Корисні продукти, які допоможуть урізноманітнити дієту - BLIK.net.uaBLIK.net.ua

Корисні продукти, які допоможуть урізноманітнити дієту

Тим людям, хто сидить на дієті, або просто таким, які дотримуються здорового способу життя пропонуємо внести в свій раціон цікаві, миачні, а основне, корисні фрукти, про які ви можливо навіть не чули. Якщо вам набридло безупину їсти зелений салат, броколі і цвітну капусту і ви хочете змінити свій раціон, зробивши його більш веселим і насиченим, тоді ці фрукти саме для вас.

Мірціарія сумнівна (Каму-каму)

camu

Мірціарія сумнівна, або Каму-каму (Myrciaria dubia) — маленьке вічнозелене густоросле дерево, вид роду Мірціарія сімейства Миртові, що росте в тропічних лісах Амазонської низовини, по берегах річок, в Бразилії, Колумбії, Еквадорі, Болівії і Перу. Плід каму-каму дуже багатий вітаміном С, амінокислотами (лейцином і серином), антиоксидантними флавоноїдами та іншими поліфенолами.

Драконів фрукт (драгонфрукт, пітайя, пітахайя)

catus-fruit

Вживання пітахайї сприяє позбавленню від шлункових болів. Крім того, фрукт корисний хворим діабетом або іншими ендокринними захворюваннями. Регіоном походження даного плода є країни Південно-Східної Азії та Південної Америки.

Дереза́ звичайна, Лиція, або ягоди Годжі

goji-berries

Рослина отруйна, через що виключена з широко тиражованих травників. Але не зважаючи на отруйність рослини, висушені плоди (дозріла ягода з насінням) використовують проти хвороб печінки й нирок за суворим дотриманням припустимих терапевтичних доз. В китайській медицині входить до зборів, що посилюють статевий потяг. Медичні препарати з плодів дерези використовують проти діабету та для зниження тиску через дію на судини та нервову систему.

Джекфрут

jackfruit_0

Джекфрут широко використовується у індійській кулінарії, як стиглий, так і незрілий. Незрілі плоди використовують як овочі — їх варять і смажать. Стиглі плоди їдять у свіжому вигляді, з них роблять салати і десерти. Плоди джекфруту дуже поживні і містять близько 40% вуглеводів (крохмалю) — більше, ніж у хлібі. Тому (і через дешевизну) джекфрут в Індії називається «хлібом для бідних». Насіння також поживні — вони містять 38% вуглеводів, 6,6% білків і 0,4% жирів; їх найчастіше підсмажують і їдять як каштани. Деревина джекфруту не пошкоджується термітами та грибами і використовується для будівель і виготовлення меблів, музичних інструментів.

Джекфрут є національним фруктом Бангладеш.

Мед Манука. Нова Зеландія

manuka-honey

Новозеландський мед Манука за результатами досліджень вчених вбиває всі патогенні мікроби в нашому організмі, оскільки містить у собі речовину метилгліоксалю (MGO). Мед має потужну протигрибкову і антибактеріальну дію. В складі присутні мінеральні речовини, група вітамінів і ферментів, що позитивно впливають на травну систему нашого організму.

Пудра краси

moondust

Органічний вітамінний комплекс з вмістом великої кількості корисних для організму речовин.

Сорбет з пітаї, драконового фрукта

oitaya

Має ті ж оздоровчі властивості, що й фрукт.

Чуфа (Земляний горіх)

tigernut

Бульби чуфи їстівні, вони містять 17-25% жирів, близько 20% крохмалю, до 4% білка і до 28% цукру [3] і мають характерний, трохи солодкий, горіховий присмак.

Їх їдять як в сирому, так і в підсмаженому вигляді. Оскільки бульби досить тверді, рекомендується вимочувати їх у воді перед вживанням. Подрібнені бульби додають в кондитерські вироби, роблять з них халву. В Іспанії з них готують солодкий прохолодний напій — Орчата. Підсмажені розмелені бульби використовують як сурогат кави.

Олія з бульб чуфи за хімічним складом близька до оливкової. Вона невисихаюча, густіє при окисленні, золотистого кольору і приємного смаку. Використовується при виготовленні кондитерських виробів і як столова олія. Також застосовується при виготовленні високоякісного мила.

Зелень чуфи досить декоративна, її можна вирощувати на клумбах або в якості бордюрної рослини.

Японська слива, Умебоші

umeboshi-plums

Цей фрукт:

очищає організм від токсинів,
захищає від опромінення,
відновлює після прийому антибіотиків,
нормалізує травлення,
нормалізує кислотно-лужний баланс,
підвищує імунітет,
знижує шкідливий вплив цукру і алкоголю,
допомагає відновити сили при емоційних і фізичних перевантаженнях,
допомагає при морській хворобі.

Звичайно, як і будь-який продукт, умебоші має свої протипоказання. Маринована слива не підходить людям з підвищеною кислотністю шлункового соку. Слива дуже солона, тому її слід помірно вживати при захворюваннях нирок і високому тиску.

Якон

yacon

У боротьбі з діабетом, стане приємними ліками, простим в застосуванні і недорогим.

Мітки: , , , ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

467 499 176

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK