Шкідливі компоненти в косметиці: читаємо склад

Ні для кого вже не секрет, що склад косметики в сучасному світі вже давно залишає бажати кращого. Шкідливі хімічні сполуки виробники видають за натуральний продукт, всього лише помінявши деякі слова.

Тому давайте поговоримо сьогодні про компонентах нашої косметики і про небезпеки, які вони в собі таять.

Aluminium — з’єднання алюмінію.
Викликає порушення діяльності мозку, нервові розлади і в дуже рідкісних випадках — хвороба Альцгеймера.
Використовується в дезодоранти і антиперспіранти Bentonite — бентоніт Сильно сушить шкіру, не дає їй дихати і виділяти продукти життєдіяльності. Затримує токсини і вуглекислий газ. Використовується в масках для особи.

Benzyl Benzoate — Бензилбензоат
Надає шкідливий вплив на ендокринну та імунну систему. Для використання в косметиці — обмежений.
Використовується в помадах, гелях і кондиціонерах для волосся, засоби для вмивання

Cyclopentasiloxane — ціклопентасілоксан
Найсерйозніший ефект згідно з дослідженнями — це здатність викликати онкологічні захворювання. Можливо порушення ендокринної системи, вплив на біохімічні процеси клітин.
Використовується в кондиціонерах для волосся, гелях для душу.

Diethanolamine (DEA) — діетаноламін
Викликає сухість і свербіж. У багатьох людей алергія саме на цю речовину. Дуже шкідливий для респіраторної системи людини, так як досить токсичний.
Використовується для утворення піни в косметиці. Часто його можна зустріти в складі миючих засобів для посуду, так як має здатність добре видаляти жир.

Fragrance — аромати
Як і всі шкідливі речовини — впливають на нервову систему. Токсичні. Викликають алергію.
Використовуються в багатьох видах косметики: лаки для волосся, шампуні, гелі та ін.

Heliotropine — геліотропін
Здатний викликати роздратування шкіри і респіраторні захворювання. Є навіть ризик генних мутацій. До використання в косметиці не рекомендується.
Використовується найчастіше в парфумах і кондиціонерах для шкіри.

Lauramide DEA — лорамід ДЕА
Викликає свербіж і сушить шкіру. Можлива алергія.
Використовується для утворення піни в косметиці і в миючих засобах, так як має здатність добре видаляти жир.

Methylparaben — метил парабени
Впливає на нервову систему. Може викликати онкологічні захворювання. Токсичний. Перешкоджає синтезу генів.
Один з найбільш часто використовуваних інгредієнтів в косметиці в якості консерванту і аромату.

Paraben — парабени
Вбивають клітини і руйнують ензими. Можуть викликати ракові пухлини. За недавніми дослідженнями були виявлені в 18 з 20 пухлин грудей.
Використовуються в косметиці в якості консервантів та ароматизаторів, тому що не мають запаху і смаку, мають низьку собі вартість і дозволяють продовжити термін придатності продуктів.
Парабени — це нафтопродукти, які зазвичай не викликають роздратування .

Propylene Glykol — пропілен гліколь
Як і інші шкідливі речовини може викликати ракові пухлини і розлад нервової системи. Може бути причиною вугрової висипки, алергічних реакцій та подразнення шкіри. У списку інгредієнтів стоїть зазвичай на одному з перших місць, що говорить про його великій кількості і концентрації. Згідно з дослідженнями MSDS (дослідження на безпеку) пропілен гліколь може навіть впливати на роботу нирок.
Його використовують в косметиці, так як він має здатність притягувати і зв’язувати воду.
Його можна зустріти в складі кремів і зволожувачів.

Sodium Laureth Sulfate (SLES) — содиум Лоретт сульфат натрію
Викликає подразнення шкіри. Токсичний. Реагує з іншими інгредієнтами і утворює нітрати.
Використовується в миючих засобах у великій кількості.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) — содиум лаурилсульфат
Якщо говорити про промисловість SLS просто незамінний компонент в засобах для миття підлог в гаражах, обезжіревателях двигунів, так як добре видаляє жир.
Але на людських організм має згубний вплив, так як накопичується, змінює білковий склад в клітинах і викликає катаракту. У дітей може затримувати розвиток. Утворює на шкірі дратівливу плівку і може привести до подразнення шкіри голови і випадання волосся, так як в великих кількостях використовується в шампунях. Реагують з багатьма речовинами, в т.ч. канцерогенними, утворюючи нітрати, які потрапляють в кров.
Будьте уважні — виробники часто маскують склад, вказуючи «видобуто з кокосових горіхів».
Використовується у всіх косметичних миючих засобах. Видобувається з кокосового масла.

Sorbitan Isostearate PEG-20, PEG-40 — сорбітан ізостеарат
Забороняється використовувати на пошкодженій шкірі. Токсичний і викликає алергічні реакції.
Використовується в кремах і миючих засобах

Zinc Stearate — цинк стеарат
Має здатність накопичуватися в організмі. Викликає алергію.
Використовується в тінях, захисних кремах, барвниках в пудрах.

Zinc Sulfate — цинк сульфат
Має здатність накопичуватися в організмі. Викликає алергію і утворення ракових клітин. Шкідливо впливає на серцеву та репродуктивну систему людини.
Використовується в очисники для особи, маски для обличчя, сонце захисних кремах.

Мінеральні масла (до них відносяться парафін і вазелін )
Утворюють водовідштовхувальну плівку, яка не дає можливості шкірі дихати. Також перешкоджають виведенню продуктів життєдіяльності, затримують вуглекислий газ. Має здатність розчиняти підшкірний жир, і як наслідок, викликає сухість і зневоднення. Косметика на основі мінеральних масел є найчастішою причиною вугрової висипки і появи прищиків. Як і парабени, такі масла є нафтопродуктів, які утворюються з рідких вуглеводів, відокремлених від бензину. При виробництві використовують канцерогени.
Використовуються в переважній більшості косметичних засобів.

Мітки: ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика