2015/10/10Кухня Метки: , ,

Рецепт від шефа: карпаччо з яловичини

Навіть якщо ви не знаєте, що таке карпаччо, це звучить дуже вишукано і смачно. Але стали б ви їсти сиру яловичину? Якщо ваша відповідь "так", приготуйте карпаччо за рецептом шеф-кухаря Сергія Синицина, провідного майстер-класів в школі "Хлібсіль".

Складові:

Яловичина мармурова (бажано вирізка) 500 г
Оливкова олія 1/2 склянки
Малина свіжа 1 жменя
Лимонний сік 1 ст. л.
Сіль морська (бажано гімалайська) 2 щіпки
Багет цибульний або з травами 10 см
Рукола 1 жменя
Соус "Песто" 4 ч. Л.
Бальзамічний крем 4 ст. л.

Спосіб приготування

Заморожуємо багет, дуже тонко нарізаємо його на слайсери або за допомогою гострого ножа, викладаємо на деко і підсушують в духовці при температурі 120 градусів 20-30 хвилин. Якщо немає можливості тонко нарізати багет, можна купити тонкий лаваш і нарізати його.

Яловичу вирізку при необхідності очищаємо від плівок, промаківаем щільною серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Нарізаємо гострим ножем на тонкі скибочки поперек волокон.

Скибочки викладаємо на дошку і, накривши харчовою плівкою, відбиваємо до напівпрозорого стану. Також можна викласти їх в файл А4 і відбити в ньому. Це робиться для того, щоб шматочки м'яса не розвалювалися, що не роз'їжджалися.

Блендером збиваємо оливкова олія з лимонним соком, малиною і сіллю. Щоб лимон краще давав сік, його потрібно покатати по столу, придавлюючи. А щоб в соус не потрапили кісточки, протріть лимон через ситечко.

Ми залишаємо на тарілці діагональний слід з бальзамічного крему, викладаємо м'ясо.

Поливаємо м'ясо малиновим соусом, в серединку додаємо рукколу, змішану з соусом "Песто", прикрашаємо ягодами малини, посипаємо свіжомеленим перцем і кристалами солі.

Не забуваємо про підсушений багет. Смачного!

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...