Кава більше не канцероген

Кава допомагає запобігти розвитку раку. Не всякого, втім — поки вчені обережно говорять про рак матки, порожнини рота і печінки. Але важливий сам факт — кава реабілітована.

У 1991 році було опубліковано матеріали Міжнародного агентства досліджень раку (IARC), автори яких підозрювали каву в канцерогенності. Більше 20 років вчені з ВООЗ перевіряли і перевіряли ці дані і тепер впевнено заявляють: кава не викликає, а запобігає онкологічним захворюванням. На честь цього ВООЗ виключив каву зі списку потенційно небезпечних продуктів. Це перемога.

Кава взагалі штука непогана. У статті, опублікованій в минулому вересні в медичному журналі Circulation, доводиться, що кавомани пізніше і рідше за інших мають хвороби серця і судин, менше ризикують дістати діабет і навіть деякі проблеми з мозком.

Каву звинуватили в канцерогенності абсолютно безвинно. Дослідження, які проводилися в 1970-1980-х роках, дійсно показали, що любителі кави частіше хворіють на деякі види раку. Але ці дослідження випустили з уваги один факт: велика частина досліджуваних не тільки пила каву літрами, а й курила, а багато ще й любили закласти за комір. З тим же успіхом можна було б звинуватити в канцерогенності брюки-кльош.

За останніми даними, 4-5 чашок кави щодня на 62% знижують ризик раку матки і на 39% — ризик раку порожнини рота. А все тому, що в каві повно антиоксидантів.

dailymail.co.uk

Мітки: ,



Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар


Загрузка...


Це теж цікаво

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK