2015/10/11Кухня Метки: ,

Долма вірменська

Долма - це блюдо вірменської кухні. Можна сказати, що це голубці, загорнуті у виноградне листя. Подавати найкраще зі сметанним соусом, начиненим зеленню і часником.

Складові:

Яловичина 1 кг
Листя виноградні (мариновані) 1 банка
Цибуля ріпчаста 0,5 кг
Морква 1 шт.
Масло рослинне 150 г
Масло вершкове 30 г
Зіра 0,5 ч. Л.
Перець чорний 0,5 ч. Л.
Базилік 2 ч. Л.
Рис 200 г
Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Промийте добре рис, кілька разів слив воду, а потім залийте водою хвилин на 20.
Видаліть з м'яса кістки, зріжте жили і жир (захопивши трохи м'яса). Відкладіть їх окремо, вони знадобляться для бульйону.
Зрізані шматочки м'яса залийте водою (приблизно 1-1,5 літра). Під час варіння бульйону постійно знімайте пінку. Бульйон посоліть і поперчіть за смаком.
Приготуйте з м'яса фарш на м'ясорубці.
Дрібними кубиками наріжте цибулю.
Жменя лука киньте в бульйон.
Почистіть і наріжте крупно моркву. Помістіть в бульйон.
Бульйон варити протягом 40 хвилин на повільному вогні, після того, як пінка перестане утворюватися.
Додайте в бульйон перець і спеції за смаком. Дайте покипіти ще 5-10 хвилин, а потім зніміть з вогню.
Візьміть велику каструлю, додайте в неї соняшникова олія і вершкове масло. Нагрійте масло (вершкове масло має розтопитися) і додайте цибулю. Обсмажте його до напівпрозорого стану. Постійно перемішуйте.
Додайте в лук базилік, трохи зіри і чорного перцю. Тушкуйте цибулю зі спеціями кілька хвилин.
Додайте яловичий фарш в лук. Добре перемішайте до отримання однорідної маси. Посоліть за смаком.
Злийте з рису воду і додайте рис до м'яса і ретельно перемішайте.
Додайте кілька половников раніше звареного бульйону в фарш. Заважайте м'ясо і тушкуйте до того моменту, поки рідина не вбереться.
Розкладіть виноградне листя. На середину листа покладіть начинку (кількість начинки залежить від розміру листа) і звертайте черзі з кожного боку аркуша.
Згорнуті рулетики складіть в каструлю або казан.
Бульйон, що вилийте в каструлю з додому так, щоб вона була покрита рідиною на 1-2 см.
Готуйте долму на середньому вогні протягом 30-40 хвилин. Проконтролюйте, щоб листя не розгорнулися. Подавайте.

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...