Яловичина з гливами в кисло-гострому соусі

Гливи — гриби не дуже популярні, але дуже смачні. Якщо готуєте їх вперше, то ми рекомендуємо починати з простіших страв, наприклад, як смажені гливи з часником або тушковані в сметані. Також ми можемо запропонувати більш вишукані варіанти: киноа з лососем, спаржею і вешенками або яловичину з гливами в кисло-гострому соусі «Чайна таун», візуальні і смакові якості яких напевно вразять ваших гостей.

Яловичина з гливами в кисло-гострому соусі «Чайна таун», приготована в домашніх умовах, без сумніву підніме вашу репутацію відмінного повара на новий рівень. Ну а про те, що готується вона простіше простого, можна і промовчати. Одна порада: запікайте яловичину в сковороді. Якщо у вас сковорода з пластиковою або дерев’яною ручкою, перекладіть м’ясо на пергаментний папір і запікайте на деко.

Складові:

Гливи дрібні 190 г
Кінза 10 г
Цибуля зелена 5 г
Яловичина вирізка 380 г
Суміш 5 спецій 1 г
Перець білий мелений 1 г
Крохмаль кукурудзяний 10 г
Олія кунжутна 5 г
Оцет рисовий чорний 15 г
Соус соєвий 10 г
Бульйон курячий 200 г
Вода 20 мл
Оливкова олія 5 мл

Спосіб приготування:

Яловичину злегка підсолити і замаринуйте в суміші 5 спецій з кунжутним маслом і 5 мілілітрів оливкової олії.

Відріжте коріння грибів, наріжте цибулю великими пір’ям.

Обсмажте яловичину на розпеченій сковороді з усіх боків протягом 3 хвилин.

Запікайте яловичину в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин; перекладіть яловичину з сковороди і дайте їй відпочити протягом 5 хвилин.

Доведіть бульйон до кипіння, закиньте гриби і варіть при невеликому кипінні протягом 5 хвилин, додайте соєвий соус, білий перець, оцет. Доведіть до кипіння.

Додайте розведений в 30 мілілітрах холодної води крохмаль і цибулю, перемішайте і знімайте з вогню, досоліть за смаком.

Наріжте яловичину тонкими пластинами, на тарілку викладіть гриби, зверху — яловичину, прикрасьте кінзою і подавайте.

Мітки: , , ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK