Замінники цукру викликають діабет: висновки вчених

Штучні замінники цукру дійсно допомагають знизити загальну кількість споживаних калорій, але вони підвищують ризик розвитку діабету 2-го типу, стверджують дослідники.

Альтернативні замінники природного цукру, зокрема, аспартам, змінюють мікрофлору кишечника і формують непереносимість глюкози.

2

Сахарин, аспартам і сукралоза широко поширені в західних дієтах, також ці речовини часто містяться в напоях і низькокалорійних продуктах. Але останні дослідження показують, що від цукрозамінників більше шкоди, ніж користі.

Професор Дженніфер Как з університету Торонто розповіла, що пацієнти з ожирінням, які застосовують в своїх дієтах цукрозамінники, зокрема, аспартам, з переробкою глюкози справляються набагато гірше, ніж ті, хто просто знизив кількість цукру в раціоні і не переходив на підсолоджувачі.

Штучні замінники цукру часто включають в дієтичне харчування, тому що вони не переробляються і не засвоюються організмом.

1

Спостереження за 3000 дорослих пацієнтів призвело дієтологів висновку, що бактерії з мікрофлори все-таки здатні розщеплювати штучні підсолоджувачі, і цей процес шкодить організму. Учасників експерименту попросили зафіксувати списки спожитих продуктів, що містять цукор і цукрозамінники, і розділили на відповідні групи. За ризик розвитку діабету взяли показники рівня цукру в крові і тест на непереносимість глюкози. Цифри виявилися вищими у учасників дослідження, що вживали продукти з вмістом аспартама і сахарину.

Мітки: ,


Коментарі
Написати свій коментар

Будь ласка введіть Ваше ім’я

обов’язково

Будь ласка введіть справжній email

обов’язково

Будь ласка напишіть коментар



Подібні публікації


Це теж цікаво



467 499 176

Ми у Facebook

BLIK.net.ua © 2015 – 2017 Всі права застережено

BLIK

Яндекс.Метрика