Яловичий стейк під соусом теріякі

В Японії під теріякі розуміють не саме солодкий соус, а спосіб обсмажування страв в ньому. Цукор, який міститься в такому соусі, карамелізуется і надає страві особливого смаку і блиск. У традиційному рецепті солодкого соусу в якості інгредієнтів виступають соєвий соус, цукор і мирин (солодке рисове вино) або саке. Цей спосіб приготування страви відмінно підходить для рибних і м’ясних страв, в тому числі для стейків.

Складові:

Стейк яловичини 1 кг
Лук-порей 2-3 шт.
Соєвий соус 1/2 склянки
Вода 1/4 чашки
Коричневий цукор 1,5 ст. л.
Мирин або саке 2,5 ст. л.
Рубаний часник 2 ч. Л.
Подрібнений імбир 1 ч. Л.
Цукор 2 ст. л.
Кунжутне масло за смаком

Спосіб приготування:

Змішати всі інгредієнти, крім м’яса. Замаринувати в отриманої суміші стейк на ніч.
Розігріти сковороду.
Очистити стейк від маринаду і обсмажувати по 4 хвилини з кожного боку до середньої прожарювання.

Мітки: , ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK