Десять рецептів корисних сендвічів - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

Десять рецептів корисних сендвічів




Сучасний ритм життя часом не залишає людині ніякого вибору: або перекус повинен бути швидким, або залишайся голодним. Дотримуватися всі постулати здорового харчування в такій ситуації вкрай складно, а деякі вважають, що і зовсім не можливо.

Пропонуємо вам десять варіантів смачних і корисних сендвічів, які відмінно підійдуть для перекусу і забезпечать вітамінами і енергією на весь день.

Загальні рекомендації з приготування здорових сендвічів

Жоден сендвіч не можна приготувати без хліба. При цьому, щоб перекус залишався корисним, слід віддавати перевагу житньому або хлібі з висівками. Науково доведено, що такі сорти не тільки не шкодять фігурі, але є корисними для здоров’я і навіть знижують ризик виникнення ожиріння, діабету і онкологічних захворювань.

Уникайте висококалорійних соусів. До них відноситься і майонез. Краще замінити його на нежирну сметану. А ще корисніше буде самому приготувати заправку з перевірених інгредієнтів. Це може бути, наприклад, соус на основі йогурту з часником і зеленню.

Зробіть свої сендвічі дійсно корисними, додаючи якомога більше овочів і зелені. Причому намагайтеся використовувати їх в свіжому вигляді, а не піддавати термічній обробці. Так овочі збережуть свої поживні властивості і вітаміни.

Якщо ви використовуєте в якості інгредієнтів м’ясо або рибу, то відмовтеся від смаження. Набагато корисніше буде приготувати їх на пару або відварити.

Пам’ятайте, що приготування сендвічів — це свого роду мистецтво. Експериментуйте з формою, інгредієнтами, заправками. Нехай сьогодні це буде бейгл, а завтра рол.

1. Сендвіч з хумусом з авокадо

Корисний хумус стає все популярнішим. Ця страва прийшло до нас з середземноморської кухні, в його основі — горох нут, в якому у великій кількості міститься фолієва кислота. Вона, в свою чергу, здатна підвищувати рівень дофаміну — гормону, що відповідає за задоволення. А авокадо сам по собі є вкрай корисним продуктом. М’якоть цього плоду здатна замінювати тваринні продукти, тому він особливо любимо вегетаріанцями і адептами здорового харчування.

Складові:

Авокадо 0,5 шт.
Консервований нут 100 г
Часник 1 зубчик
Лимонний сік 1 ст. л.
Кмин за смаком
Мелена паприка за смаком
Тонкий лаваш 2 листи

Спосіб приготування:

Змішати в блендері всі інгредієнти: авокадо, консервований нут, часник, лимонний сік. Додати кмин і мелену паприку.
Розкласти лаваш і помістити отриману суміш в його центр. Закатати лаваш в рол.

1

2. Брускетта з рікоттою і інжиром

Такий бутерброд з рікоттою практично не містить калорій і відмінно підходить в якості легкого перекусу. Рікотта відноситься до нежирним сортам сиру, вона смачна, корисна і багата кальцієм. А інжир є прекрасною альтернативою шкідливим солодощів. Цей плід багатий вітамінами В1, В3, РР, С, а заліза в ньому більше, ніж в яблуках. Для такого сендвіча можна вибрати і в’ялений інжир.

Складові:

Хліб 1 скибочка
Оливкова олія за смаком
Рікотта 1 ст. л.
Інжир 2 часточки

Спосіб приготування:

Скропити хліб з обох сторін оливковою олією і злегка підсмажити.
Намазати на кожну скибочку по 1 столовій ложці рікотти і покласти зверху шматочки інжиру.

2

3. Ролл з креветками і овочами

Овочі — джерело поживних ве вин і вітамінів. А креветки відносяться до категорії корисних морепродуктів. У їх складі практично один чистий білок, який добре засвоюється і просто необхідний для нормальної життєдіяльності ності організму.

Складові:

Креветки 5-7 шт.
Кунжутне масло 1 крапля
Соєвий соус 2 ст. л.
Белокчанная капуста кілька листів
Тонкий лаваш 2 листи
Болгарський перець за смаком

Спосіб приготування:

Відварити або залити окропом креветки. Занурити їх в суміш кунжутного масла і соєвого соусу.
На лаваш викласти шарами нашатковану білокачанну капусту, нарізану часточками болгарський перець, креветки, пророщені зерна пшениці і креветки. Скропити соєвим соусом. Загорнути.

3

4. Сендвіч з козячим сиром і шпинатом

Козячий сир, безперечно, стане прикрасою сендвіча і додасть йому неповторний смак. Крім того, він є лідером за вмістом в своєму складі корисних білків і мікроелементів, зокрема кальцію. Зелень корисна і багата вітамінами в будь-якому вигляді. Шпинат, наприклад, добре засвоюється і навіть невеликий його порції досить, щоб наситити організм поживними речовини ми.

Складові:

Козячий сир 100 г
Хліб 4 скибочки
Орегано за смаком
Чебрець за смаком
Маслини 10 шт.
Помідори 1 шт.
Шпинат за смаком
Рукола за смаком

Спосіб приготування:

Змішати козячий сир з орегано і чебрецем. Викласти на один скибочку хліба.
Прикрасити зверху маслинами, нарізаними кружечками, часточками помідора, шпинатом і руколою.

4

5. Теплий сендвіч з моцарелою

Сендвіч не обов’язково повинен бути холодним. Експериментуйте і перекусіть теплим варіантом, який виразно впорається з почуттям голоду і дасть певний запас енергії. До того ж він ще й корисний. Моцарелла багата вітамінами і мінералами. Так, в її склад входять вітаміни А, С, В, D.

Складові:

Булочка з кунжутом 1 шт.
Баклажан 1 шт.
Оливкова олія 2 ст. л.
Помідори 1 шт.
Моцарелла 125 г
Прованські трави щіпка
Сіль за смаком
Мелений пере за смаком

Спосіб приготування:

Порізати баклажани уздовж на 8 пластин і обсмажити на невеликій кількості оливкової олії з обох боків до легкої рум’яності.
Помідор і моцарелу нарізати на 8 кружечків.
Злегка підсушити хліб в тостері або на сковороді.
Начинити кожен бейгл 2 пластинами баклажанів, помідорів і моцарели.
Розігріти бейгл в мікрохвильовці, щоб сир розплавився.

5

6. Фруктово-ягідний сендвіч

Фрукти і ягоди — це смачно і дуже корисно. А ще й ситно. Спробуйте приготувати сендвіч з ківі і полуниці. Таке незвичайне поєднання дасть організму запас бадьорості, а також підніме настрій.

Складові:

Зерновий хліб 4 шт.
Сирний сир 150 г
Ківі 2 шт.
Полуниця 7-8 шт.

Спосіб приготування:

Ківі почистити і нарізати часточками. Полуницю поділити на половинки.
Хліб злегка підсушити в тостері або на сухій сковороді.
Намазати на хліб сирний сир, зверху викласти фрукти. Скласти бутерброди по два, начинкою всередину.

6

7. Сендвіч з прошутто, томатами і салатом

Деякі дієтологи можуть бути незадоволені наявністю прошутто в складі інгредієнтів для цього сендвіча. Однак не варто відмовляти собі в задоволенні. У невеликих кількостях італійська шинка не тільки не зашкодить, але і буде вельми корисною, завдяки високому вмісту в своєму складі вітамінів і мінералів, а також підніме настрій. Прошутто зазвичай викладають на блюдо дуже тонкими скибочками.

Складові:

Хліб 8 невеликих скибочок
Сирний сир 1/4 чашки
Базилік 2 ст. л.
Гірчиця 1 ст. л.
Часник 1 зубчик
Листя салат до смаку
Прошутто 100 г
Помідори 2 шт.

Спосіб приготування:

Підсушити хліб до легкої золотистої скоринки в тостері або на сухій сковороді.
Змішати сирний сир, базилік, подрібнений часник, гірчицю. Рівномірно намазати на хліб.
Викласти зверху листя салату і помідори.
Зверху викласти прошутто.

7

8. Сендвіч з вареною яловичиною і овочами

Одне з головних достоїнств яловичини — це її унікальна висока поживна цінність. Перекус таким корисним сендвічем сміливо може замінити цілий прийом їжі. Крім того, яловичина є хорошим джерелом повноцінного білка і заліза. Додайте листя салату, помідори, огірки та цибулю. Всі ці продукти дуже корисні і відмінно поєднуються з м’ясом. Заправити такий сендвіч можна гірчицею.

Складові:

Булочка 1 шт.
Яловичина 100 г
Гірчиця 2 ст. л.
Листя салату за смаком
Помідор 1шт.
Огірок 1 шт.
Лук 0,5 шт.

Спосіб приготування:

Яловичину відварити.
Булочку розрізати. Змастити обидві частини гірчицею і накрити салатом. На одну викласти м’ясо.
Зверху додати нарізану кільцями помідор, огірок і цибулю.
Накрити другою частиною булочки.

8

9. Грецький сендвіч з авокадо

Будучи родичем популярного грецького салату, цей сендвіч прекрасно підійде для вегетаріанців, адже в його складі присутні тільки корисні інгредієнти: овочі, спеції і бальзамічний оцет. Такий смачний і поживний середземноморський варіант. Не обійшлося в цьому рецепті і без авокадо. Цей плід є основою і додає сендвіч бали в скарбничку поживної цінності.

Складові:

Піта 1 шт.
Авокадо 0,5 шт.
Песто 1 ст. л.
Огірок 1 шт.
Лук 0,5 шт.
Оливки 5 шт.
Спеції за смаком
Мелений перець за смаком
Бальзамічний оцет за смаком

Спосіб приготування:

Очистити авокадо і зробити з нього пюре. Змастити отриманою сумішшю піту. Зверху додати песто.
Додати в піту тонко нарізану цибулю, огірок часточками, оливки. Поперчити і посипати приправами.
Скропити зверху бальзамічним оцтом.

9

10. Сендвіч з індичкою, сиром брі та яблуком

Ще один оригінальний рецепт перекусу, який порадує навіть найвибагливішого гурмана. Індичка в складі інгредієнтів забезпечить відчуття ситості. Однак її варто відварити або приготувати в мультиварці. Сир брі є родзинкою, яка прикрашає все блюдо. А соковите яблуко додасть легкості і свіжості.

Складові:

Гірчиця 2 ст. л.
Мед 1 ст. л.
Хліб 8 скибочок
Брі 120 г
М’ясо індички 240 г
Яблуко 0,5 шт.
Листя салату за смаком

Спосіб приготування:

Змішати гірчицю і мед. Розподілити отриману суміш на 4 скибочки хліба.
Розділити брі рівномірно між скибочками.
Нарізати яблука і індичку тонкими пластинками і викласти на сир. Зверху накрити листям салату.
З’єднати дві частини хліба між собою.

10





Мітки: ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK