Чай, кава і вино корисні для мікрофлори кишечника: висновок вчених

Ох, вже ці останні дані зі світу науки і дієтології, до нервового тику доведуть. Але тим не менш. Недавні дослідження в черговий раз перевернули все з ніг на голову і показали, що чай, кава і вино корисні для розвитку правильного бактеріального фону у нас всередині.

Якщо конкретизувати, то, виявляється, що споживання кави-чаю-вина позитивно впливає на зростання числа бактерій, які формують захисний екран всередині кишечника.

На цей раз благу вість любителям вина і кави принесли голландські вчені, тільки з трьох напоїв добре б в добовому споживанні вибрати щось одне. Також хороший прогноз по формуванню «доброї» мікрофлори дають тим, хто любить йогурти та вершки, а ось вживання цільного молока нічого доброго не обіцяє.

11

Висновки робилися на основі анкетування, загального стану здоров’я і аналізу ДНК-клітин кишкового тракту, отриманих із замороженого калу. Зазвичай в ході таких досліджень виходять дані тільки про якусь певну колонію бактерій з відповідної ділянки кишківника, але голландці стверджують, що вивчили все різноманіття.

В результаті було виявлено 60 раціонних факторів, що впливають на мікрофлору. Поки вченим складно з усією точністю відповісти, що саме це означає, але вони запевняють, що чим більша бактеріологічна різноманітність, тим краще.

Крім цього мікробіологи встановили 19 груп фармакологічних препаратів, які впливають на формування мікрофлори організму. Раніше було встановлено, що антациди сильно знижують чисельність бактерій.

dailymail.co.uk

Мітки: , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK