Бігос — традиційне блюдо української та польської кухонь

Блюдо, традиційне для української та польської кухонь, нагадує знайому нам капустяну солянку. Головне в цьому рецепті — не шкодувати м’яса і копченостей.

Складові:

Капуста білокачанна 700 г
Капуста квашена 500 г
Яловичина 400 г
Грудинка копчена 300 г
Мисливські ковбаски 200 г
Лук 3 шт.
Чорнослив 5 шт.
Морква 2 шт.
Часник 2 зубчики
Томатна паста 3 ст. л.
Кмин за смаком
Перець запашний горошком 3-4 шт.
Сіль, перець за смаком
Вино біле сухе 1 ст.
Цукор 1/2 ч. Л.

Спосіб приготування:

Грудинку нарізати невеликими кубиками і злегка обсмажити в глибокій сковороді (краще використовувати чавунну). Лук очистити і нарізати кубиками, очищену моркву натерти на крупній тертці. Викласти цибулю і моркву в сковороду до грудинке.
Яловичину нарізати невеликими шматочками, додати в сковороду до решти інгредієнтів і тушкувати 20-30 хвилин. Томатну пасту розвести білим вином і також додати в сковороду.
Білокачанну капусту нашаткувати, злегка присипати сіллю і пом’яти руками, поки не виділиться сік. Додати її разом з квашеною капустою в сковороду і тушкувати ще 30 хвилин.
Попередньо замочений чорнослив нарізати невеликими шматочками і додати в бігос разом зі спеціями, цукром, часником і нарізаними мисливськими ковбасками. Гасити на середньому вогні ще близько 40 хвилин, поки капуста не стане зовсім м’якою.

Мітки: , ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK