Картопляний салат з авокадо і червоною цибулею

Картопля найчастіше використовують як відмінне доповнення до основної страви — ​​як гарнір або закуски. Однак є безліч смачних і корисних рецептів, де картопля є головним інгредієнтом: у Франції з неї роблять запіканки, в Німеччині часто можна зустріти сметанний салат. Ми вирішили представити вам свою версію картопляного салату, але без сметани і без запікання — в ​​ньому буде міститися корисний для серцево-судинної системи авокадо, природний антиоксидант червона цибуля і приправи, які допоможуть зробити смак страви в сотні разів смачніше.

Молода картопля, який становить основу цього рецепта, бажано варити прямо з шкіркою. По-перше, це заощадить вам час на чистку, а по-друге, в його шкірці міститься речовини, які перешкоджають вимиванню корисних речовин. Авокадо ми додамо зовсім небагато, тому що, по-перше, воно містить досить багато калорій, а по- друге, в надмірній кількості може перебити смак будь-якої страви. у рецепті я використовувала британський солодовий оцет, який робить будь-яку страву з картоплею смачніше. Однак його цілком можна замінити або на яблучний, або на оцет з білого вина.

Розмір порції — 2 тарілки.

Список інгредієнтів:

Молода картопля 12-14 шт.
Авокадо середнє 1 шт.
Сік лайма 1 ч. Л.
Лук червоний 1/4 головки
Оцет яблучний або винний 1 ст. л.
Оливкова олія 1 ст. л.
Чебрець свіжий 3 гілочки
Сіль за смаком
Картопляний салат з авокадо і червоною цибулею

Спосіб приготування:

Головний інгредієнт салату — це молода картопля. Розріжте його на невеликі четвертинки і покладіть в холодну воду. Дочекайтеся, коли вода закипить, потім посоліть, зменшіть вогонь до середнього і варіть так ще 15 хвилин. Потім відкиньте картопля на друшляк і остудіть при кімнатній температурі.

Поки картопля остигає, розріжте авокадо на невеликі шматочки і покладіть в салатницю.

Червоний цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на половинки. За допомогою рук відокремте цибульні пір’я і додайте їх до авокадо.

Коли картопля буде досить прохолодним, змішайте його з авокадо і червоною цибулею.

Тепер настала черга заправити салат. Додайте в нього оливкову олію, оцет, полийте соком лайма, посоліть за смаком і добре перемішайте.

Готовий салат прикрасьте свіжим листям чебрецю — він додасть салату трохи прянощі.

Смачного!

Мітки: ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK