Чотири рецепти для ідеальної зимової вечері

Сезонність клімату в нашій країні завжди накладає свій відбиток на меню. Взимку нам частіше хочеться чогось ситного, зігріваючого і приправленого ароматними прянощами. Таке вагоме блюдо легко стане «центром загального тяжіння» і збере всю родину за затишним столом.

Ми підібрали для вас 4 рецепти ідеального зимового вечері, які порадують всіх домочадців і зігріють холодними вечорами.

Тушкована яловичина з зимовими овочами

Складові:

Яловичина 700 г
Оливкова олія 1 ст. л.
Лук 2 шт.
Часник 2 зубчики
Сухе біле вино 1,25 склянки
Томати 2 шт.
М’ясний бульйон 3 склянки
Картопля 2 шт.
Морква 1 шт.
Розмарин, чебрець за смаком
Сіль, перець за смак

Спосіб приготування:

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в сковороду і обсмажуємо на розігрітій олії, приправляємо сіллю і перцем. Готову яловичину перекладаємо на тарілку.

На тій же сковороді обсмажуємо протягом 3 хвилин дрібно нарізану цибулю, часник, розмарин і чебрець. Додаємо вино і шматочки помідорів. Тушкуємо овочі на повільному вогні приблизно 8 хвилин. Викладаємо назад яловичину, вливаємо бульйон і Томім півтори години на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Додаємо крупно порізані картоплю і моркву, варимо на слабкому вогні ще 50 хвилин без кришки. За допомогою шумівки яловичину з овочами розкладаємо по тарілках, а рідину варимо ще 20 хвилин і додаємо до м’яса.

13

Курячий паприкаш

Складові:

Курка 1 шт.
Оливкова олія 2 ст. л.
Вершкове масло шматочок
Цибулина 1 шт.
Часник 2-3 зубчики
Солодка паприка 1 ст. л.
Гостра паприка 1 ст. л.
Борошно 1 ст. л.
Курячий бульйон 285 мл
Петрушка за смаком
Болгарський перець 2 шт.
Стиглі великі томати 4 шт.
Сметана 25 мл.

Спосіб приготування:

Обробляє курку на шматочки, кожен натираємо сіллю і обсмажуємо до золотистої скоринки на розігрітій суміші вершкового і оливкового масла. М’ясо виймаємо з сотейник, надлишки масла прибираємо за допомогою паперових рушників.

Дрібно ріжемо цибулю і часник, млоїмо 5-6 хвилин на слабкому вогні на тому ж маслі, що і курку. Додаємо солодку і гостру паприку, потім акуратно втручаємося борошно, намагаючись не пересмажити суміш. В отриману піджарку вливаємо бульйон. Якщо соус вийде дуже густим, то доливаємо кип’яченої води до отримання потрібної консистенції.

Перекладаємо назад в сковороду шматочки курки і дрібно нашатковану петрушку, доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім викладаємо в паприкаш нарізаний смужками червоний болгарський перець. Через 10 хвилин додаємо до м’яса томати і тушкуємо приблизно годину.

Готову страву подаємо гарячим, прикрасивши сметаною і петрушкою.

14

Болгарський перець, фарширований яловичиною і сиром

Складові:

Великий зелений перець 4 шт.
Сир гауда 8 скибочок
Обсмажена яловичина 400 г
Печериці 400 г
Лук 1 шт.
Вершкове масло 3 ст. л.
Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Половинки перців викладаємо на деко і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів.

У цей час у великій сковороді змішуємо півкільця цибулі, скибочки печериць і вершкове масло. Обсмажуємо овочі на середньому вогні до м’якості грибів. Зливаємо надлишки соку, солимо і додаємо яловичину, порізану дрібними шматочками.

Дістаємо перці з духовки, наповнюємо «чашечки» тертим сиром, потім викладаємо начинку і ще раз посипаємо залишками сиру. Повертаємо блюдо в духовку і запікаємо до тих пір, поки сир не розплавиться.

15

Піца на багеті

Складові:

Багет 1 шт
Оливкова олія 1 ст. л.
Соус для піци 0,5 склянки
Моцарелла 1 стакан
Шаппіньони за смаком
Болгарський перець за смаком
Салямі за смаком
Сіль, перець за смаком
Орегано за смаком

Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Розрізаємо багет уздовж і викладаємо половинки на прокладений фольгою деко. Кожен з шматочків хліба злегка промаслюється оливковою олією. Запікаємо 5-6 хвилин або до отримання рум’яного кольору.

Змащуємо багет соусом для піци і посипаємо половиною порції тертого сиру. Потім викладаємо на хліб начинку: скибочки салямі, гриби, шматочки болгарського перцю. Ще раз посипаємо сиром, що залишився і приправляємо сіллю, перцем і орегано. Запікаємо піцу 10-12 хвилин або до тих пір, коли сир не розправиться. Готово!

16

Мітки: ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK