7 смачних та корисних ягідних десертів

Купи ягоди — допоможи бабусі. А заодно і собі. У ягодах повно антиоксидантів і радості.

Ягідний чіз-кейк

1

Інгредієнти: борошно — 250 грам, маргарин — 150 гр, цукор — 1,5 склянки, 1 яйце, ванільний цукор, сода — пів чайної ложки, сметана — 250 гр, цукрова пудра, сир — 200 гр, крохмаль — 100 гр, чорна смородина — 300 гр.

Як готувати: збий яйця з цукром, загорни туди шматочки розм’якшеного при кімнатній температурі маргарину і соду, борошно і крохмаль, а потім зроби з усього цього тісто. Коли досягнеш результату, поклади його на півгодини в холодильник.

Сир перетріть в міксері або блендері, додайте яйце, 2/3 склянки цукру, ванільний цукор і сметану, і перетріть ще раз.

Змастіть форму для випічки, викладіть в неї тісто коржем і зробіть бортики.

Зверху виложуйте сир, а на сир — перемішані із залишками цукру ягоди.

Випікати 30 хвилин при температурі 180 С.

Вершковий десерт з ягодою

2

Інгредієнти: жирні вершки (від 33%) — 250 мл, цукор — 70 гр, будь-які ягоди — 400 гр, бісквітне печиво (на кшталт савоярді) або бісквітні уламки — 100 гр.

Як готувати: 2/3 ягід збийте в блендері з половиною цукру і відкладіть вбік. Залишок цукру засипте в вершки і їх теж збийте. У порційну вазочку викладіть шар збитих вершків, на нього — поламаний бісквіт, зверху — ягідне пюре, трошки цілих ягід, знову вершки і знову ягоди. Поставте в холодильник на пару годин і подавайте.

Сорбе з ягід

3

Інгредієнти: будь-які ягоди — 300 гр, Цукор — 50 гр, сік лимона — 1 ст. ложка, вода — 30 мл.

Як готувати: закиньте в блендер ягоди, цукор, лимонний сік і воду і збийте все так, щоб вийшло щось на зразок смузі. Розлийте результат з пластикові стаканчики, накрийте їх фольгою і застроміть в центр дерев’яні палички, за які ви потім будете своє морозиво тримати. Можна обійтися і без складнощів і викласти сорбет в звичайний неглибокий пластиковий лоток, а потім розкласти по вазочках. Поставте в морозилку на 3 години.

Сільський ягідний пиріг

4

Інгредієнти: молоко — 1 стакан, дріжджі — 15 грам, сіль — пів столової ложки, цукор — 2 склянки, будь-яких свіжих ягід — 1 кілограм, борошно, ванільний цукор, сметана — 1 стакан.

Як готувати: розчиніть дріжджі в половині склянки теплого молока, посоліть їх і додайте стакан цукру. У цей мікс додавайте борошно, поки не вийде тісто як для оладок. Залиште його підніматися в теплому затишному місці. Коли воно стане пишним, додавайте масло, молоко і цукор, маргарин і яйця і борошно, поки тісто не стане еластичним і тугим. Залиште його постояти ще 20 хвилин. Потім знову вимішуйте (гарне тренування для рук), розкачайте в тонкий пласт і переставте в змащену маслом форму для випікання. Зверху викладіть начинку. Для начинки пересипте ягоди цукром, дайте постояти 20 хвилин, а потім відіжміть сік. Випікати пиріг 40 хвилин.

Мафіни з ягодами

5

Інгредієнти: борошно -240 гр, какао — 3 чайні ложки, цукор — 1 склянка, розпушувач тіста — 2 чайні ложки, яйце — 1 шт, рослинна олія — ​​100 мл, молоко — 200 мл, ванілін на кінчику ножа, сіль, свіжі ягоди — 1,5 склянки.

Як готувати: змішайте борошно, розпушувач, какао, цукор, сіль і ванілін. Додайте яєчно-молочну суміш в миску з борошном і теж перемішайте, не дуже намагаючись — не треба фанатично ганятися за кожною борошняною грудочкою. Всипте ягоди і перемішайте знову. Розкладіть тісто по формочках для маффінів і випікайте їх в духовці при температурі 200 ° С приблизно 20-25 хвилин — чим більші формочки, тим довше. Дайте маффінам трошки охолонути і виймайте їх.

Чізкейк для ледачих

 
6

Інгредієнти: печиво (будь-яке) — 150 гр, ягоди (знову ж будь-які) — 150 гр, крохмаль — 2 ст. л, цукор — 30 гр, крем-сир на кшталт «Філадельфії» — 300 гр, жирні вершки — 100 гр, холодна вода — 1 стакан.

Як готувати: печиво поламайте на дрібні шматки. Ягоди залийте половиною склянки води і прогрійте в каструлі на невеликому вогні. Процідіть, додайте в відвар крохмаль і розмішайте.

У ягоди додайте воду, що залишилася, покладіть цукор і знову поставте на вогонь. Коли суміш добре розігріється, тонкою цівкою влийте в неї сік з крохмалем, безперервно помішуючи. Готовий кисіль остудіть.

Сирний збийте, додаючи потроху вершки.

На дно склянок викладіть печення. Зверху — шар сирного крему, на нього — малиновий кисіль. Якщо в склянці залишилося місце, повторіть.

Ягідний мус

7

Інгредієнти: ягоди (будь-які) — 1 стакан, крупа манна — 2 2.5 ст. ложки, цукор — 4 ст. ложки, вода — 0.5 л

Як готувати: ягоди подрібніть в пюре і складіть в каструльку, залийте гарячою водою, поставте на невеликий вогонь і влийте тонкою цівкою манку (не забувайте помішувати!). Так, меланхолійно помішуючи, варіть суміш 7-8 хвилин. Коли вона трохи охолоне, збийте її в блендері до піни, розлийте у вазочки і залиште в холодильнику на годину.

Текст: Ольга Лисенко

Мітки: , , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика