Ячмінний салат з креветками і йогуртовою заправкою





Креветки — це цінне джерело білка. А разом зі злаками вони можуть стати найкориснішим і поживним обідом, який тільки можна уявити. Ми знаємо один кулінарний рецепт.

Складові:

Ячмінь 1 чашка
Натуральний йогурт 1 ст.л.
Овочевий бульйон або вода 2,5 чашки
Кориця 1 паличка
Перетерта кориця 1/2 ч. Л.
Кардамон 5 стручків
Лісові горіхи 40 г
Королівські креветки 20 штук
Крупно порізана петрушка 1 пучок
Для заправки:
Натуральний йогурт 1/2 чашки
Тахини 2 ст. л.
Дрібно порубаний кріп 2 ст. л.
Роздавлений зубчик часнику 1 шт.
Цукор 1/2 ч. Л.
Лимонний сік 1 ст. л.
Вода 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Покласти крупу в велику миску, залити холодною водою і додати натуральний йогурт. Залишити на ніч або мінімум на 6 годин при кімнатній температурі. Потім злити всю рідину і ретельно промити крупу. Ще раз злити рідину.
Помістити крупу в каструлю разом з овочевим бульйоном, всієї корицею і кардамоном. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 50-70 хвилин або поки рідина повністю не вбереться. Зняти з плити і дати постояти 5 хвилин. Викласти крупу на блюдо, видалити паличку кориці і кардамон і дати охолонути.
Розігріти сковороду на середньому вогні і протягом 2 хвилин обсмажити лісові горіхи, регулярно струшуючи сковороду. Остудити і покришити в готельну миску.
Припустити креветки в сотейнику з невеликою кількістю води протягом 2-3 хвилин, або поки вони не стануть рожевими. Злити воду і перекласти креветки в миску.
Змішати інгредієнти для заправки. Додати 2 столові ложки заправки в креветки і перемішати.
Коли крупа охолоне, заправити її і перемішати все блюдо. Скропити заправкою тарілку по краях, а потім викласти на неї крупу, креветки і горішки. Салат готовий.





Мітки: , , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK