Яловичина з базиліком по-тайськи

З багатим набором трав, спецій і соусів ви відкриєте для себе абсолютно новий смак вже давно звичної яловичини, ніж зможете приємно здивувати своїх друзів і близьких.

Даний рецепт розрахований на 2 порції.

Складові:

Яловича вирізка 240 г
Лемонграс 15 г
Лайм 1 шт.
Часник 1 зубчик
Кінза 3 г
Цибуля зелена 10 г
Перець чилі 1 шт.
Зелень базиліка 15 г
Устричний соус 20 г
Рибний соус 25 г
Соєвий соус 10 г
Курячий бульйон 100 г
Цукор тростинний 5 г
Кукурудзяний крохмаль 10 г
Рис жасминовий 160 г
Оливкова олія 10 м

Спосіб приготування

Залийте рис холодною водою у співвідношенні 1: 1,5, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть на помірному вогні до повного випаровування води (6-7 хвилин).

Роздавите і крупно наріжте лемонграсс; яловичину наріжте тонкими скибочками і замаринуйте з лемонграсу, соєвим соусом і 1/2 крохмалю, перемішайте.

Почистіть, роздушіть і дрібно наріжте часник, розітріть його до стану пасти; відріжте і дрібно нарубати 2 тонкі пластини перцю чилі , змішайте з часником; в часникову пасту додайте рибний соус, сік 1/4 лайма і цукор.

Крупно наріжте зелену цибулю; розведіть крохмаль, що залишився в курячому бульйоні.

Видаліть лемонграсс і обсмажте яловичину на сильному вогні на оливковій олії протягом 2 хвилин, постійно помішуючи, влийте соус і крохмаль, додайте устричний соус, доведіть до кипіння.

Додайте цибулю і базилік, перемішайте і знімайте з вогню.

Викладіть яловичину з овочами на рис, посипте дрібно нарубаної кінзою і подавайте.

Мітки: , ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK