5 страв з яєць для ідеального сніданку

Яйця на сніданок — що може бути звичніше? Яєчня, омлет, зварені круто або некруто — кому як більше подобається. Але іноді навіть яєчня з беконом або ковбасою може здатися прісною, адже одноманітність швидко набридає. А так хочеться не витрачати даремно час і сили, але з’їсти щось не тільки смачне зсередини, але і апетитне зовні. Втомилися від звичних страв? Пропонуємо вам 5 рецептів з улюблених яєць, при погляді на які аж слинка тече.

1. Швидка яєчня в мікрохвильовці

1.1

Візьміть 1 яйце, трохи дрібно посіченої шинки і зеленої цибулі. Яйце взбийте виделкою, додайте інші інгредієнти і добре перемішайте. Готувати у мікрохвильовій печі 1-2 хвилини, в залежності від її потужності. В кінці можна посипати тертим сиром і відправити запікатися ще на півхвилини-хвилину. В якості ємності підійде термоконтейнер або навіть горнятко. Кількість яєць можна збільшити, відповідно збільшивши і час приготування.

2. Обсмажені яйця а-ля пашот

2

Зваріть необхідну кількість яєць всмятку, охолодіть і очистіть, намагаючись не пошкодити білок (щоб жовток не витік). Далі яйця можна просто обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити в сковороді на вершковому маслі, або можна приготувати кляр. Для кляру можна збити сметану і панірувальні сухарі, можна сметану і яйце, яйце і паніровці або всі три інгредієнта разом. Для тих, хто вживає майонез, підійде кляр з майонезом.

3. Печені яйця в томатних тарілочках

3

Для цього рецепта знадобляться досить великі помідори. На одне яйце — один помідор. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Зріжте у помідорів кришечки приблизно на одну третину висоти, вийміть м’якоть, розкладіть на деко або в форму для запікання. На денце кожної отриманої чашечки насипте трохи тертого сиру, потім акуратно влийте ціле яйце. Випікайте хвилин 10, потім присипте верх тертим сиром і знову відправте в духовку на пару хвилин, щоб сир красиво розплавився. Подавайте гарячим або теплим, прикрасивши рубаною зеленню.

4. Яєчне суфле

4

Попередньо розігрійте духовку на середньому вогні. 4 жовтки добре збийте вилочкою з 0,5 ст. молока і 2 ст.л. муки. Окремо збийте 3 білки до міцної піни, потім акуратно підмішати до жовткової суміші. Форми для кексів або маффінів змастіть вершковим маслом, вилийте в них тісто, заповнюючи на 2/3 об’єму. Поставте запікати 5-7 хвилин, потім додайте жар до середнього і готуйте ще близько 8 хвилин. Слідкуйте, щоб верхівки не підгоріли.

5. Яєчні рулетики

5

Заздалегідь наріжте наповнювач — шинку, цибулю, солодкий перець, оливки, помідори — за вашим бажанням. Розігрійте сковороду, змастіть її маслом. Збийте яйця (кількість беріть за бажанням) і вилийте в сковороду. Шар повинен вийти досить об’ємним, близько 2 см у висоту. Обсмажте яєчну суміш з одного боку, потім акуратно переверніть і відразу ж рівномірно посипте все підготовленою начинкою. Готовий яєчний млинець скрутіть в рулет і поріжте на порції. Можете подавати.

Як бачите, готувати з яєць можна не тільки швидко, але і креативно. Чим яскравіші інгредієнти, які ви додаєте в блюдо, тим смачніше воно виглядає. А поєднання якомога більшої кількості смаків і кольорів в одній страві — одне з правил здорового харчування. Приємного вам апетиту.

marketium.ru

Мітки: ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK