Яловичина по-бургундськи

Яловичина по-бургундськи — це один з найпопулярніших рецептів французької кухні і вже точно найвідоміше поєднання яловичини і червоного вина. Щоб приготувати м’ясо, не потрібно бути майстром кулінарії — навіть початківці без проблем впораються з цією стравою.

Зробити яловичину по-бургундськи один раз в житті повинен кожен. Дотримуючись нашого покрокового рецептом, ви без праці впораєтеся з цим.

Складові:

Паста томатна 10 г
Зіра чорна 1 г
Часник 12 г
Лист лавровий 1 шт.
Бульйон м’ясний 400 г
Грудинка сирокопчена 60 г
Масло вершкове (10 г) 2 шт.
Картопля 140 г
Чебрець 5 г
Цукор тростинний 20 г
Зерна гірчиці 2 г
Лисички 75 г
Морква 120 г
Перець чилі (міні) 1 г
Бульйон курячий 400 г
Яловичина м’якоть 300 г
Борошно пшеничне 36 г
Гвоздика 1 шт.
Цибуля ріпчаста 60 г
Петрушка 1 г
Червоне сухе вино 250 мл
Оливкова олія 20 мл
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте яловичину кубиками 2х2 сантиметри, посоліть і поперчіть, обваляйте в половині борошна і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Розігрійте духовку до 160 градусів.

Гриби ретельно промийте в холодній воді, крупно поріжте. Картопля, цибуля і морква очистіть, наріжте великими кубиками. Часник роздушіть, очистіть, дрібно нарубати. Розріжте перець чилі уздовж і очистіть від насіння, дрібно нарубати.

У сковороді розжарити 1 столову ложку оливкової олії, покладіть бекон і смажте 30 секунд на середньому вогні, після чого вийміть бекон шумівкою. У цій же сковороді обсмажте м’ясо протягом 2 хвилин на сильному вогні, періодично помішуючи. Вийміть м’ясо шумівкою.

По черзі обсмажте в цій же сковороді на сильному вогні морква, картопля і цибуля по 1 хвилині до золотистої скоринки, дістаючи овочі шумівкою. Додайте в сковороду вершкове масло, яловичину, бекон, решту борошна, цукор і томатну пасту, обсмажуйте на середньому вогні 2 хвилини.

Перекладіть м’ясо і бекон в сотейник, влийте 250 мл червоного сухого вина. Дайте алкоголю випаруватися на сильному вогні протягом 2 хвилин. Додайте бульйон, чебрець і спеції, доведіть до кипіння, а потім поставте сотейник в духовку, де млоїте 1 годину 20 хвилин при 160 градусах.

Додайте в сотейник обсмажені овочі і гриби, перемішайте і млоїте в духовці ще 30 хвилин при 160 градусах. Дістаньте сотейник з духовки, додайте часник і половину перцю чилі (для більшої гостроти додайте весь), перемішайте і накрийте фольгою, дайте настоятися 15 хвилин.

Подавайте яловичину по-бургундськи, прикрасивши крупно нарубаної петрушкою.

Мітки: , ,

Магазин
Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK