Кейтерінг: особливості планування

screenshot_1

Організація і підготовка до масштабних заходів — клопіткий процес, що включає в себе безліч різних нюансів. Сюди відносяться підбір місця проведення свята, продумування меню, заготівля напівфабрикатів, закупівля напоїв, прикраса майданчика, підрахунки кількості порцій, закріплення офіціантів за столами і т.п. Однак є професіонали, відточили свою майстерність до досконалості. Їм під силу впоратися з будь-яким банкетом, надавши організаторам відпочивати і насолоджуватися святом. Лідером на українському ринку вже котрий рік залишається компанія Premier Palace Catering. Ознайомитися з переліком послуг, що надаються можна на сайті http://catering.premier-palace.com.
Нюанси планування банкету: розрахунки по кухні і залу
Уникнути всілякі неприємні накладок і несподіваних конфузів допоможе правильний підбір майданчика і розрахунок по кухні (маса, види страв в меню, кількість порцій, умови подачі).

Особливості розрахунку порцій
При плануванні кейтерингового обслуговування банкету або вечірки кількість їжі розраховується в кілограмах на одну персону (в середньому 1,3-1,5). І все це за відносно невеликий відрізок часу, близько 3-4 годин. При розрахунку не беруть до уваги:
• алкогольні, прохолодні і гарячі напої;
• соуси;
• канапе, бутерброди і хліб.

Основну масу складають повноцінні страви: гарячі, закуски, салати, гарніри. Вага однієї порції конкретного блюда коливається в межах 0,25-0,4 кг.
Відмітна особливість виносного обслуговування — мініатюрні порції десертів (близько 01-015 кг).

Особливості розрахунку площі залу

Планувати доводиться не тільки кількість приготовленої їжі, але і площа залу (розміри відкритої площадки) для виносного обслуговування. Грамотне зонування простору допомагає:
• розмістити запрошених з комфортом;
• поліпшити якість обслуговування;
• підвищити швидкість роботи обслуговуючого персоналу.
Також це виключає надмірне скупчення людей в одній частині майданчика і «порожнечу» — в інший.
Планування площі залежить від типу торжества:
• на банкеті на одну персону відводиться не менше 60 см простору столу;
• на фуршеті на десять персон — не менше 100 см (люди стоять, їм необхідно забезпечити вільний доступ до закусок і напоїв).

Застосування спеціального обладнання
Остигнуло гаряче блюдо, яке зазнало втрат всю красу смаку — один з найнеприємніших моментів на банкетах. Але їх приготуванням шеф-кухаря кейтерингових компаній займаються заздалегідь. Як доставити до місця проведення торжества і в потрібний момент подати гаряче? Для цього використовуються спеціальне обладнання — Чафіндіш. Це компактні настільні марміти, що працюють від електромережі або на гелевих пальниках. Вони дозволяють виробляти рівномірний нагрів і зберігати оптимальну температуру їжі.
Для рідких страв (супи, вуха, борщ, солянка) буде потрібно спеціальний Чафіндіш-супниця, з глибокою чашею.
Щоб домогтися рівномірного прогріву страв, Чафіндіш запускають в роботу за пару годин до відкриття банкету.
Професіонали мають у своєму розпорядженні і іншим арсеналом допоміжних засобів. Текстиль (скатертини, серветки), меблі (столи, стільці, крісла) і посуд — лише мала дещиця. Наприклад, для весільного торжества на відкритому майданчику стануть корисні тенти, легкі матерчаті навіси, намети і парасольки. У разі різноманітного меню знадобляться пароконнвектомати, здатні замінити одночасно духову шафу, конвекційну піч і пароварку. Для запальної вечірки солідна кейтерінгова компанія зможе запропонувати якісне звуковий супровід і спеціальне освітлення.

Кайтерингова компанія Прем’єр Палац Кейтеринг

Адреса: бул. Т. Шевченка / вул. Пушкінська 5-7/29,

Київ, 01004, Україна
Організація заходів:

+380 (44) 244 12 22
+380 (44) 244 14 48


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво




467 499 176

BLIK.net.ua © 2015 – 2016 Всі права застережено

BLIK