Вміст калію в овочах і фруктах: таблиця - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

Вміст калію в овочах і фруктах: таблиця




Калій необхідний для нормального функціонування нашого організму. Перш за все, потребують його серце, мозок і м’язи людини.

Сьогодні в аптеках існує велика різноманітність вітамінних комплексів, які допомагають заповнити дефіцит калію. Але багато дівчат вважають за краще отримувати корисні вітаміни і мінерали безпосередньо з продуктів харчування. І в цьому є свої переваги. По-перше, мінерали з натуральних продуктів засвоюються в рази краще, в них ви не знайдете харчових барвників і шкідливих добавок. По-друге, даних дієт можна дотримуватися постійно, чого не скажеш про прийом таблеток. По-третє, більшість корисних для здоров’я продуктів доступніші, ніж дорогі вітаміни в капсулах.

Ми пропонуємо вам список рослинних продуктів харчування, які є лідерами за вмістом калію. Багато з них ви без зусиль знайдете в найближчому магазині, або навіть на своїй кухні.

Свіжі фрукти і ягоди

Банани

Вважається, що банани дуже корисні для серця, так як вони містять багато калію і магнію. Крім того, банани багаті клітковиною і сприяють правильному очищенню організму від шлаків. Також банани є джерелом «довгих» вуглеводів, завдяки цьому ідеально підходять для сніданків і перекусів. У бананах є безліч інших життєво-важливих компонентів: натрій, залізо, фосфор, кальцій, вітамін C і ін.

Груші

Ароматні груші володіють не тільки унікальним смаком, але і чудовим складом. У них міститься достатня кількість клітковини, міді, каротину, фолієвої кислоти, заліза, марганцю, йоду, кобальту і, звичайно ж, калію.

Вишні та черешні

Стиглі ягоди вишні та черешні славляться благотворним для жінок складом. Соковита черешня — не тільки смачні ласощі, але і справжнє джерело вітамінів і мікроелементів: калію, магнію, міді, марганцю, цинку, заліза.

У вишні набагато менше цукру в порівнянні з черешнею, але зате вона багата на корисні кислоти, пектини, вітаміни B, С, РР. Найкращими вважаються темні зрілі ягоди — в них найбільше калію, магнію, заліза, фолієвої кислоти.

Кавуни

Солодкі кавуни, вирощені в органічних умовах, можна їсти в необмежених кількостях без наслідків для фігури. Кавуни мають сечогінні властивості, допомагають вивести токсини, але при цьому не вимивають мінерали з організму, а, навпаки, насичують клітини тіла калієм.

Цитрусові

Апельсини, грейпфрути, мандарини мають в своєму складі чимало калію.

Авокадо

Авокадо благотворно впливає на шкіру і волосся, тому що містить масла, білки, вітамін E, калій.

Сухофрукти

01236275

Лідером за вмістом калію є курага. Сушені абрикоси — це джерело не тільки калію, а й вітамінів групи B, заліза, каротину, органічних кислот. Курага застосовується для підвищення гемоглобіну і лікування загального занепаду сил. Особливо ефективні рецепти, де присутня курага, мед, родзинки і горіхи.

Також багато калію в родзинках, не дарма кажуть, що він зміцнює серце. Ізюм темного сорту з кісточками використовують для лікування аритмії.

Сушений інжир містить такі необхідні нашому організму речовини, як калій, йод, залізо.

Свіжі овочі

86442088

Капуста білокачанна, броколі

У капусті брокколі присутні всі необхідні для нашого організму вітаміни і мінерали. Найбільше в ній калію, кальцію, заліза, натрію, фосфору, магнію, міді, марганцю, йоду, хрому, бору. Їсти капусту, звичайно ж, краще в свіжому вигляді.

Горох

Зелений горошок покращує обмінні процеси в організмі, тому що містить рідкісний рослинний білок, калій, магній і фосфор.

Редис

У хрусткій редисці також переважають потрібні жінкам мінерали і вітаміни: калій, магній, кальцій, фосфор.

Картопля

Чи знаєте ви, що картопля — це чудове джерело антиоксидантів, клітковини, вітаміну C і калію. Але це стосується тільки картоплі, звареної «в мундирі» або запеченої у фользі, і ні в якому разі не відноситься до картоплі фрі, картоплі з великою кількістю солі і майонезу.

Кабачки

У кабачках поєднання калію і натрію є ідеальним, цей овоч виводить зайву рідину, і налагоджує обмін речовин.

Крім того, велика кількість калію знаходиться в хлібі грубого помелу, горіхах, крупах, бобових, натуральних виноградних винах.





Мітки: , , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK