Англійський пиріг з яловичиною

Англійський пиріг з яловичиною
2015/11/14Кухня

Приготувати традиційний англійський пиріг з яловичиною у себе вдома зможе кожна господиня. Блюдо виходить надзвичайно смачним, а м'ясо ніжним.

Складові:

Яловичина 1 кг
Курячий бульйон 500 мл
Червоне вино 100 мл
Листкове тісто 1 упаковка
Ріпчасту цибулю 1 шт.
Часник 2 зубчики
Лавровий лист 1 шт.
Чебрець 1 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
Жовток 1 шт.
Молоко 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Попередньо розігріти духовку до 200 градусів.
Розігріти оливкову олію в сковороді, викласти м'ясо і обсмажити до появи тонкої золотистої скоринки.
Вийняти м'ясо з сковороди, в тому ж маслі обсмажити цибулю. Через 2-3 хвилини додати часник.
Як тільки часник з цибулею стануть м'якими і злегка золотавими, додати вино, бульйон, 240 мл води, лавровий листок і чебрець. Довести до кипіння і повернути в сковороду м'ясо.
Томити м'ясо приблизно 1,5 години.
Крохмаль змішати з холодною водою, влити в сковороду і розмішати. Варити соус ще хвилин 5 до легкого загустіння.
Дати м'ясу трохи охолонути і перекласти його в керамічну форму для запікання.
Зверху викласти тісто і добре закріпити його на бортах форми. В її центрі зробити хрестоподібний надріз, щоб дати вихід пару.
Змішати жовток з молоком, додати 1/4 ч. Л. солі. Змастити яйцем тісто і відправити пиріг у духовку на 30-40 хвилин.
Коли скоринка стане хрусткою і золотистою - пиріг готовий!

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...