Салат з булгура з маринованою бараниною, сиром фета і запеченими буряками





Злаки — це корисна і поживна їжа. Пробуємо булгур і готуємо з нього смачний обід.

Залиште це блюдо на вихідний день, так як для його приготування потрібно достатня кількість часу. Але це того варте.

Складові:

Булгур 200 г
Буряк 250 — 350 г
Оливкова олія 1/3 чашки
Сумах 1 ч.л. (за бажанням)
Мелений коріандр 1 ч.л.
Сушений орегано 1 ч.л.
Лимонний сік 3 ст.л.
Баранячий окіст 250 г
Сир фета 100 г
Зелений перець чилі 1 шт.
кінза жменю

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 180 градусів.
Зрізати все зайве зі буряка. Промити її під холодною водою. Промокнути коренеплід серветкою, щоб прибрати залишки вологи. Змастити шкірку буряка невеликою кількістю оливкової олії. Загорнути у фольгу і запікати 50 хвилин, або до моменту, поки буряк не стане м’якою. Зняти шкірку і нарізати гострим ножем на невеликі шматочки.
Змішати сумах, мелений коріандр, орегано, 1 чайну ложку лимонного соку і чайну ложку оливкової олії.
Перекласти баранину в глибокий посуд і залити маринадом. Накрити і залишити маринуватися в холодильнику на 30 хвилин або на 1 годину.
Булгур промити. Покласти у велику миску і залити холодною водою. Залишити на 40 хвилин, поки крупа не розбухне. По закінченню цього часу злити зайву воду і перекласти в булгур в посуд, в якій блюдо буде подаватися до столу.
Додати до булгуром 2 столові ложки оливкової олії і 2 столові ложки лимонного соку. Посолити, поперчити. Добре перемішати.
Додати до булгуром буряк разом з кубиками фети і нарізаним і очищеним від насіння перчиком чилі. Струсити. Зверху накидати листя кінзи. Відставити на деякий час.
Вийняти баранину з маринаду і обсушити. Обсмажити шматок з обох сторін до готовності на попередньо розігрітій сковороді або на грилі. Накрити м’ясо фольгою і дати постояти 10 хвилин. Нарізати тонкими скибочками і викласти в салат. Готово.





Мітки:

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK