Кейтерінг: особливості планування

<strong>Кейтерінг: особливості планування</strong>
2016/11/20Сім’я та дім

Організація і підготовка до масштабних заходів - клопіткий процес, що включає в себе безліч різних нюансів. Сюди відносяться підбір місця проведення свята, продумування меню, заготівля напівфабрикатів, закупівля напоїв, прикраса майданчика, підрахунки кількості порцій, закріплення офіціантів за столами і т.п. Однак є професіонали, відточили свою майстерність до досконалості. Їм під силу впоратися з будь-яким банкетом, надавши організаторам відпочивати і насолоджуватися святом. Лідером на українському ринку вже котрий рік залишається компанія Premier Palace Catering. Ознайомитися з переліком послуг, що надаються можна на сайті http://catering.premier-palace.com.
Нюанси планування банкету: розрахунки по кухні і залу
Уникнути всілякі неприємні накладок і несподіваних конфузів допоможе правильний підбір майданчика і розрахунок по кухні (маса, види страв в меню, кількість порцій, умови подачі).

Особливості розрахунку порцій
При плануванні кейтерингового обслуговування банкету або вечірки кількість їжі розраховується в кілограмах на одну персону (в середньому 1,3-1,5). І все це за відносно невеликий відрізок часу, близько 3-4 годин. При розрахунку не беруть до уваги:
• алкогольні, прохолодні і гарячі напої;
• соуси;
• канапе, бутерброди і хліб.

Основну масу складають повноцінні страви: гарячі, закуски, салати, гарніри. Вага однієї порції конкретного блюда коливається в межах 0,25-0,4 кг.
Відмітна особливість виносного обслуговування - мініатюрні порції десертів (близько 01-015 кг).

Особливості розрахунку площі залу

Планувати доводиться не тільки кількість приготовленої їжі, але і площа залу (розміри відкритої площадки) для виносного обслуговування. Грамотне зонування простору допомагає:
• розмістити запрошених з комфортом;
• поліпшити якість обслуговування;
• підвищити швидкість роботи обслуговуючого персоналу.
Також це виключає надмірне скупчення людей в одній частині майданчика і «порожнечу» - в інший.
Планування площі залежить від типу торжества:
• на банкеті на одну персону відводиться не менше 60 см простору столу;
• на фуршеті на десять персон - не менше 100 см (люди стоять, їм необхідно забезпечити вільний доступ до закусок і напоїв).

Застосування спеціального обладнання
Остигнуло гаряче блюдо, яке зазнало втрат всю красу смаку - один з найнеприємніших моментів на банкетах. Але їх приготуванням шеф-кухаря кейтерингових компаній займаються заздалегідь. Як доставити до місця проведення торжества і в потрібний момент подати гаряче? Для цього використовуються спеціальне обладнання - Чафіндіш. Це компактні настільні марміти, що працюють від електромережі або на гелевих пальниках. Вони дозволяють виробляти рівномірний нагрів і зберігати оптимальну температуру їжі.
Для рідких страв (супи, вуха, борщ, солянка) буде потрібно спеціальний Чафіндіш-супниця, з глибокою чашею.
Щоб домогтися рівномірного прогріву страв, Чафіндіш запускають в роботу за пару годин до відкриття банкету.
Професіонали мають у своєму розпорядженні і іншим арсеналом допоміжних засобів. Текстиль (скатертини, серветки), меблі (столи, стільці, крісла) і посуд - лише мала дещиця. Наприклад, для весільного торжества на відкритому майданчику стануть корисні тенти, легкі матерчаті навіси, намети і парасольки. У разі різноманітного меню знадобляться пароконнвектомати, здатні замінити одночасно духову шафу, конвекційну піч і пароварку. Для запальної вечірки солідна кейтерінгова компанія зможе запропонувати якісне звуковий супровід і спеціальне освітлення.

Кайтерингова компанія Прем'єр Палац Кейтеринг

Адреса: бул. Т. Шевченка / вул. Пушкінська 5-7/29,

Київ, 01004, Україна
Організація заходів:

+380 (44) 244 12 22
+380 (44) 244 14 48

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...