7 вишуканих страв, які легко приготувати вдома - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

7 вишуканих страв, які легко приготувати вдома




Бувають у житті такі моменти, коли виникає бажання поїсти не тільки смачно, але і дуже красиво. Щоб як в ресторані. Або в кращих будинках. Ми зібрали для тебе 7 страв високої кухні, які легко можна приготувати на своїх 6 кухонних метрах.

Яйця Бенедикт

1

Класичне блюдо на сніданок, яке представляє собою дві половинки булочки-маффіни, яйця-пашот, шинки, бекону або іншої м’ясної нарізки і голландського соусу. Готується швидко, виглядає шедеврально, а як звучить! Інгредієнти можна змінювати і комбінувати як твоїй душі завгодно: наприклад, якщо замінити бекон на м’ясо краба і додати спаржу, то вийдуть яйця Оскар. Що стосується соусу — можна брати будь-який за смаком, аж до соєвого або сметани. Ми пропонуємо рецепт класичного голландського з жовтків з вершковим маслом.

Інгредієнти (тут і далі на 2 порції)

Яйця — 4 шт
Булочка для гамбургера — 2 шт
Бекон (шинка) — 4 Слайса
Винний оцет — 2 ст.л.
Вода, сіль, перець
Для голландського соусу (за бажанням)
Вершкове масло — 50 г
Яєчні жовтки — 2 шт
Лимонний сік — 50 мл

Інструкція

У каструлі закип’ятити воду, додати сіль і винний оцет. Важливо, щоб вода ледве кипіла, тобто пузирилася, але не википала. Вінчиком утворити водяну воронку, і акуратно ввести в середину, попередньо розбите в мисочку яйце. Акуратно вінчиком зупиняти обертання води, щоб яйце не розтеклося. Варити в трохи киплячій воді 3,5-4 хвилини. Дістати готове яйце-пашот шумівкою і перекласти в ємність з холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Вийняти яйце з води, обрізати нерівні краї яйця.

Промокнути зайву вологу паперовим рушником. І так чотири рази — з чотирма яйцями.

Тонкі слайси бекону або шинки обсмажити (без додавання олії) на розпеченій сковороді, до утворення золотистої скоринки. Зняти з вогню, бекон промокнути паперовим рушником від зайвого жиру.

Голландський соус. Жовтки помістити в сотейник, збити вінчиком і постійно помішуючи їх, тримаючи на повільному вогні влити розтоплене вершкове масло, 50 мл. води і 50 мл лимонного соку. Коли жовтки почнуть густіти, не перестаючи перемішувати їх, знімаємо сотейник з водяної бані, додаємо сіль і перець за смаком. Ретельно перемішуємо, відставляємо в сторону.

Булочки для гамбургерів розрізаємо на 2 частини кожну. І підрум’янюємо на сковороді (без додавання олії) з обох сторін кожну з половинок.

Збірка: на половинку булочки кладеться бекон, потім яйце-пашот, потім голландський соус.

Курячі крильця «бізон»

2

За статистикою, одна з найпопулярніших страв у світі! Секрет в хрусткій скоринці і спеціальному соусі, який важливо не переперчити, інакше крила вийдуть пекельно гострими. Хоча, звичайно, тут все залежить від твого власного смаку — може, ти з племені вогнеїдів?

Складові

Курячі крила — 16 шт
Арахісове (або рослинне) масло — 1 л
Маргарин — 100 г
Майонез — 200 г
Блакитний сир — 100 г
Селера (за бажанням) — 2 стебла
Сіль, соус табаско — за смаком

Інструкція

Курячі крила обробити на окремі фаланги, посолити, поперчити і обсмажувати в киплячій рослинній олії до появи приємної бронзової скоринки.

У глибокій сковороді розтопити маргарин, додати гострий соус табаско і обсмажити в суміші готові крила протягом однієї-двох хвилин.

Видавити в миску майонез, змішати його з натертим блакитним сиром.

Подавати крила з соусом і нарізаними стеблами селери. Їсти, звичайно ж, руками!

Фаттуш

3

Фаттуш — це всього лише салат з крупно порубаних овочів з обсмаженими шматочками піти і оригінальною заправкою. Зате як звучить, погодься? Існує також італійська варіація під назвою Панцанелла. В цьому випадку шматочки зачерствілого хліба пропонується попередньо вимочувати звичайно ж у вині.

Складові

Помідори — 2 шт.
Червона цибуля — 1/2 шт.
Огірки — 1 шт.
Салат романо (або будь-який інший листовий салат) — 1 шт.
Свіжа м’ята -1/2 ст.
Петрушка — 1/2 ст.
Піта — 2 шт.
Сумах — 1 ст.л.
Часник — 1/2 зубчики
Червоний винний оцет — 2 ст.л.
Лимон — 1/2 шт.
Оливкова олія — ​​2 ст.л.

Інструкція

Крупно нарізати всі овочі. При бажанні можна використовувати будь-які комбінації і додавати сезонні коренеплоди — редьку, ріпу або селеру. Дрібно порізати зелень і все перемішати.

Для заправки змішати оцет, масло, сік половини лимона і роздавлений зубчик часнику.

Піту підсмажити в духовці хвилин 5, остудити і розкришити на дрібні шматочки.
Змішати салат із заправкою, додати сумах. Саме він додасть салату впізнаваний кислуватий присмак.

Пепероната

4

Страва з розділу «мрія господині». По-перше, класно виглядає. По-друге, готується на рахунок «раз». По-третє, може виступати як самостійна закуска, гарнір або основне блюдо. Все залежить від твоєї винахідливості. Ну і, по-четверте, відмінно підійде вегетаріанцям, якщо серед твоїх друзів такі є.

Складові

Солодкий перець — 3 шт.
Червона цибуля — 1 шт.
Помідори — 3 шт.
Далі можеш експериментувати, додавши цукіні, кабачок, селеру і будь-які інші овочі
Орегано, сіль, перець, інші спеції — за смаком
Оливкова або рослинна олія — 150 г

Інструкція

Очистити перці від насіння і білих прожилок і крупно нарізати.

Також крупно нарізати помідори, солодку червону цибулю і інші овочі, якщо ти готуєш з ними.

Викласти все в форму для запікання, посипати орегано (саме він додасть неповторний аромат), посолити-поперчити, полити олією, накрити фольгою і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 30 хвилин.

Прибрати фольгу, гарненько перемішати овочі, збільшити температуру в духовці до 210 градусів і готувати пеперонату ще 15 хвилин до появи приємного рум’яного відтінку.

Все готово! Можна подавати відразу ж зі свіжим багетом (але є небезпека все відразу зжерти), додати зверху пасту або з’єднати з фаршем — вийде відмінне самостійне блюдо. Якщо душа просить експериментів, то залишки можна подрібнити блендером — і тоді пепероната перетвориться в ідеальний овочевий соус для всього.

Рибальський пиріг

5

Тут весь секрет в подачі: не забудь соус, темне пиво і гарні прибори. Так просте і ситне блюдо стане гідним всіх ресторанів світу!

Складові

Картопля — 1 кг
Морква — 1 шт.
Стебло селери — 2 шт.
Сир чеддер (або будь-який інший гострий) — 150 г
Лимон — 1 шт.
Перець чилі (за бажанням) — 1 шт.
Петрушка — за смаком
Філе лосося — 300 г
Філе тріски — 300 г
Креветки (за бажанням) — 125 г
Шпинат — 2 пучка
Помідори — 2 шт.
Сіль, перець — за смаком

Інструкція

Очистити картоплю, відварити її в підсоленій воді і розім’яти в пюре.

Селеру, моркву і сир натерти на тертці. Помідори очистити від шкірки і насіння і досить дрібно нарізати. Петрушку, шпинат і чилі подрібнити.

Рибу нарізати досить великими шматками і перемішати з очищеними креветками і лимонним соком.

На дно форми викласти рибу, шпинат і помідори, полити оливковою олією, посолити, поперчити і перемішати.

Зверху викласти натерті овочі з сиром, посипати петрушкою і перцем чилі.

Закрити шаром картопляного пюре і випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Паста з беконом, грушею і сиром

6

У повсякденному житті ми побоюємося раптових поєднань, однак, це саме те, що робить кухню високою, а страви оригінальними і незабутніми.

Складові

Паста — 300 г
Бекон — 4-5 слайсів
Цибуля — 1 шт.
Груша — 1 шт.
Мед — 3-4 ст.л.
Твердий сир — 150 г
Соус «Бешамель» (за бажанням)
Вершкове масло — 50 г
Борошно — 30 г
Молоко — 250 мл

Інструкція

Відваріть пасту до стану «аль-денте». Поки вона вариться обсмажити бекон до утворення хрусткої скоринки (хвилин 5), на цій же сковороді карамелізуй крупно порізану цибулю — обсмажувати до золотистого кольору хвилин 30, помішуючи кожні 5 хвилин. Після чого на цій же сковороді обсмажити крупно порізану грушу — 5 хвилин, в самому кінці додавши до неї мед, і обсмажити ще 3 хвилини, постійно помішуючи.

Для соусу в сотейнику розтопити масло і, постійно помішуючи, додати туди борошно. Після чого тонкою цівкою акуратно влити молоко — в результаті повинна вийти консистенція густого йогурту. Додати тертий сир і ще разок гарненько перемішати.

Змішати в одній ємності (можна в каструлі, де варилися макарони) всі інгредієнти, залити соусом і перемішати. В принципі, можна їсти відразу, але ми рекомендуємо викласти масу в форму для випічки і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на хвилин 10 — так вийде нарядно і ароматно.

Клафуті з вишнею і ваніллю

7

Дуже простий і дуже смачний десерт. Подавати можна в холодному і гарячому вигляді — не забудь морозиво!

Складові

Вишня — 500 г
Пшеничне борошно — 125 г
Цукор — 250 г
Яйце — 5 шт.
Сметана — 350 мл
Молоко — 1 ст.
Лимон — 1 шт.
Ванілін, сіль — по щіпці

Інструкція

Вишню розкласти на дні форми для випічки в один ряд, засипати 50 грамами цукру і залишити на півгодини.

Тим часом просіяти борошно, додати дрібку солі, трохи ваніліну, цедру одного лимона і решту цукру. Розмішати, зробити в серединці поглиблення і влити в нього збиті яйця. Розмішати до однорідності борошно з яйцями, потім зі сметаною і під кінець — з молоком.

Залити тістом ягоди і поставити на тридцять п’ять — сорок хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Поверхня клафути повинна підрум’янитися і піднятися.

pics.ru





Мітки: ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK