12 «суперфудів», які запобігають сонячним опікам

Ось деякі новини, які можуть шокувати вас — здорове харчування може не тільки вплинути на вашу талію і загальний стан здоров’я, але воно також може зробити вас менш схильними до розвитку раку шкіри і зморшок. Насправді, існує цілий ряд так званих суперпродуктів, які можуть допомогти захиститись від УФ-променів.

Ми попросили лікарів поділитися з нами, які продукти, на їхню думку, є найпотужнішими у боротьбі з негативним впливом сонячних променів на організм людини.

Дикий лосось

«Астаксантин (1000 разів ефективніший, ніж вітамін Е) допомагає відновитися від ультрафіолетових променів і зберегти шкіру сяючою і молодою. Омега-3 жирні кислоти в лососеві також діють як потужні, захисні протизапальні засоби, «говорить Перрікоун. «Макрель, форель, оселедець і сардини також є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які можуть захистити шкіру від смертельної меланоми та інших форм раку шкіри від сонячних опіків.»

Продукти з високим вмістом катехінів

«Зелений чай, полуниця, чорниця і ожина, яблука і какао є антиоксидантними продуктами з високим вмістом катехінів, які також захищають шкіру від УФ-пошкоджень. Чим глибший і багатший колір, тим вищий вміст катехіну. Найпотужніший катехін епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), який в 100 разів потужніший, ніж вітамін С і в 25 разів сильніший, ніж вітамін Е. Зелений чай є одним з багатих джерел EGCG.

Крес і броколі

«Також, в сімейства хрестоцвітних, [крес і броколі] міститься сульфорафан, який збільшує здатність шкіри захистити себе від раку. Паростки броколі є багатим джерелом протиракового глюкорафаніну, попередника сульфорафану, «говорить Перрікоун.

Червоне вино

«Ресвератрол є фітоалексиновим антиоксидантом, знайденим в червоному винограді. Він володіє як хіміопрофілактичними і терапевтичними ефектами проти шкірних захворювань, в тому числі раку шкіри, «пояснює доктор Ніл Шульц. Звичайно, що мова йде про справжнє вино, а не дешеве заводське пійло. Також на сонці не рекомендується його вживати у великих дозах. Проте, якщо вас замучила спрага, можето з спокійною совістю розбавити натуральне вино звичайною водою. Такий напій допоможе втамувати спрагу і не нашкодить в літній спекотний день.

Темний шоколад

«Какао, в високих концентраціях в темному шоколаді, багатий антиоксидантами флавонолами, які включають проціанідіни, епікатехіни і катехіни. Дослідження показали, що люди з високим рівнем в крові флавоноїдів мають більш низький ризик серцево-судинних захворювань, раку передміхурової залози і цукрового діабету 2 типу, » — говорить Шульц.

Тунець і курка

Нікотинамід, також відомий як вітамін B3, міститься в обох цих продуктах. Він допомагає запобігти раку шкіри, відповідно до Moy.

Помідори

Згідно Перрікоуну, дослідження проводилося в 2001 році на добровольцях, які їли 40 грамів томатної пасти протягом 10-тижневого періоду. Ця група мала на 40 відсотків менше шансів отримати сонячний опік при впливі шкідливого впливу ультрафіолетових променів. «Але не забудьте додати трохи оливкового масла, щоб забезпечити абсорбацію спеціальних шкіро-захисних фітохімікалів.»

Капуста, шпинат і мангольд

«В цій листовій зелені міститься фолієва кислота. 11-річне дослідження з 1000 дорослих в Австралії показало, що щоденне споживання цих овочів на 41 відсотків знижує ризик розвитку раку шкіри», згідно Moy.

Кавун

Кавуни багаті лікопіном, що робить його відмінним вибором для захисту шкіри від сонячних опіків, а також можливості розвитку раку шкіри, відповідно до Перрікоуна. «Лікопін може запобігти УФ-індукованим сонячним опікам. Він міститься у великій кількості в згаданих вище томатах і томатній пасті, кавунах, а також абрикосах, рожевих грейпфрутах і червоній (не помаранчевій) моркві «.

Імбир і куркума

«Ці чудові пряні коріння можна додавати в салати, барбекю, каррі, супи і тушковані страви. Імбир запобігає розпаду еластину в шкірі, що допомагає запобігти зморшкам, що виникають в результаті УФ-випромінювання. Куркума, антиоксидант, володіє анти-віковим впливом на шкіру, а колаген робить вашу шкіру молодою і сяючою, «пояснює Перрікоун.

Яблука

«Поліфеноли, що містяться в яблуках, показують великий потенціал захисту пошкодження ДНК,» говорить Moy.

Гарбузове насіння і насіння Сквош

«Вони (так, як і шпинат) мають високий вміст цинку, який сприяє поширенню здорових клітин,» говорить Moy.

Мітки: , , , , , , , , ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK