Чому від шоколаду і червоного вина худнуть?

Чому від шоколаду і червоного вина худнуть?
2016/04/15Здоров’я та краса

Забудь про підрахунок калорій і млявий шпинат. На твоїй вулиці свято! Тепер це офіційно. Тут вчені все переглянули і заявляють: для краси і стрункості тобі треба пити червоне вино і їсти шоколад і сир. Давно б так!

Тім Спектор, професор Лондонського Королівського коледжу сказав: все, що ти знала про дієти - фігня. Тому що ти думала про калорії. А треба було думати про бактерії.

Твій травний тракт - рідний дім для мільйонів бактерій. Деякі вважають, що їх в нас 2 кг. в цілому. Одні допомагають нам перетравлювати і засвоювати їжу, пригнічують розвиток патогенної мікрофлори і взагалі друзі, інші роблять всякі капості. Ключ до успіху - розведення правильних бактерій. Чим різноманітніша дієта, тим більше видів всяких корисних мікроорганізмів, будуть всередині тебе.

Мікроби, що сприяють правильному травленню, їдять далеко не все - у них теж є свої вибади.

Ось, наприклад, сир і молочко вони дуже люблять, як запевняє Спектор. Подивіться, мовляв, любителі сиру рідше страждають від серцевих захворювань.

Горішки і насіння, а також рослинна олія - ​​теж непоганий фураж для мікробів. І, до речі, вони так само люблять шоколад і червоне вино, як і ти. У цих продуктах високий вміст поліфенолів, а саме на них ласі мікроорганізми, які допомагають нам засвоювати їжу.

2

Тому середземноморська дієта і працює, а греки, іспанці та італійці рідко страждають ожирінням і судинними захворюваннями. Просто вони їдять те, що подобається «хорошим» мікроорганізмам.

А ось жир і цукор хорошим бактеріям не просто не до вподоби. Вони їх буквально вбивають. Тім Спектор провів експеримент на своєму сину Томасу - хлопчина 10 днів харчувався їжею з «Макдональдса» (так, абсолютно нелюдський експеримент!). На одинадцятий день Тім перевірив стан травного тракту Томаса. Там було повне Ватерлоо. 40% всіх бактерій повиздихали, через це патогенна мікрофлора розплодилася понад усяку міру.

«Але ж ці мікроби важливі не тільки для травлення. З їх допомогою ми краще засвоюємо вітаміни і мікроелементи! »- оплакує бактерії Тім.

Спектор багато років проводив дослідження на близнюках, один з який усе життя боровся із зайвою вагою, а інший був стрункий, як кипарис, і прийшов до висновку, що різниця між ними полягала лише в складі кишкової мікрофлори. У кого вона різноманітніша і здоровіша, той і стрункий.

«Вважайте, що ваша мікрофлора - це англійський сад, - каже Спектор. - Чим різноманітніша наша їжа, тим різноманітніша мікрофлора, а чим вона різноманітніша, тим сад красивіший. Молочні продукти, сир, горіхи, олія та шоколад удобрюють цей сад і він цвіте ».

pics

Загрузка...
Загрузка...

Магазин

Загрузка...