2015/12/10Вибір редакції2015/12/10Кухня Метки: ,

12 крутих сніданків для неспішних вихідних

Багато хто мріє про зміни у своєму житті. Чому б не почати зранку і нового сніданку? У будні, коли важлива кожна хвилина, не завжди зручно експериментувати зі стравами. А в вихідний ранок кухню спокійно можна перетворити в кулінарну лабораторію і зайнятися в ній новими «дослідами». А якщо набити руку, то смачні сніданки буде легко готувати і в робочий день.
Ну а ми пропонуємо вам неодмінно насолодитися новими сніданками в цю неділю!

1. Шоколадні оладки

Для справжніх любителів шоколаду пропонуємо цей ранковий рецепт.

1

Вам знадобляться:

борошно - 3/4 склянки
вершкове масло - 40 г
какао-порошок без цукру - 80 г
оливкова олія - ​​2 ст. л.
яйце - 2 шт.
цукор
кефір - 100 мл
сіль
молоко - 100 мл

Як приготувати:

Жовтки відокремте від білків. Білки на час приберіть в холодильник, а жовтки збийте міксером з цукром.
Додайте до жовтків какао і попередньо розтоплене вершкове масло. Продовжуючи збивати, влийте молоко, кефір і всипте борошно.
Білки збийте з дрібкою солі в міцну піну і акуратно додайте в шоколадне тісто, щоб піна не осіла. Перемішайте.
У розігрітій з оливковою олією сковороді обсмажте оладки по 2 хвилини з кожного боку. Подавайте з тертим або розтопленим шоколадом.

2. Вівсяна каша з хурмою

Вівсяна каша займає почесне місце в списку найбільш популярних і корисних сніданків. Якщо ви хочете її трохи урізноманітнити, спробуйте рецепт з хурмою і сушеним фізалісом.

2

Вам знадобляться:

вівсяні пластівці - 50 г
гарбузове насіння - 10 г
хурма - 100 г
лляне насіння - 5 г
молоко - 100 мл
імбир мелений
вода - 100 мл
кардамон
кіноа - 10 г
кориця
сушений фізаліс - 10 г

Як приготувати:

Хурму наріжте тонкими часточками. На сухій сковороді обсмажте кіноа і гарбузове насіння на середньому вогні 3 хвилини.
Налийте молоко і воду в каструлю. Додайте вівсяні пластівці, насіння льону та спеції. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин, час від часу помішуючи.
Викладіть кашу в тарілку, а зверху додайте хурму. Посипте фізалісом, кіноа і насінням гарбуза.

3. Ванільні вафлі

Якщо у вас є вафельниця, то чому б не зробити сніданок а-ля в кав'ярні? Вафлі можна подавати з сезонними фруктами або ягодами, а також медом, вершками або шоколадом.

3

Вам знадобляться:

молоко - 170 мл
яєчні білки - 3 шт.
вершкове масло - 150 г
цукор, ванілін
борошно - 150 г
фрукти, шоколад, мед, збиті вершки

Як приготувати:

У каструлі нагрійте молоко і розтопіть в ньому вершкове масло. Додайте ванілін. Коли суміш нагріється приблизно до 50 градусів, зніміть каструлю з вогню і повільно додайте борошно, збиваючи вінчиком до однорідної маси.
Збийте яєчні білки, додаючи потроху цукор, до міцної піни. Акуратно з'єднайте яєчні білки з приготовленою раніше сумішшю.
Злегка змастіть вафельницу вершковим маслом і готуйте на середній потужності 5-7 хвилин.

4. Кіноа з ванільним йогуртом і малиною

Незвичайний спосіб подати кіноа до столу - приготувати його з ванільним йогуртом і малиною. Всі звикли, що кіноа швидше поєднується з куркою, овочами, яйцем і іншими більш ситними продуктами. Розвінчуємо цей стереотип!

4

Вам знадобляться:

кіноа - 1/2 склянки
ванільний йогурт - 1/2 склянки
мигдальне молоко - 1 стакан
малина - 1/2 склянки
мигдаль - 2 ст. л.
сіль і мед

Як приготувати:

У каструлю насипте кіноа, залийте мигдальним молоком, додайте дрібку солі і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько 15 хвилин. Зніміть з вогню і дайте постояти 5 хвилин.
В цей час в сухій сковороді обсмажте мигдаль, а потім охолодіть його.
Змішайте кіноа з ванільним йогуртом, додайте малину, посипте смаженим мигдалем і полийте медом.

5. Ранковий пудинг з морквою

Існує безліч рецептів так званих сніданків в банці. Пропонуємо вам спробувати цей смачний і дуже ситний варіант. Рецепт розрахований на 2 порції.

5

Вам знадобляться:

ванільний йогурт - 1 стакан
кленовий сироп - 2 ст. л.
молоко - 1/2 склянки
кориця - 1/2 ч. л.
родзинки - 1/4 склянки
мускатний горіх - 1/2 ч. л.
волоські горіхи - 1/4 склянки
корінь імбиру - 1 см
морква терта - 1/4 склянки
сіль
насіння Чіа - 2 ст. л.

Як приготувати:

Змішайте всі інгредієнти, крім горіхів і родзинок, в мисці.
Розкладіть отриману суміш в 2 відповідні ємності і приберіть на ніч в холодильник.
Перед подачею посипте родзинками і горішками.

6. Йогурт зі спеціями і фісташками

Блюдо, навіяне індійської кухнею. Такий йогурт може подаватися не тільки на сніданок, але і як десерт.

6

Вам знадобляться:

йогурт натуральний - 700 г
шафран - 7 ниток
кардамон - 1 коробочка
молоко - 1 ч. л.
мускатний горіх - щіпка
фісташки - середня жменю
коричневий цукор - 100 г

Як приготувати:

Накрийте сито великим шматком марлі і викладіть туди йогурт. Залиште його стікати при кімнатній температурі на 30 хвилин.
За цей час залийте шафран молоком. У ступці розітріть насіння кардамону, дрібку мускатного горіха і коричневий цукор.
Змішайте до однорідної консистенції підготовлений йогурт і прянощі. Розкладіть йогурт по стаканчиках і посипте подрібненими несолоними фісташками.

7. Кіноа-сніданок в банці

Сніданок повинен радувати не тільки шлунок, але й очі. Пропонуємо оригінальний і смачний рецепт кіноа-сніданку в банці.

7

Вам знадобляться:

кіноа - 1/2 склянки
сік лимона - 1 ч. л.
оливкова олія - ​​2 ч. л.
шпинат - 100 г
помідори - 3 шт.
кунжут - 2 ч. л.
огірки - 1 шт.
насіння коріандру - 1/2 ч. л.
авокадо - 1 шт.
фундук - жменю
петрушка - пучок
яйця - 2 шт.

Для заправки:

оливкова олія - ​​60 мл
гірчиця - 2 ч. л.
апельсиновий сік - 100 мл

Як приготувати:

Відваріть яйця.
Кіноа приготуйте відповідно до інструкції на упаковці.
Кунжут, насіння коріандру і фундук змішайте разом. Їх слід трохи потовкти.
Змішайте інгредієнти для заправки і відставте в сторону настоюватися.
Кіноа заправте оливковою олією.
Поріжте помідори, огірок, авокадо на шматочки. Заправте їх горіхово-коріандрового сумішшю.
Викладіть в банку з порізаним шпинатом, петрушкою, кіноа, овочами. Прикрасьте яйцем.

8. Яєчня на піті

Ця страва - своєрідна піца на сніданок, яку можна приготувати за лічені хвилини, тому що не потрібно витрачати час на приготування тіста. Основу класичної піци нам замінить пита.

Вам знадобляться:

піта - 1 шт.
орегано - 1/2 ч. л.
яйце - 1 шт.
паприка - 1/2 ч. л
моцарелла терта - 5 ст. л.
тертий пармезан - 3 ч. л.
шпинат - 1/2 склянки
сіль перець

Як приготувати:

Викладіть фольгу на деко для запікання. Розігрійте духовку до 220 градусів і поставте туди деко з фольгою на 10 хвилин.
Посипте піту моцарелою, паприкою і орегано.
Поверх сиру викладіть свіжий шпинат, залишивши місце для яйця.
Дістаньте деко з фольгою і покладіть на неї піту. Від гарячої фольги блюдо буде гарячим по обидва боки.
В середину піти акуратно розбийте яйце. Поставте піту в духовку і запікайте так хвилин 6-7. Якщо ви хочете, щоб жовток вийшов менш рідким, запікайте страву 9-10 хвилин.
Готову страву посипати пармезаном і подавайте гарячим.

9. Банановий хліб з чорницею

Якщо ви ще не пробували десертний хліб, то саме час це виправити. Банан - ідеальний фрукт для випічки.

Вам знадобляться:

молоко - 1/4 склянки
пшеничне борошно - 1 склянка
натуральний йогурт - 3/4 склянки
розпушувач - 1 1/2 ч. л.
коричневий цукор - 3/4 склянки
мелена кориця - 3/4 ч. л.
оливкова олія - ​​1/4 склянки
сода - 1/2 ч. л.
яйця - 2 шт.
сіль - 1/2 ч. л.
банани - 3 шт.
мелений мускатний горіх - 1/4 ч. л.
цільнозернових борошно - 1 1/4 склянки
чорниця - 1/4 склянки

Як приготувати:

Банани очистіть і перекладіть в миску. За допомогою вилки розімніть їх в пюре.
Змішайте молоко і натуральний йогурт. Перемішайте і залиште на 5 хвилин.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму для випікання невеликою кількістю вершкового масла.
За допомогою віночка змішайте в мисці йогурт з молоком, коричневий цукор, оливкова олія та яйця. Добре перемішайте.
Додайте бананове пюре. Добре перемішайте ще раз.
В іншій мисці змішайте обидві борошна, розпушувач, корицю, соду, сіль і мускатний горіх.
З'єднайте борошняну і молочну суміші. Гарненько перемішайте.
Додайте в тісто чорницю і викладіть суміш у форму.
Випікайте протягом 1 години.
Остудіть в формі 10 хвилин. Потім викладіть кекс на тарілку. Остудіть при кімнатній температурі протягом 2 годин, перш ніж різати на шматочки.

10. Апетитні сирники

Пишні, повітряні, рум'яні. Що може бути смачніше сирників на сніданок, та ще й зі сметаною або джемом?

10

Вам знадобляться:

сир - 2 пачки
ванільний цукор - 1 пакетик
манна крупа - 3-4 ст. л.
кориця
яйця - 2 шт.
рослинна олія

Як приготувати:

Збийте яйця вінчиком.
З'єднайте сир з яйцями, додайте корицю і ванільний цукор.
Перемішайте масу (можна в блендері), додайте манну крупу. Зачекайте хвилин 20, щоб манка набухла.
Смажте на слабкому вогні до золотистої скоринки.
Подавайте з медом, джемом, сметаною, ягодами або фруктами. .

11. Перлова каша з сухофруктами

Перлову кашу традиційно вважають гарніром або добавкою до розсольнику. Але вона прекрасно підходить для сніданку і поєднується з сухофруктами.

11

Вам знадобляться:

перлова крупа - 200 г
бадьян - 1 квітка
курага - 10 шт.
пажитник - 1 ч. л.
інжир - 10 шт.
лляне масло - 2 ст. л.
червоне яблуко - 1 шт.
сіль - 2 ч. л.
барбарис - 1 ст. л.
вода - 200 мл

Як приготувати:

У киплячу воду засипте промиту перлову крупу і варіть 10 хвилин на сильному вогні. Воду злийте, а перловку промийте під проточною водою.
Курагу і інжир наріжте соломкою.
Яблуко очистіть від шкірки і насіння і наріжте кубиками.
З'єднайте всі інгредієнти разом в сковороді, додайте воду і залиште під закритою кришкою на середньому вогні на 25 хвилин. Перемішуйте 3-4 рази за цей час, щоб каша рівномірно пропарилась. Якщо вода повністю випарується, а каша не встигла приготуватися, додайте ще води.
Зніміть кашу з вогню і дайте настоятися під кришкою 10 хвилин.
Перед подачею прикрасьте сухофруктами.

12. Яйце з шинкою на млинці

Якщо ви любите млинці, які, до речі, відмінно поєднуються з будь-якими інгредієнтами, то вам точно сподобається яєчня в млинці. Рецепт можна доповнити улюбленим сиром і свіжими ароматними травами.

12

Вам знадобляться:

молоко - 1/2 склянки
шинка - 2 шматки
борошно - 1/4 склянки
цукор - 1 ст. л.
яйце - 2 шт.
вершкове масло - 1 ст. л.
сіль

Як приготувати:

Для початку приготуйте млинець. В окремій мисці змішайте сіль, цукор і борошно.
В іншій мисці за допомогою вінчика перемішайте яйце, молоко і розтоплене вершкове масло. Потім об'єднайте суху суміш з мокрою і перемішуйте до зникнення грудочок.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і вилийте туди всю суміш. Готуйте по 4-6 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Готовий млинець викладіть на кілька шарів паперових рушників, щоб прибрати надлишки масла.

Потім перекладіть млинець в невелику форму для запікання, щоб почати наповнювати його начинкою.

Спочатку покладіть всередину шинку. Кількість шинки може бути будь-яка, все залежить від того, наскільки ви її любите. Але ми не рекомендуємо класти більше 3 шматків, тому що це може перебити смак всієї страви.

Тепер акуратно розбийте яйце в центрі. Краще спочатку розбити його в миску, а потім обережно перелити, притримуючи столовою ложкою.

Загорніть креп конвертиком і як слід примніть його по краях, щоб під час запікання яйце не витекло назовні.

Розігрійте духовку до 180 градусів, посоліть і поперчіть яйце і поставте запікати на 15-17 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб жовток повністю схопився. Якщо вам більше подобається рідкий жовток, запікайте страву протягом 12 хвилин.

Подавайте яйце в млинці зі свіжою зеленню і овочами. За бажанням можна посипати пармезаном або тертою моцарелою.

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...