Рибний торт на Новий Рік

Страва із риби

Традиційно прийнято готувати на Новорічні свята багато різних салатів і закусок.

І мало де в гостях вас пригостять вишуканим рибним блюдом.

Ми пропонуємо вам приготувати дуже смачну та вишукану рибну страву на святковий стіл — рибний торт.

Готувати дуже швидко і просто, але всі ваші гості будуть просто в захваті від ваших кулінарних здібностей.

Для приготування рибного торта нам знадобиться:

  • 500 г рибного філе (підійде будь — сьомга, лосось, тріска, хек минтай або судак)
  • 1 шт великого солодкого болгарського перцю
  • 1-2 шт моркви
  • 1 пучок зелені
  • 25 гр желатину
  • 150 гр зеленого горошку
  • 50 гр журавлини
  • 70 гр кураги
  • 450 мл води
  • Щоб торт виглядав красиво і акуратно, для його приготування використовуємо форму для кексу завдовжки 26 см або будь-яку іншу форму для випічки, відповідну за розміром.

Рибу порізати невеликими шматочками, завтовшки 2-3 див Желатин залити водою (450 мл). Половину моркви нарізати тонкими пластинками, щоб надалі закрити ними дно форми.Частину потерти на тертці.Перець порізати тонкою акуратною соломкою. Подрібнити ножем курагу. Вимиту і просушену журавлину змішати з курагою.Дуже дрібно порубати зелень ножем.

Дно і стінки форми змастити вершковим маслом. Потім акриємо спеціальним папером для випічки. Желатин підігріти на слабкому вогні до повного розчинення і трохи посолити. На дно форми викласти пластинки моркви. Накрити шар моркви шаром з половини горошку. Потім викласти половину риби. Приправити рибу сіллю і перцем за смаком і посипати половиною зелені. Рівномірно залити третю желатину. Після цього викласти шар з половини солодкого перцю. Шари злегка ущільнити. Додати журавлину і курагу. Після цього повторити шари у зворотному порядку:

  • перець
  • зелень
  • риба
  • зелений горошок
  • терта морква.

Залити форму залишилися желатином. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин. Готовий торт охолодити до кімнатної температури і поставити на ніч в холодильник до повного застигання. Після цього, накрити обробну дошку харчовою плівкою, накрити нею форму і перевернути. Звільнити торт від паперу для випічки. Перед подачею на стіл нарізати торт скибочками. Завдяки шарів різного кольору торт виглядає дуже красиво і не потребує додаткових прикрас.

Закуска із риби

Смачного!

Мітки: ,

Це теж цікаво


Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар




Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK