дрібно порізаним базиліком.

Середземноморський салат з тунцем

7

Складові

Часник — 1 зубчик
Оливкова олія — ​​1/4 склянки
Лимонний сік — з 1/2 лимона
Оливки — 100 г
Тунець у власному соку — 2 банки
Червона цибуля — 1 шт
Петрушка, перець, сіль — за смаком

Інструкція

Розімни часник на обробній дошці або в ступці разом з дрібкою солі, після чого дрібно наріж його. Змішай в глибокій мисці оливкову олію, лимонний сік, петрушку і перець, додай туди часник, добре перемішаний і розім’ятий тунець з банки. Зверху кидай сіль, маслини і червону цибулю, після чого обережно і акуратно перемішай. Заправ парою ложок соку з тунця і перемішуй до однорідного стану. Подавай з листям салату або крекерами.

Брускетта з часником і оливками

8

Складові

Хліб — 1 батон
Оливки чорні / зелені -2 банки
Часник — 1 невелика головка
Червоний цибуля — 1 шт.
Сир — 200 г
Майонез — 4 ст.л.
Вершкове масло для смаження
Паприка, перець — за смаком

Інструкція

Розріж батон навпіл уздовж. На вершковому маслі обсмаж оливки, часник, цибулю, сир, додай майонез, паприку і перець, добре перемішай, щоб всі інгредієнти були розподілені рівномірно. Після чого виклади суміш на кожну з двох половинок батона і відправляй в попередньо розігріту духовку на півгодини. В кінці включи режим «гриль» на пару хвилин, щоб вийшла гарна скоринка зверху. Дай трохи охолонути і подавай на стіл, нарізавши скибочками.

Курка, запечена з оливками і мандаринами

9

Складові

Курячі ніжки — 4 шт.
Апельсини або мандарини — 4 шт. (Очищені)
Апельсиновий або мандариновий сік — 4 ст.л.
Оливки — 200 г
Мед — 2 ст.л.

Інструкція

Розігрій духовку до 200 градусів. Виклади курку на деко, присипаючи сіллю і перцем, навколо розклади оливки і мандарини, перемішай їх і відправляй запікатися на 35 хвилин. Тим часом змішай апельсиновий сік з медом, після чого намаж курку сумішшю, що залишилася вилий на деко і запікай ще 10 хвилин до тих пір, поки курка не стане золотистою. Подавай з рисом або пастою.

Середземноморська піца

10

Складові

Хлібний корж — 1 шт
Томатна паста — 2 ст.л.
Часник — 2 зубчики
Сухий базилік — 2 ст.л.
Суміш італійських трав — 2 ст.л.
Оливки — 5-6 тонко нарізаних великих
Червона цибуля — 1/2 цибулини
Огірок — 1 шт
Кешью — 2 ст.л.
Солодкий перець — 1/2 шт
Сіль, лимонний сік, перець — за смаком

Інструкція

Попередньо розігрій духовку. Приготуй соус з томатної пасти, лимонного соку і всіх спецій, після чого виклади корж на деко і акуратно намаж його, залишаючи по краю 1 см. Зверху виклади огірки, оливки, перець, цибулю і рубані горішки кеш’ю. Запікай 12 хвилин і, вуаля! Все готово!

Грецький салат

11

Складові

Огірки — 2 шт.
Помідор — 1 шт.
Червона цибуля — 1/2 шт.
Листя салату
Оливки — 1/2 банки
Фета — 4-5 ст.л.

Для заправки

Бальзамічний оцет — 2 ст.л.
Лимонний сік — 1 ч.л.
Мед — 1-2 ч.л.
Оливкова олія — ​​1 ст.л.
Сіль, перець за смаком

Інструкція

У мисці змішай овочі, акуратно перемішай. Для заправки в окремій ємності з’єднай всі інгредієнти і перемішуй до однорідного стану. Додай в салат фету, і заправляй салат перед подачею на стіл.

Паста з оливками Каламата, томатами і каперсами

12

Складові

Паста — 300 г
Вершкове масло — 50 г
Оливкова олія — ​​2 ст.л.
Цибулина, нарізана кубиками
Часник — 3 зубчики
Помідори черрі — 200 г
Оливки Каламата — 100 г
Тертий сир, базилік, сіль, перець — за смаком

Інструкція

Відварити пасту до стану «аль денте», а поки вона готується, зробити соус. У великій сковороді розтопити вершкове масло в оливковій олії, обсмажити цибулю і часник, додати помідор (за бажанням — каперси) і тушити на повільному вогні, поки паста не звариться. Після чого додати сир, соус і базилік до пасти, приправити сіллю і перцем. Подавати, посипавши зверху тертим сиром.

Французький хліб з оливками і салямі

13

Складові

Багет французький — 1 шт.
Вершковий сир (будь-який) — 150 г
Оливки, дрібно нарізані — 100 г
Салямі, дрібно нарізана — 100 г
Сушений часник — 1/2 ст.л.
Суміш італійських трав — 2 ст.л.
Сіль, перець — за смаком

Інструкція

Розріж багет уздовж, попередньо зрізавши обидва окрайця, а потім кожну з половинок ще навпіл. Витягни звідти весь м’якуш, залишивши приблизно 1,5 см по краях. Змішай вершковий сир, приправи, оливки і салямі, виделкою щільно уклади в шматки багета, оберни в харчову плівку і відправляй в холодильник на пару годин. Перед подачею наріж товстими скибками — закуска відмінно йде з вином!

buzzfeed.com





Мітки: , , , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK