Суп харчо з яловичиною - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

Суп харчо з яловичиною




Це, мабуть, найвідоміший грузинський суп, який готується з бараниною або яловичиною і рисом. Варіантом його приготування, безумовно, досить багато. Ось один з них.

Складові:

Яловичина 400 г
Лук 3 шт.
Рис 4 ст. л.
Помідори 500 г
Кріп, петрушка і кінза за смаком
Часник 1 зубчик
Сіль, перець за смаком
Лавровий лист 1 шт.
Масло рослинне 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Відокремити м’ясо від кістки і нарізати невеликими шматочками.
У каструлю налити 2-2,5 літра холодної води, викласти м’ясо і кістки. Довести бульйон до кипіння, знімаючи піну, і зменшити вогонь. Варити 1-1,5 години, посолити. Коли бульйон буде готовий, вийняти кістки і м’ясо. Бульйон процідити.
В цей час дрібно нарізати очищену цибулю і обсмажити його в олії на повільному вогні до м’якості. Як тільки цибуля почне набувати золотистий колір, додати до нього м’ясо і обсмажувати 5 хвилин.
Далі додати 2-3 столові ложки бульйону і тушкувати під кришкою 15 хвилин. З помідорів зняти шкірку, нарізати їх кубиками і додати до м’яса. Гасити 10 хвилин.
Далі викласти вміст сковороди в гарячий бульйон, додати лавровий лист, довести до кипіння і засипати рис.
Варити до готовності рису, додавши на самому останньому етапі товчений часник і дрібно посічену зелень (кріп, петрушку і кінзу), ще раз посолити і поперчити, якщо це необхідно. Дати супу трохи настоятися.





Мітки: , , , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK